Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 30. SZÁM - 2009. AUGUSZTUS 13.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A cigánycsaládok gyászában osztozunk. A cigánygyilkosságok felháborítóak. Egy is az, ennyi már aggasztó.
 A pártok a héten jól kihasználták a nyári szünetet, egymással vetekedve üléseztek, nyilatkoztak. Draskovics rendőrminiszter úr szerint a rendőrségnek mindene megvan, ami kell, gond egy szál se. Lehet, hogy így van, lehet, hogy nincs, mindenesetre maguk a rendőrök hallgatnak erről.

[tovább a teljes cikkre]

 

Interjú

– 1950-ben én is úttörőként kezdtem, mint sokan mások. Később KISZ-tag, majd 9 évig KISZ-titkár voltam. Büszke vagyok az Aranykoszorús KISZ-jelvényemre. Az MSZMP-be 1963-ban léptem be, 1965-től munkásőr is lettem. Tágabb családomban sok volt a kommunista, különböző posztokon. Nagybátyám, Puja Frigyes, édesanyám öccse, külügyminiszter volt.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

Magyarországon megnövekedett azoknak a száma, akik öngyilkosságba menekülnek otthonuk elárverezése és a kilakoltatás elől – hívja fel a figyelmet a Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal Koordinációs Bizottsága szerdán kiadott közleményében.
 A civilszervezetek képviselőiből álló testület szerint egyre több kétségbeesett ember jelzi nekik, hogy reménytelen helyzetéből nem lát más kiutat, mint az élet feladását. Az önhibájukon kívül fizetésképtelenné vált, állásukat vesztett, rendszeres jövedelem nélküli emberek arra hivatkoznak, hogy az állam továbbra sem áll ki mellettük otthonaik védelmében, hanem hagyja, hogy a bankok és a hitelezők elvegyék tőlük otthonukat, és az utcára tegye őket.

[tovább a teljes cikkre] 

A Ladákat gyártó AvtoVAZ államosítását követelte csütörtökön több száz alkalmazott, miután a társaság vezetése csökkentené jövedelmüket az eladások visszaesése miatt. A Reuters hírügynökség jelentése szerint Oroszország legnagyobb autógyára, az AvtoVAZ több mint 1500 dolgozója gyűlt össze Togliattiban, ahol a gyár is működik. A gyár legfontosabb, független szakszervezetének vezetője a tüntetésen bejelentette, hogy követelni fogják az AvtoVAZ államosítását. „Legyen a gyár állami és ne privát kézben!”

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Magyarország

A problémát meglepő módon a baloldalon kell keresni. Pontosabban az általános közvélemény által rosszul ismert oldalon, a baloldalinak vélt MSZP-nél.
 Először is, a Jobbik elleni megnyilvánulások sorra olyan szocialista politikusok szájából hangzanak el, amelyek enyhén szólva erős közutálatnak örvendenek az elmúlt hét év züllesztő politikája miatt. Ennél fogva minden olyan gondolat, amely képes lenne megfékezni a társadalmat fertőző szélsőjobboldali, antidemokratikus és feszültségkeltő tevékenységet, az ellenkező hatást éri el:

  [tovább a teljes cikkre]

A normális honpolgár pedig ül a TV előtt, csóválja a fejét, s tudja, éli, tapasztalja: nincs ez így jól. Csak azt nem tudja: hogyan máshogy?
 Kínálnak neki felturbózott, nemzeti színű „igazságtételt”, drukkol, hogy megszűnjön a cigánybűnözés, ne az általa befizetett adóból pénzeljenek szándékosan segélyből élőket, újra hat tenger mossa az ország partjait…

 

  [tovább a teljes cikkre]

 
 

Vélemény

Senki sincs biztonságban Magyarországon.

Akár van hitele, akár nincs.

 [tovább a teljes cikkre]

 

Dr. Dégi István 1932. január 16-án született Kiskundorozsmán. Apja kubikosként kereste kenyerét. Tíz éves volt, amikor anyja tüdőbajban elhunyt.
 Éles eszével, szorgalmával és rajztudásával korán kitűnt társai közül. A kubikos gyermeke Dorozsmáról bejárt a szegedi Gyakorló Polgári Iskolába. De jött a háború, majd apja hadifogsága, és 12 évesen munkába kellett állnia. Ezt követően egészen 1989 novemberéig, nyugdíjba vonulásáig dolgozott.

 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Történelem

A Magyar Televízió és általában a magyar sajtó elégedetlen munkatársai 1990 után megtudják, hogy mit is jelent a „demokratikus társadalom”, ahol az újságírók számára lehetségessé válik „saját hajlamaik, beállítottságuk és elkötelezettségük érvényesítése a közvélemény tájékoztatásában”.

[tovább a teljes cikkre 

 

 

Aktuális

Emlékezzünk
az államalapításra!


A Munkáspárt szeretettel vár mindenkit

hivatalos megemlékezéseire

Ünnepi beszédet mond Thürmer Gyula,
a Munkáspárt elnöke

 __________________________________________________________________

2009. augusztus 19-én, szerdán, 10.00 órakor

KECSKEMÉTEN,

a Deák Ferenc téri Szent István szobornál

 __________________________________________________________________

2009. augusztus 19-én, szerdán, 16.00 órakor

BUDAPESTEN,

a Budai Várban

az I. kerület, Szentháromság tér –

Szent István szobor előtti területen
 

TALÁLKOZZUNK
AZ ÚJ KENYÉR ÜNNEPÉN!

[tovább a teljes cikkre]