Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 34. SZÁM - 2009. SZEPTEMBER 17.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A háziorvosok zöme túl van a nyugdíjkorhatáron, s szinte lehetetlen egy megüresedett praxist betölteni. A kezdő orvos 130 ezer forint bruttót kap, ezért nem csoda, hogy rengetegen mennek külföldre. Egyes orvosi szakmákban már teljes a hiány. A mentőszolgálat számtalan helyen nem képes az előírt időben elvinni a betegeket. Az ápolónők a kis fizetés miatt kénytelenek mellékállásokat vállalni, s hullafáradtan végezni a fő munkájukat. Az egészségügy fejlesztésére nincs pénz, de ami még nagyobb gond, nincs koncepció. .
[tovább a teljes cikkre]

 

Interjú

– Kőműves tanuló éveim alatt, Salgótarjánban ismerkedtem meg az eszmével. A munkásfiatalok életét éltem, és mindent megkaptam a szocializmustól, ami akkoriban egy fiatal embernek járt. Felvettek a KISZ-be, aztán vezetőségi tag lettem. 1972-ben Nógrád megyét képviselve Zánkán töltöttem el három hónapot az úttörőváros építésén. 1973-ban eljuthattam a KISZ nemzetközi táborába, Csehszlovákiába, melynek keretében hat hónapig a tussemeiei hőerőmű építésén vehettem részt.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Le akarjuk váltani a mostani kormányt! – hangsúlyozta a Munkáspárt elnöke. Az MSZP-SZDSZ-kormány 2002 óta annyi kárt okozott az országnak, a nemzetnek, a dolgozó embereknek, hogy mennie kell. Nem tudjuk, hogy milyen lesz a Fidesz-kormány, de aligha tudja alulmúlni a mostanit.
 A kormányváltás szükséges ahhoz, hogy a dolgozó emberek élete jobb legyen, de nem elégséges. Innen fakad a második célunk. Új értékeket, új embereket kell a politikába vinni. Az új érték az igazi baloldaliság, a munkások, a dolgozók érdekeinek képviselete.

[tovább a teljes cikkre] 

„Magyar emberek vagyunk. Nem mehetünk el szó nélkül amellett, ha bántják a magyarokat. Nem hallgathatunk, ha megsértik nemzeti érdekeinket.
 Nem hallgathatunk akkor sem, ha folyik a nacionalista gyűlöletkeltés. Azért vagyunk ma itt, hogy tiltakozzunk a magyarokat ért sérelmek ellen.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Szakszervezet

Szeptember 10-én sztrájkbizottságot alakított a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ), hogy ezzel is alátámassza követeléseit. A MOSZ követelései a következők:

  [tovább a teljes cikkre]

 
 

Vélemény

Öcsém 89-es. Na nem a születési dátuma ez. Vannak olyanok, akiket 56-osoknak mondunk, mert akkor Nyugatra menekültek, így testvérem a ’89 utáni események miatt hagyta el az országot. Jó szakmát tanult a múlt rendszerben, telefonműszerész lett. Zenét is tanult, kitűnően játszott trombitán. A 90-es évek elején kezdhette volna szakmáját gyakorolni, de a Matáv szétcincálása után esélye se volt, hogy elhelyezkedjen. Lehetősége adódott, hogy egy spanyol hajóra szerződjön zenészként.

 [tovább a teljes cikkre]

 
 

Történelem

A rendszerváltás, azaz a tőkés ellenforradalom menetében az egyik legfontosabb lépés a kormányzó MSZMP szétverése volt. Az 1988. májusi pártértekezlet után fokozatosan tették tönkre a pártot. A párt tagságát elbizonytalanították. Hibásnak kiáltották ki az MSZMP vezetése alatt eltelt évtizedeket. Megváltoztatták 1956 megítélését. Partnernek, sőt barátnak nevezték ki a szocializmus ellenségeit. Megszervezték a reformköri mozgalmat, amely a korszerűsítés jelszavával a pártot belülről bomlasztotta szét.

[tovább a teljes cikkre 

 

 

Aktuális

3 nap – 2 éjszaka, az igaz baloldallal, igazi baloldali fiatalok között!
 A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt október 23-25 között táborába, a komáromi Fenyves táborba. Várunk minden baloldali gondolkodású fiatalt, aki nyitott a valós baloldali eszmék iránt, aki tenni akar saját jövőjéért, országáért, népéért. Ezúton is kérjük elvtársainkat, az alapszervezeteket, mindenkit, hogy az ismeretségi körükben lévő fiatalokat támogassák, hogy eljöjjenek, el tudjanak jönni.
 A tábor mottója: a mai helyzetben fontos, hogy minden fiatal pontosan értse, mi miért történik, a kialakult helyzetnek mik az okai,  mit tehetünk ellene.
 További információval örömmel áll rendelkezésre a Front elnöke, Szabó Tamás (06-30/630-7157), a Munkáspárt központja (06-20/463-0757), e-mailben az info@baloldalifront.hu, illetve a www.baloldalifront.hu.

[tovább a teljes cikkre]