Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 14. SZÁM - 2010. április 9.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

De mi tudjuk azt, amiben Ön nem hisz: ez a rendszer meg fog bukni. A jövő nem a piacgazdaságé, nem a kapitalizmusé, hanem az értelmes emberi létet szolgáló szocializmusé.

 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

Soha nem voltam az MSZMP tagja, de akkoriban munkanélküli sem voltam, mert a szocialista rendszerben nem alázták meg az embert azzal, hogy kirúgják az állásából vagy a lakásából. És ha mégis elhagyta valaki a munkahelyét, egy nap alatt talált két-három másik állást, ami közül válogathatott. Akkor nem létezett a kapitalista “röghöz kötés” intézményrendszere.
 

 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

ÜNNEP, AMÍG ÉLÜNK

Április 4-e, a felszabadulás napja ünnep a Munkáspárt számára, és amíg élünk, az is marad – mondták sokan a Munkáspárt múlt heti felszabadulási ünnepségén, a budapesti Szabadság téren.

 

 

[tovább a teljes cikkre]

 

FRANKFURTER DOKTORNŐT
A PARLAMENTBE!

Április 1-én Balassagyarmaton folytatódott a Munkáspárt kampánya, amelyen részt vett Thürmer Gyula pártelnök is. A városi művelődési házzal szembeni parkban a helyi munkáspártiak közös ebédre hívták az embereket.

[tovább a teljes cikkre]

 

ELSZALASZTOTT ORSZÁGOS LISTA

Jegyezzük meg, hogy senki semmit nem fog a helyünkbe hozni. Nincsenek csodareceptek, amelyek egyik percről a másikra meggyógyítanak bennünket. De sok helyütt vannak jó módszereink, amelyekre a konkrét munkában jöttünk rá. Arra kell menni, amerre a sikeresebben dolgozó szervezeteink mennek.

 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

 

Mozgalom

ROBBANTÁSSAL FENYEGETŐZNEK
A GYÁRFOGLALÓ MUNKÁSOK

Egy gáztartály felrobbantásával fenyegetőznek az egyik franciaországi autóalkatrész-beszállítói üzem dolgozói. Az OEM Sodimatex nevű cég tulajdonosa úgy döntött, hogy bezárja az üzemet, mire a munkások elfoglalták a gyárat.

[tovább a teljes cikkre]

 

A POSTÁSOK NEM ADJÁK FEL!

Az ügyet tovább viszik jogi úton, először Magyarországon, és ha kell, az Európai Bírósághoz fordulnak az igazukért.A szakszervezet elnöke szerint a bírósági ítéletektől függetlenül a Posta vezetése törvénytelenül rúgott ki 29 dolgozót...

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

FELSZABADULTUNK! FELÉPÜLTÜNK!
ELÉG A ROMBOLÁSBÓL!

2010-et írunk. Úgy húsz éve ti vagytok hatalmon, urak-hölgyek! Dölyfösek vagytok és lenézőek! Milliárdosok lettetek, a lakosság pedig elszegényedett, az utcán hajléktalanok fekszenek...

 

[tovább a teljes cikkre]

RADNÓTI MIKLÓS: A LA RECHERCHE…

Régi szelíd esték, ti is emlékké nemesedtek!
Költőkkel s fiatal feleségekkel koszorúzott
tündöklő asztal, hova csúszol a múltak iszapján?
hol van az éj, amikor még vígan szürkebarátot
ittak a fürge barátok a szépszemü karcsu pohárból?

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Mi volt Kádár János végrendelete?

Erre a kérdésre is választ kap, ha elolvassa Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnökének könyvét. „Az elsikkasztott ország” első kiadása hat hét alatt elfogyott a kiadónál, már a polcokon a második kiadása.

[tovább a teljes cikkre]