Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 23. SZÁM - 2009. JÚNIUS 18.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Csak a rend kedvéért szeretném megjegyezni, hogy vettük, láttuk, értjük. Mármint Mesterházy Attila úr múlt heti szavait. Az MSZP parlamenti frakcióvezetője védelmébe vette a Munkáspártot, mondván, hogy az Munkáspárt nem szélsőséges. Nem úgy, mint a Jobbik, amely zsidózik, cigányozik. A Munkáspárt nem zsidózik, nem cigányozik, még csak nem is anyázik, ami pedig még a parlamentben is megesik.
[tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– A munka és a szabadidő nálam nagyon erősen összefonódik. Megpróbálok minden Front-rendezvényen és előadáson részt venni, marxista irodalmat olvasok, jegyzeteket készítek. A Baloldali Frontban kötelező a pártoktatás, de ha nem lenne az, akkor is olvasnánk. Egerben ez az elvtársak elkötelezett munkája: tanulunk, tanulunk, tanulunk. Szükség van rá. Most van szükség igazán a forradalmi ideológiára, mert aki nem olvas, könnyen megtéved, nem érti meg azokat a folyamatokat, amelyeknek a magyar nép, az emberiség részese.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

1. A Központi Bizottság megerősíti az Elnökség politikai értékelését a 2009. évi EP-választásokról. A választás jelezte, hogy az emberek elégedetlenek mai helyzetükkel. A dolgozó emberek csalódtak a parlamenti pártokban. Ezzel magyarázható, hogy sokan távol maradtak a választásoktól.
 Ugyanakkor nyilvánvalóvá vált, hogy az emberek elégedetlenek a szocialista-liberális kormányzással. Az MSZP súlyos veresége és a Fidesz győzelme ezért várható volt.

[tovább a teljes cikkre]  

RADIKÁLISABBAN!

[tovább a teljes cikkre]  

 

 

Magyarország

Az Otthonvédők követelése és megoldási javaslata a kilakoltatások és az elárverezések elkerülésére a Kovárik Erzsébet államtitkárral folytatott 2009. június 11-i tanácskozáson. Az Otthonvédők elsődleges követelése a kilakoltatások és az otthonok elárverezésének azonnali leállítása, fizetési moratórium elrendelése.

  [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Vélemény

A magukfajták ezer éve a magyar nép bűnös kizsákmányolói. 1945-ig hol finoman, a vallás álszent álarca mögé bújva, hol nyílt erőszakkal nyomorították meg a szegény embert.
 A magukfajták évszázadokon keresztül áruló módon kiszolgálták a Habsburg-birodalom érdekeit, együtt gyötörték a nincstelen jobbágyságot.

  [tovább a teljes cikkre] 

 

A nagykövetasszony érdeklődve fogadta Munkáspárti vádirat című kiadványunkat. Amikor azt kérdeztem, az oktatásban hirdetik-e az emberi egyenlőséget, azt válaszolta: új alkotmányuk kihirdetése, 1994 óta igen, a fiatalok pedig már természetesnek veszik a jelenlegi állapotokat. Amikor a különböző felekezetek és a materialista szemlélet egyenjogúságáról kérdeztem, elmondta, ez természetes, de őt leginkább az foglalkoztatja, hogy hazájában hogyan lehet a társadalmi különbségeket csökkenteni.

[tovább a teljes cikkre] 

 
 

Történelem

1989 előtt amerikai elnök még sohasem járt Magyarországon. 1985 első hónapjaiban felmerült annak lehetősége, hogy Ronald Reagan, akkori amerikai elnök Budapestre jöjjön, de a magyar válasz – ez ma már szinte hihetetlennek tűnik – egyértelmű nem volt. Az MSZMP Politikai Bizottsága 1985. február 12-én úgy foglalt állást, hogy Reagan május elejére tervezett budapesti útja elől „nagy elfoglaltságunkra való hivatkozással” ki kell térni.

[tovább a teljes cikkre 

 

 

Aktuális

„Én olyan korban nőttem fel, amikor a nemzeti zászló a Horthy-korszak jelképe volt, a haza fogalma a fennálló társadalmi rendet jelentette. Ezt a rezsimet én gyűlöltem, jelképeit, fogalomrendszerét megvetettem. Időbe tellett amíg megtanultam, hogy a piros-fehér-zöld a nemzet jelképe, nem Horthyéké, s a haza a magyar nép földje, nem a Horthy-rendszeré.”

Kádár János

[tovább a teljes cikkre]