Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 20. SZÁM - 2007. június 7.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Vigyázzunk! El akarják csenni Kádár Jánost!
Kádár János születésének 95. évfordulóját a 2006-os párt arra használta, hogy bejelentsék: "Kádár Jánost nem sajátíthatja ki senki, emlékét az egész országnak meg kell őrizni". A mondat első részét magunkra vehetjük, mert rajtunk kívül senki sem jelezte, hogy újra akarja Kádár Jánost temetni.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Jelöltünk Szatmári Boglárka
A Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje is indul a június 24-i időközi választáson Debrecenben. A 4-es számú választókerületben Szatmári Boglárka, a párt megyei alelnöke méretteti meg magát. Vele készítettünk interjút.
[tovább a teljes cikkre]

 

Tanácskoztak a Győr megyei KB-megbízottak
A párt megyei elnöksége időszerűnek találta összehívni a megye központi bizottsági megbízottjait egy kötetlen beszélgetésre. Tudni kell, hogy a jelenlegi 7 megbízott a 2006-os országgyűlési választások képviselőjelöltjeiből állt össze.
[tovább a teljes cikkre]

 

A kupakgyűjtó akció nem áll le
A kecskeméti, három éves Alex további gyógykezeléséhez a begyűjtött kupakokból 800 ezer forint gyűlt össze a család számláján.
[tovább a teljes cikkre]

 

2007. július 1. - Kádár megemlékezé
Bizonyára már mindenki hallotta, hogy a Magyar Kommunista Munkáspárt kénytelen volt áttenni a hagyományos Kádár-megemlékezést július 7-ről 2007. július 1-re, vasárnap 11 órára. Mi is ennek a pontos oka?
[tovább a teljes cikkre]

 
Baloldali Front

Miért vagy munkanélküli?
A Baloldali Front június elejétől, egy éven keresztül kampányt indít a fiatalok munkanélkülisége ellen. A Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség ezzel az anyaggal arra törekedik, hogy rámutasson a munkanélküliség valódi okára, magyarországi helyzetére, felvázolja a rövid és hosszú távú megoldási lehetőségeket.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

Ismét Assad lett Szíria elnöke
Bassam Abdul-Majeed szíriai belügyminiszter az elmúlt hét keddjén jelentette be, hogy a május 27-i népszavazás eredményeként a Szíriai Arab Köztársaság elnöke ismét Bashar Al-Assad lett. A választópolgárok 95,86 százaléka vett részt a népszavazáson, és 97,62 százalékuk Assadra szavazott.
[tovább a teljes cikkre]

 

Jobban van Fidel Castro
Legutóbbi nyilvános megjelenéséhez képest erőteljesebbnek, egészségesebbnek látszott Fidel Castro az állami televízióban sugárzott képeken, amelyeken egy külföldi vezetővel folytatott tárgyalásának záró szakaszában mutatták a hosszú betegeskedésből lábadozó kubai kommunista vezetőt.
[tovább a teljes cikkre]

 
Történelem

Nevessünk együtt Kádárral
Had kósoljam meg a túróját, Ceauşescu elvtárs!
Kádár életében voltak dolgok, amire nem lehetett azt mondani, hogy szeretem, vagy nem szeretem. Ilyen volt a magyar-román viszony is.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Méray Tibor Kádár képe
A Népszava Szép Szó mellékletében (május l9.) megjelent Méray Tibor "Előre megfontolt szándékkal" című terjedelmes írása. A Szabad Nép egykori kommunista publicistája, a koreai háború tényekhez hű krónikása, aki disszidálása óta a szocialista Magyarország lejáratásának szenteli hosszú életét, aki förmedvényével, megfontolt szándékkal bizonyára hattyúdalát alkotta meg.
[tovább a teljes cikkre]

 

További utazás "egy" koponya körül
Hegedűs Sándornak abban igaza van, hogy a fasiszták könyvégetéssel kezdték, emberégetéssel folytatták, de szerintem abban nincs igaza, hogy csak ők lehettek a Kádár sír feldúlói.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes
Termelés - termelési eszköz - termelőerők Legutóbb megtanultuk, hogy a termelés tudatos emberi tevékenység, amely során a saját szükségleteink, illetve a társadalom más igényeinek kielégítésére termékeket állítunk elő.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Combino, a milliárdos terrárium
A BKV és a fővárosi vezetés ismét nagyot „alkotott”. Az alig néhány hónapja forgalomba helyezett Combinók a korán jött melegben leszerepeltek Budapest legzsúfoltabb villamos vonalán, a Nagykörúton.Demszky mániája lassan Budapest átkává válik.
[tovább a teljes cikkre]