Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 45. SZÁM - 2009. december 03.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A minap közös sajtóközleményt adtak ki az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Franciaország, Hollandia, Japán, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia és Svájc nagykövetségei. Miért pont ők? Nos, saját nyilatkozatuk szerint azért, mert „a Magyarországra irányuló külföldi közvetlen befektetések túlnyomó része az általunk képviselt országokból származik”. Na, és persze azért, mert úgy gondolják, hogy joguk van hozzá, mondván: akinél a pénz, annak szól a muzsika. A követségek a nem-transzparens viselkedést teszik szóvá.
[tovább a teljes cikkre]

 

Interjú

- Röviden? Ez a szemét, gazdaságát szinte az utolsó fillérig eladó, népét nyomorító, tolvaj és hazug polgári demokrácia van a nyakunkon. Kapitalizmus van, amit szívből utálok.
 Bővebben... Hétköznapi családból származom, nálunk nem volt divat az okoskodó, mindig az uralkodó politikai széljárással való haszonhelyezkedés. Szerencsére a szocializmus éveiből még jutott nekem is! Van rálátásom az 1989 előtti időkre, saját bőrömön pedig tapasztalhatom a rendszerárulás utáni megpróbáltatásokat.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

A monori Kálmán Ferencné több százezer honfitársához hasonlóan pár éve elhitte, hogy dübörög a gazdaság, érdemes, és kell is hitelt felvennie, ha jobban akar élni. A bank kölcsönzött is, négy éve a devizahitel is kedvezőnek hatott, logikusnak tűnt az is, hogy otthonát ajánlja fel fedezetként. Hogy ez mivel járhat, hogy milyen jogai lesznek a banknak? Nos, az apróbetűs részre nem figyelt, a banknak meg nem volt kötelező magyaráznia.

[tovább a teljes cikkre] 

A magyar nép első nagy megtévesztése a szépreményű rendszerváltással kezdődött.
 „Kész átverés” volt a vértelen ellenforradalommal hatalomra jutott új elit részéről, hogy jóléti társadalmat és szociális piacgazdaságot ígértek a hiszékeny választópolgároknak – és rablókapitalizmus lett belőle.

[tovább a teljes cikkre] 

 

Szombaton viszont Szolnok adott helyet a Munkáspárt Elnöksége és a megyei elnökség közös ülésének. A reggel a szolnoki piacon kezdődött, ami ezúttal is sikeres volt. Az emberek meglepődtek, hogy a párt teljes országos és helyi vezetése röplapokat osztogat a vásárlóknak és az eladóknak. Sok-sok kérdést tettek fel a párt elnökének, sokan panaszolták el gondjaikat.
 A szolnoki Alexandra Könyvesboltban dedikálással folytatódott a program. A korai forgalom nehezen indult, de a végére több mint egy tucat példányt adtak el „Az elsikkasztott ország” című könyvből. A könyvesbolt dolgozói szerint van érdeklődés a könyv iránt.

[tovább a teljes cikkre] 

„A Munkáspárt nehezen születik. Nem akarunk kapitalizmust, védjük a szocializmust! Rendben! De hogyan tovább? Milyen legyen a párt? Na, és egy apró kérdés: ki vezesse a pártot? A párt szervezése nem Grósz lakásán indul, központtá csak novembertől válik.  Október 16-án létrejön a létszámában legnagyobb szerveződés, az Ideiglenes Ügyvezető Testület. Némi meglepetéssel látom, hogy elnöknek egykori külügyes főnökömet, Puja Frigyest választják.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

Az én húsz évem – Kovács István

A Szabadság a Munkáspárt 20. születésnapja alkalmából sorozatot indít „Az én húsz évem” címmel. A Munkáspárt története – közös harcunk históriája. Nagygyűlésekről, felvonulásokról és választásokról éppúgy szól, mint a mindennapi munka, a szórólapozás, a kopogtatócédula gyűjtés vagy akár csak egy piaci beszélgetés „apró” pillanatairól. Várjuk mindazon párttagjaink írásait, akik úgy gondolják, hogy a Munkáspárt közös kincsévé tennék az elmúlt húsz év számukra fontos, emlékezetes pillanatait.

Ezúttal Kovács István emlékeit idézzük fel.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Munkáspárti születésnap

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt
december 19-én a Baross utca 61-ben
ünnepli 20. születésnapját

 

Az ünnepségre szeretettel várjuk a párt minden tagját!

A Munkáspárt és a Baloldali Front aktivistái az ünnepet is munkával kezdik,

reggel fél nyolctól a Blaha Lujza téren szórólapokat osztanak, ismertetik a párt választási programját, zsíros kenyérrel és forró teával kínálják az érdeklődőket.

 

A Központi Bizottság ünnepi ülése – ahová minden párttagot szeretettel várunk –

 

10 órakor kezdődik a Baross utca 61. első emeleti nagytermében.
Ünnepi köszöntőt mondanak Thürmer Gyula mellett
a Munkáspárt és a Baloldali Front vezetői.
Az ünnepi műsorban versekkel,
filmekkel idézzük fel a Munkáspárt elmúlt 20 évét.

[tovább a teljes cikkre]