Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 2. SZÁM - 2008. január 10.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Kenyában nem kell félni!
Kenyában a helyzet feszült, de nem kell aggódni! A négerek egymást verik, nem bennünket, és ez mégiscsak megnyugtató. Kaja van, legalább is a szállodákban, ahol a magyar turisták vannak, a többi meg nem ránk tartozik. Ezt hallottam újév óta napokon át a rádióban.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

A KB-képviselők oldala
Új rovatot indítunk útjára, a Központi Bizottság képviselőinek oldalát. Célunk az, hogy hétről-hétre bemutassuk a KB-képviselőink munkáját.
[tovább a teljes cikkre]

 
Belföld

Mit kell tudni az MSZOSZ-ról
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége 1990 márciusában alakult. Az egykori egységes szakszervezeti tömörülés, a SZOT helyébe szakszervezeti tömörülések léptek. Az MSZOSZ a legtöbb szervezetet tudta egységes szervezetbe fogni. Az MSZOSZ elsősorban a versenyszférában működő szakszervezetek szövetsége. Tagjai sorában a közszolgálat és a közszolgáltatás, a média és az oktatás területén működő szakszervezetek is megtalálhatók.
[tovább a teljes cikkre]

 

Tudja-e, hogy...
Tudja-e, hogy 2007 I-III. negyedévében a 15-74 évesek közül 54, 9 százalék volt gazdaságilag aktív? Ez azt jelenti, hogy Magyarországon arányaiban kevesebben dolgoznak, mint más országokban.
[tovább a teljes cikkre]

 

Népszavazás a TB-törvény ellen!
Társadalmi ellenállás a TB-privatizációval szemben
A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztala kezdeményezése nyomán január 5-én, szombaton országos tanácskozást tartottak azok a szervezetek, amelyek közös stratégia és együttműködés kialakítását célozták meg a 2007. december 17-én megszavazott egészségbiztosítási törvénnyel szemben. A fórumon - több, mint harminc szervezet sorában - jelen volt többek között a Liga Szakszervezet, a Munkástanácsok, az EDDSZ, a Magyar Orvosi Kamara, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, az Élőlánc Magyarországért. A Munkáspárt képviseletében részt vett és felszólalt Vajda János, alelnök.
[tovább a teljes cikkre]

 

A népszavazási kezdeményezésről
Albert Zsolt és felesége - Budapest XIII. kerületében élő házaspár - még 2007 elején nyújtott be népszavazási kérdéseket a tb-privatizációval szemben.
[tovább a teljes cikkre]

 

Lázban ég a magyar
A minap egy kereskedelmi televízió mutatott be egy felmérést. A megkérdezettek több mint 80 százaléka akkor is munkába megy, ha vírusos beteg és magas lázzal küzd.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

A KNDK idén lesz 60 éves
A KNDK vezető lapjai, a Rodong Sinmun, a Joson Inmingun és a Chongnyon Jonwi a hagyományoknak megfelelően az idén újévkor is közös szerkesztőségi cikkben értékelték az elmúlt évet és az idei teendőket.
[tovább a teljes cikkre]

 

Észak-Koreába is elvándorol az olimpiai láng
A Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot is érinti az olimpiai láng útvonala a jövő évi pekingi nyári játékok előtt.
[tovább a teljes cikkre]

 
Mozgalom

A VIT-ek története: Prága, 1947
Az első Világifjúsági Találkozót 1947-ben, az akkori Csehszlovák Köztársaság fővárosában, Prágában tartották meg. Az első VIT-en a világ 72 országából 17 ezer fiatal vett részt. Az esemény jelszava: „A nemzetközi barátsággal és az újjáépítéssel az ifjúság a békét építi!”
[tovább a teljes cikkre]

 

Védnökség a mártírsírok felett
Nemes Dezső
A Munkáspárt Nagy-Budapesti szervezetei védnökséget vállaltak a Fiumei úti sírkertben, a Munkásmozgalmi Panteonnál található mártírsírok gondozása felett. A Szabadság újságban ezen a héten Nemes Dezsőt mutatjuk be.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes!
Kísértet járja be Európát - a kommunizmus kísértete. A Kommunista Kiáltvány számos mondata vált szállóigévé. Idézgetjük őket, bár nem mindig gondoljuk végig igazi jelentésüket.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

A nép türelme sem végtelen
A magyar nép történelmét néhány kiemelkedő személyiséghez fűződő korszaktól eltekintve, nem a dicsőség, a jólét jellemezte. Tömegével találhatunk önjelölt, fanatikus, "hivatástudatos", de vezetésre alkalmatlan politikusokat.
[tovább a teljes cikkre]

 

A rendszerváltók és pártházaik
Azt írják az újságok, hogy mára, szinte valamennyi parlamenti párt megvált attól az ingatlantól, amelyet a rendszerváltást követően utaltak ki a számára.
[tovább a teljes cikkre]