Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 22. SZÁM - 2009. JÚNIUS 11.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Az EP-választás úgy kellett az MSZP-nek, mint púp a hátára. Az eredményt borítékolni lehetett. Ekkora közutálatnak legutóbb az MDF örvendett, megboldogult Antall József után. Legszívesebben nem is tartották volna meg a választást, de az ciki. Az Európai Uniónak nevezett úri klubban sok mindent elnéznek a faluról jött, nehéz múltú magyar szociknak, de ezt már talán mégsem. Hát akkor járassuk le a választásokat!
[tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

 

 

 

Magyarország

1. A választásokon a választók 36,29 százaléka vett részt. A választás jelezte, hogy az emberek elégedetlenek a mai helyzetükkel. Az elmúlt hónapokban százezer ember veszítette el a munkáját, és a következő hónapokban újabb kétszázezret fenyeget az elbocsájtás veszélye. Az emberek felélték tartalékaikat, az új áremeléseket, a jövedelmük kiesését nem tudják mivel pótolni.

  [tovább a teljes cikkre]  

 

 

 

Munkáspárt

Magyarország gondjaira nem a jobboldal, nem a szélsőjobboldal a megoldás. Van kiút balra. A munkásnak, a dolgozónak, a szegényeknek csak balra van kiút!
 Nem a baloldal van bajban! Az MSZP van bajban. Nekik már régen semmi közük a baloldalhoz, a munkás, a dolgozó csak eszköz nekik, amit eddig kedvükre mani­puláltak.

  [tovább a teljes cikkre] 

Huszonhétezer-nyolcszázhuszonkilenc ember. Mindannyian a kommunista pártra voksoltak. Többen, mint 2006-ban. Sokkal többen, majd hétezerrel, egy lényegesen alacsonyabb választói részvétel mellett.
 Mit bizonyít ez?

 

  [tovább a teljes cikkre] 

 

2009. június 4., Pécs, 48-asok tere. Itt fejeződött be a Munkáspárt Baranya megyei kampánya. Nem a baloldal, hanem az MSZP van válságban – jelentette ki Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, aki arra bíztatta a baloldali szavazókat,

 

  [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

Az ellenzék április 22-én közli az MSZMP-vel, hogy az alkotmányosságot be kell tartani, és erről a feleknek nyilatkozni kell. Magyarul ez azt jelenti, hogy a hatalom nem tartóztatja le az ellenzéket, és az ellenzék sem alkalmaz erőszakot. Ez az MSZMP engedménye, mivel az ellenzéknek nem volt eszköze erőszak alkalmazására.Az ellenzék április 22-én közli az MSZMP-vel, hogy az alkotmányosságot be kell tartani, és erről a feleknek nyilatkozni kell. Magyarul ez azt jelenti, hogy a hatalom nem tartóztatja le az ellenzéket, és az ellenzék sem alkalmaz erőszakot. Ez az MSZMP engedménye, mivel az ellenzéknek nem volt eszköze erőszak alkalmazására.

[tovább a teljes cikkre 

 

 

Aktuális

Ha valaki június 1-én Thesszalonikibe tévedt, igencsak meglepődött.
Az utcán bármerre ment, ezrével találta szemben magát a Görög Kommunista Párt plakátjaival.
Nemcsak a főútvonalakon látott egy-egy árva plakátot, hanem egész plakáterdőket, amiből bőven jutott a kis mellékutcákba is.

[tovább a teljes cikkre]