Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 28. SZÁM - 2010. júlis 16.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A németek a háborúban Ersatzkaffe-nak nevezték azt a szörnyűséget, amely hasonlíthat ugyan a kávéra, de nem az. Szegényebb helyeken persze az is megteszi, de azért senki sem hiszi el, hogy ez az igazi. Szegény népünk történetében sokszor nem jutott nekünk az igaziból, s most nem csupán a kávéra gondolok. Beértük, vagy be kellett érnünk a póttal, az Ersatz-cal. Horthy királysága sem volt igazi királyság, bár annak nevezték. Egy volt a kelet-európai diktatúrák közül.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Mozgalom

Interjút sugárzott hétfőn a kubai média Fidel Castróval – az idős politikus évek óta nem szólalt meg a helyi tömegtájékoztatásban. A kubai vezető, aki augusztusban tölti be 84. életévét, a Kerekasztal nevű népszerű tévéműsor különkiadásában szerepelt, amelyet a szigetország vezető tévéállomásai sugároztak.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Magyarország

A Munkáspárt szakszervezeti munkacsoportja a múlt héten Kiskunfélegyházán járt a Ganz-Röck-nél, ahol találkozott Sárosi Péterrel, a VASAS regionális vezetőjével, és Kengyel Gáborral, a Ganz-Röck 31 éves szakszervezeti titkárával.

[tovább a teljes cikkre]

– Jelenleg négy telephelyen működünk. A Hermina úti egységben rehabilitációs tevékenység folyik, illetve nappali szol­gáltatás. Ez azt jelenti, hogy a klubba körülbelül harminc látássérült ember jár be rendszeresen. Bejönnek, napközben ott tartózkodnak, utána hazamennek, köz­ben szolgáltatásokat vesznek igénybe. Van családsegítő szolgáltatás is, ahol első­sorban a régióból érkező látássérültek és családtagjaik számra nyújtunk segítséget, de....

[tovább a teljes cikkre]

A Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy augusztus 20-án a mai Magyar Honvédség új tisztjeit az egykori Ludovika katonai iskola hagyományait követve avatják. Példának okáért a növendékek kardrántással fejezik be esküjüket. A hazáért mind halálig!

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

Van pápánk! Felszállt a fehér füst, a „forradalom” elkezdődött. Senkit sem lepett meg: a parlament 2010. május 29-én megválasztotta Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökévé. Az új kormányfő – Marxszal vitatkozva – összetéveszti a spontán dühkitörést a revolúcióval. Ez a szavazófülkében lezajlott „forradalom”, az 1956-os ellenforradalom által ihletett 1989-1990-es retrográd folyamat folytatása, más szereplőkkel.

[tovább a teljes cikkre]

Fontos hírt olvastam a minap: Vona Gábor fesztiválozással, bulizással tölti a nyarat. Szívesen találkozik ott is a hétköznapi magyarral, csak kérve kéri: ugyan már, a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozattal hagyják békén!

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

A Jobbik bejutása a parlamentbe a 2010-es magyar parlamenti választásokon sokakat meglepett. Még többen lepődnek meg azon, hogy a Jobbik támogatói között vannak munkások is, munkanélküliek is. A kommunisták egyre gyakrabban kerülnek szembe azzal a problémával, hogy a tőkeellenes tüntetéseken a kommunisták mellett megjelennek a Jobbik és más radikális jobboldali szervezetek tagjai és szimpatizánsai is.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Most újrakezdést hazudnak


[
tovább a teljes cikkre]