Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 37. SZÁM - 2009. október 08.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

„A romák gyilkosai az ország első számú közellenségei közé tartoznak.” – nyilatkozta Bajnai miniszterelnök a múlt héten. Bajnai vagy imádja az ilyen hangzatos kijelentéseket, vagy a beszédírója engedi el ennyire a fantáziáját. Vagy mindkettő.  Bajnai is tudta, hogy a költői szöveg ilyen lazán nem megy el.
[tovább a teljes cikkre]

 

Interjú

– Elkeserít az a tény, hogy kikerülve a főiskoláról vagy egyetemről, a diplomás emberek csupán 15-25 százaléka talál munkát saját szakmájában, vagy talán még ennyi sem. Úgy tudom, hogy 1989 előtt szinte minden diplomás már az iskolapadban „elkelt” – jó lett volna nekünk is ezzel a tudattal kilépni a nagybetűs életbe.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Államosítás, számonkérés,
munkahelyteremtés

[tovább a teljes cikkre] 

Felelős gazdálkodást – bölcsődét, óvodát, iskolát!

A Baloldali Front – KISZ salgótarjáni csoportja figyelmeztetni kívánja a helyieket: mára oda jutott a megyei jogú város, hogy nincs megyei kezelésű bölcsődéje. Az intézmény bezárását csak a Magyar Kommunista Munkáspárt nem szavazta meg az előző ciklus idején. Szervezetünk kötelességének tartja a bezárt vagy összevont oktatási intézményekben részt vevő gyermekek szüleinek, s az alkalmazottaknak érdekképviseletét Salgótarjánban. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy 25 millió forintért árulják a zagyvarónai általános iskola épületét ismeretlen hátterű cégeknek. Elítéljük, hogy össze akarják vonni a maradék bölcsődét és az óvodát is, még akkor is, ha tudják, hogy különbözőek az életkori sajátosságok a szóban forgó intézményekben. Szervezetünk visszautasítja a diszkriminációt, amit a kormány a támogatások terén azokkal a városokkal szemben művel, ahol a testület ellenzéki. Határozott véleményünk, hogy egy megyeközpontra fordított keret, főleg ha Magyarország legfejletlenebb régiójában fekszik, nem lehet a pártpolitika tárgya. A Baloldali Front – KISZ salgótarjáni alapszervezete követeli, hogy a kormány a BKV és MÁV vezérigazgatók végkielégítésein és fizetésein spóroljon. Tóth László, a salgótarjáni Front elnöke hozzátette: a 4-es metró építését irányító állami megbízottak egy havi fizetéséből egy salgótarjáni általános iskolának egy évig nem lennének költségvetési problémái.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Magyarország

Felsorolni is nehéz lenne, hányan és mily pátosszal emlegetik napjainkban a „törvényes rend” szükségességét. Igazuk is van, rend és fegyelem nélkül eluralkodik a káosz kicsiny hazánkban. Kár, hogy elkéstek egy kicsit. Na nem sokat, csak úgy 15-20 évet. Pontosan annyit, amennyivel meg lehetett volna őrizni azt a rendet, amit az urak által mélyen megvetett szocializmusban megteremtettek.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 

Vélemény

Az általános iskolák 8. osztályos tanulói számára készült az a történelem tankönyv, melyet Bencsik Péter és Horváth Levente Attila írt. Formájában szép kivitelű kötet, retrográd-nacionalista tartalommal. A lektorok között található Ormos Mária ismert historikus, hogy tekintélyével hitelesítse a tankönyv szellemét. Önkéntelenül is eszembe jut Klebelsberg Kuno, Horthy kultuszminisztere.

 [tovább a teljes cikkre]

„Hős” kormányunk, amint a válságot már nem tudta tovább leplezni, azonnal előadta a „nagy mentési csomagját”, mely szerint a bankoknak kell adni sürgősen „tőkeinjekciót”, mert ők gazdaságunk alap-pillérei, és ha őket megmentjük, nem lesz semmi baj. Mivel a bankok nagy bajban vannak.

[tovább a teljes cikkre]

Pontosan 20 éve élek Magyarországon. Egy virágzó, vidám országba érkeztem. Húsz esztendő alatt megtapasztalhattam, hogyan épül le a gazdaság, és a bankok szaporodásával egyenesen arányosan hogyan nő a hajléktalanok és munkanélküliek száma.
 Borzalmas erkölcsi és gazdasági válságba sodorták az országot a különböző színekben feltűnő jobboldali kormányok.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

[tovább a teljes cikkre]