Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 35. SZÁM - 2008. szeptember 04.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Nem mentem el a nemzeti csúcsra. Igaz, nem is hívtak meg. A Munkáspárt csak ünneprontó lett volna. Ott már mindenki mindenkit ismer, már mindenki volt kormányon, és mindenki volt ellenzékben is. A magyar kapitalizmushoz mindenki hozzátette a magáét, az MSZP is, a Fidesz is, az MDF is, az SZDSZ is. Ott ülnek minden nap a parlamentben, nézik, hallgatják egymást, a szövegelés nem egymásnak szól, hanem a televíziónézőknek.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Soha nem volt kétséges számomra, hogy milyen politikai párt alapértékeit tartsam magaménak. Alighanem sokan gondolkodtak s gondolkodnak így rajtam kívül. Akik a II. világháború előtt vagy alatt születtek, s megjárták a szegénység elnyomorító bugyrait, vagy minden egyéb hátrányt el kellett viselniük, melyben a hozzám hasonló sorsú elesetteknek része volt, hamar felismerték, hogy olyan pártban van a helyük, mely a korábbi pária-sorsúakat az öntudatos emberek színvonalára emelte.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Munkáspárt

A komáromi piacon igazi politikai vita alakult ki a múlt pénteken. Helyi szocialista érzelmű emberek igyekeztek a Munkáspárt elnökét meggyőzni, hogy igenis minden, amit a Gyurcsány-kormány csinál, az jó, és csak a „Fidesz kötekedése” miatt nem lehet előrelépni. Maguk jól élnek? – kérdezett vissza Thürmer Gyula.
[
tovább a teljes cikkre]

 

 

 

Munkáspárt - Csepel

Hol is kezdődhetett volna a Munkáspárt elnökének programja, ha nem a piacon? A csepeli piacon régi ismerősként köszöntötték Thürmer Gyulát. Ilyen adók mellett nem lehet megélni – panaszkodtak mindjárt a kereskedők. Beengedték a kínaiakat is, a multikat is, ez ellen már nem tud a magyar vállalkozó harcolni – folytatódtak a panaszok.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Válság

Mit jelent a válság? Híradóban mutogatott zuhanó tőzsdei árfolyamokat, ideges brókereket, érthetetlen pénzügyi dumát? Kit érdekel mindez, a mi ügyünk ez egyáltalán?
  Az már talán feltűnt, hogy egy ideje sokkal többet fizetünk az élelmiszerekért. Csak január óta 15-23 százalék az emelkedés. Rendszeresen, legalább háromhavonta megugrik a gáz- és áramszámla is. Ez volt az első lépés, bő éve észlelhetjük Magyarországon.

[tovább a teljes cikkre] 

A húsz éve hatalmon lévők összeültek, hogy számunkra megmutassák, mily’ nagyon szívükön viselik a nemzet sorsát. Egymás felé pedig jól értelmezhető üzeneteket küldöztek: én tudom, hogy te mit loptál, te is tudod, hogy én mit loptam: innentől kevésből lehet „risztelni”, de bizony abból muszáj.

[tovább a teljes cikkre] 

Puszillak Ferikém! Gyurcsány Ferenc és Nicolas Sarkozy Brüsszelben

 

 

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Évforduló

Ronald Reagan amerikai elnök 1982 nyarán meghirdeti a demokratizálási programot, azaz a végső leszámolás kezdetét az európai szocialista országokkal. A Fidesz-nemzedék ekkoriban fejezi be a középiskolát, még nem tudják, hogy az egyik főszerep az övék lesz. A Fidesz egyszerre lesz a rendszerváltás rohamcsapata és tartaléka. Mindkettőt eljátsszák. 1988-89-ben radikális, markánsan antikommunista támadásaikkal korlátokat, szellemi határokat bontanak el, meghonosítanak egy új politikai stílust.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Aktuális

A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség idén a Szolnoki Tiszaligeten tartotta táborát. A fiatalokat a hétvégén meglátogatta a Munkáspárt elnöke is. Következő számunkban részletesebben is beszámolunk a tábor eseményeiről.

[tovább a teljes cikkre