Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 46. SZÁM - 2009. december 10.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Kérem, ne terjesszék, mert nem szeretnék a kormánypárti propaganda hiszékeny áldozatának tűnni, de beoltattam magam. Tudják, az új típusú influenza ellen. A családorvosom győzött meg. Némileg vitatkoztam vele, mondván, hogy a WHO mércéje szerint nem tartozom a legveszélyeztetettebb kategóriába. Egy biztos, hogy nem vagyok terhes anya, sajnos, elmúlt már a gyerekkor is. Szerencsére krónikus betegségem sincs. A doki szerint eleget mozgok a piacokon ahhoz, hogy valahol mégis összefussak a vírussal. Rendben, mondtam megadóan. Némileg meglepődtem, amikor alá kellett írnom egy hosszú papírt, miszerint tudomásul veszem a kockázatokat. Ezek között előkelő helyen szerepelt, hogy itt rögtön, az oltás után meg is halhatok.  
[tovább a teljes cikkre]

 

Interjú

- Nem voltam mindig baloldali, az öcsémet leszámítva a tágabb családomban nincsenek baloldali érzelmű emberek. Még a szocializmusban nőttem fel, és a katonaidőm is erre az időre esik. Isaszegen tanították meg, hogyan védjem a magyar hazát. Ott rengeteg katonapolitikai kiadványt olvastam. Akkor eszméltem rá, hogy az elnyomott népek, az egyszerű szegény emberek, a kizsákmányoltak harcát a kommunista pártok karolják fel, és képviselik a világban.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Bajnai Gordon Washingtonban bejelentette: újabb 200 katona megy Afganisztánba. Immár tehát több mint félezer magyar fiatalembert hajlandó feláldozni az MSZP-kormány a világ túlsó végén, csakhogy a választások előtt kikuncsorogjon némi tengerentúli támogatást. S, hogy feledtesse a NATO-val, hogy Budapesten „emeszpés” zsebekben tűnnek el az oda szánt magyar pénzek is.

[tovább a teljes cikkre] 

Óriásléptekkel rohan az idő! Alig alszunk néhányat, és már itt van... nemcsak a Karácsony, hanem az ajánlószelvény-gyűjtés és a választás is. Ezt a kis időt elsősorban az utcán kell tölteni! Fogjuk rövidebbre, vagy akár szüntessük is meg a taggyűléseket és a benti programokat! Az emberek között is lehet beszélgetni. Nem csak egymással, hanem mindazokkal, akiknek szükségük van ránk. Ez a fontosabb!

[tovább a teljes cikkre] 

 

A török utca legnagyobb, legerősebb pártja vagyunk – mondta el Kemal Okuyan, a Török KP Politikai Bizottságának tagja Thürmer Gyulának, a Munkáspárt elnökének múlt heti isztambuli látogatása során. A következő parlamenti választásokon szeretnénk a „nagypolitikába” is betörni, ami nem is olyan egyszerű, lévén, hogy Törökországban 10 százalék a parlamenti bejutás küszöbe.
Thürmer Gyula előadást tartott a magyarországi helyzetről. A török kommunisták, zömében fiatalok nagy érdeklődéssel hallgatták. Támogatjuk a magyar kommunisták harcát! – mondták el a felszólalók.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

SZTÁLINRÓL – MA

130 esztendeje, 1879. december 21-én született Joszif Sztálin. Lenin harcostársa, 38 évesen az első szovjet kormány tagja. 1922-től az oroszországi kommunisták főtitkára. A második világháború során a Szovjetunió vezetője, döntő szerepe van a fasizmus feletti győzelem kivívásában. Évtizedeken át a nemzetközi kommunista mozgalom vitathatatlan vezéregyénisége. 1953. március 5-én éri a halál, Lenin mellé temetik a mauzóleumba.

[tovább a teljes cikkre] 

Az én húsz évem – Kalapos Mária

A Szabadság a Munkáspárt 20. születésnapja alkalmából sorozatot indít „Az én húsz évem” címmel. A Munkáspárt története – közös harcunk históriája. Nagygyűlésekről, felvonulásokról és választásokról éppúgy szól, mint a mindennapi munka, a szórólapozás, a kopogtatócédula gyűjtés vagy akár csak egy piaci beszélgetés „apró” pillanatairól. Várjuk mindazon párttagjaink írásait, akik úgy gondolják, hogy a Munkáspárt közös kincsévé tennék az elmúlt húsz év számukra fontos, emlékezetes pillanatait.

Ezúttal Kalapos Mária emlékeit idézzük fel.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Munkáspárti születésnap

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt
december 19-én a Baross utca 61-ben
ünnepli 20. születésnapját

 

Az ünnepségre szeretettel várjuk a párt minden tagját!

A Munkáspárt és a Baloldali Front aktivistái az ünnepet is munkával kezdik,

reggel fél nyolctól a Blaha Lujza téren szórólapokat osztanak, ismertetik a párt választási programját, zsíros kenyérrel és forró teával kínálják az érdeklődőket.

 

A Központi Bizottság ünnepi ülése – ahová minden párttagot szeretettel várunk –

 

10 órakor kezdődik a Baross utca 61. első emeleti nagytermében.
Ünnepi köszöntőt mondanak Thürmer Gyula mellett
a Munkáspárt és a Baloldali Front vezetői.
Az ünnepi műsorban versekkel,
filmekkel idézzük fel a Munkáspárt elmúlt 20 évét.

[tovább a teljes cikkre]