Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 17. SZÁM - 2007. május 17.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Sajtószabadság MSZP-módra és az újságírói önérzet
Az elmúlt szombaton nem csak mi, munkáspárti emberek döbbentünk meg azon, hogy a szocialista főpolgármester-helyettes puccsszerűen visszalapátoltatta Kádár János meglévő csontjait a sírba. Gondolta, hogy ezzel a maga részéről az ügy le van zárva. Hagy kiabáljanak a Kádár-hívők, majd abba hagyják!
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Megvédjük Kádár János emlékét
Az orosz kommunisták velünk vannak
Az orosz kommunisták elsőként szólaltak meg a Kádár-sír meggyalázása kapcsán. Internetes honlapjukon megjelent Zjuganov pártelnök távirata, amelyet a magyar kommunistáknak küldött, és több kommentár is, többek között Ivan Melnyikovtól, a párt alelnökétől, Duma-képviselőtől.
[tovább a teljes cikkre]

 

Megvédjük Kádár János emlékét
Szolidaritási üzenetek
Mind a Magyar Kommunista Munkáspárt, mind a párt ifjúsági szervezete, a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség szétküldte a tájékoztatást angolul a testvérpártoknak, baráti szervezeteknek a május 2-án, a Kerepesi úti temetőben történtekről.
[tovább a teljes cikkre]

 

Mevédjük Kádár János emlékét
Nyomravezetői díj
Kádár János sírjának meggyalázása, feldúlása és kirablása közfelháborodást váltott ki a magyar társadalomban.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

Munkáspárti látogatás
Tanulunk a moldvai kommunistáktól
Moldovai Kommunisták Pártjának meghívására Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnökének vezetésével munkáspárti küldöttség tett látogatást Moldovában.
[tovább a teljes cikkre]

 

Munkáspárti látogatás
Kommunista út a hatalomba
1991. Moldova kiválik a Szovjetunióból.
[tovább a teljes cikkre]

 

Munkáspárti látogatás
Mi a jó a kommunista kormányzásban?
2001 óta Moldovában a kommunisták vannak többségben a parlamentben, ők adják az államfőt, a miniszterelnököt, a kormányt. Hat év elteltével a tények önmagukért beszélnek. Mindenki láthatja, mi a jó a kommunista kormányzásban.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

KB-képviselők, előre!
A Munkáspárt szervezeteiben folyik a "KB-megbízottak" kiválasztása. Ez a rövidítés azt jelenti, hogy a Központi Bizottság minden egyes választókerületbe kiválasztja a képviselőjét, a megbízottját.
[tovább a teljes cikkre]

 

Mi is ott voltunk a Csanyikban
A Magyar Kommunista Munkáspárt BAZ megyei és miskolci tagsága a Csanyik-völgyben ünnepelte május elsejét.
[tovább a teljes cikkre]

 

Majális Tamásiban
Az ez évi május-köszöntőt a Munkáspárt helyi szervezete a hagyományoknak megfelelően a város kedvelt helyén, a lovas- pályánál rendezte meg.
[tovább a teljes cikkre]

 

Bezárt a gyár...
Zalaegerszeg, és egyben Magyarország egyik történelmi ruhagyára végleg bezárta kapuit. A gyár épülete üresen, elhagyatottan áll, várja sorsa beteljesedését.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Megtagadói szerepkör
Elképesztő volt hallani, ahogy Gyurcsány úr, a társadalmi nyomorfokozó tevékenységét baloldalisággal álcázó szocialista miniszterelnök újrafogalmazta ideológiai alapvetéseit.
[tovább a teljes cikkre]

 

A szabadságról
Naponta halljuk, hogy nálunk milyen nagy szabadság van. Érdemes egy cikk keretében írni róla marxista megközelítésben. A filozófiai kislexikonban a következőket olvashatjuk.
[tovább a teljes cikkre]

 

Egy illúzió nyomában
Szili Katalin írása (Egy lezáratlan vita, Népszava április 30.) jószándékú, de káros. Jószándékú, mert - a tőkés rend vitathatatlanságának kinyilatkoztatása mellett - kiáll a kisemberek, az elnyomottak, a kizsákmányoltak és a hátrányos megkülönböztetés kárvallottjai védelmében.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

A "modern baloldaliság" jobboldalisága - avagy a hamisság non plus ultrája
Sokan vannak még manapság olyanok, akik az MSZP-t baloldali pártnak tartják. Ezek az emberek egyszerűen nem ismeri', vagy nem akarják megismerni a tényeket. Hogy nem baloldaliak, azt vezetőik megnyilatkozásai bizonyítják.
[tovább a teljes cikkre]

 

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes!
Tőkés rendszerváltás és a szakszervezetek A rendszerváltás döntő változást hozott a szakszervezet életében. A rendszerváltás, mint láttuk korábban, azt jelentette, hogy a gazdaságban a tulajdont elvették a munkástól, a gyár, a bank, a termelőeszközök zöme
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Tüntetés az antikommunizmus ellen
Mint arról már az előző heti számunkban beszámoltunk, május 18-től 21-ig a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség lesz a házigazdája a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség Európai és Észak-Amerikai megbeszélésének, valamint május 20-án egy konferenciát szerveznek kelet-európai ifjúsági szervezetek részvételével.
[tovább a teljes cikkre]