Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 3. SZÁM - 2010. január 21.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Van ezekben a kommunistaellenes kirohanásokban valami jó is. Félnek tőlünk. Nem csinálnák, ha nem zavarná őket a szocialista múlt, és még inkább a szocialista jövő perspektívája. Mesterházy is, Orbán is, Juscsenko is....

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

Gyermekkoromban kialakuló meggyőződésem okán, 15 esztendős koromban léptem be a Magyar Kommunista Pártba, majd a Magyar Dolgozók Pártjának lettem a tagja. Soha nem készültem politikusnak. Mindig azt vallottam, hogy az igazi kommunista egyszerű és szerény munkása a pártnak és a dolgozó népnek.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

VÁLASZTANUNK KELL!

El kell dönteni, hogy az ország szekerét továbbra is a Nemzetközi Valutaalaphoz, a multinacionális vállalatokhoz kötjük, vagy elindul Magyarország az önálló gazdasági és politikai fejlődés útján.

 

 

DOLGOZNAK A HEVESI FIATALOK

A vezetés a fiatalok kezében van, meg kell mutatniuk, hogy képesek vagyunk a kopogtató cédulákat összegyűjteni, és lesz a Munkáspártnak területi listája Heves megyében is.

 

 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

Van összefüggés a kirúgott buszosok és a kézbesítők elbocsátásai között. Mindkettővel azt üzeni a tőke, hogy nem tűr semmilyen ellenállást, sem a megszorító intézkedései, sem a privatizációs törekvései ellen. Ha szükséges, jogtalan eszközöket is igénybe vesznek.
 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Magyarország

SZOLIDARITÁS A KÉZBESÍTŐKKEL

Veletek vagyunk, mert igazatok van! – mondta el Thürmer Gyula a kézbesítőknek, a tüntetésen kívül. Igazatok van, amikor jobb bért követeltek. A Posta tőkései sokmilliós jövedelmükből könnyedén fizetik ki hónap végén a számlát, de Nektek be kell osztani a pénzt. Ti dolgoztok, ti érdemeltek tisztességes bért.

[tovább a teljes cikkre]

Börtönbe még nem kerültek sztrájkoló munkások, de utcára már igen. A kapitalisták megrémültek, és ezután nincs megállás, ha nem fog össze minden dolgozó a szolidaritás zászlaja alatt!


[tovább a teljes cikkre]

 

A JOBBIKOT CSAK MI GYŐZHETJÜK LE!

Honnan van a Jobbiknak pénze?
Miért van még Magyar Gárda?
Miért segíti a „baloldali” média a Jobbikot?
Miért nem támogat a Jobbik
semmilyen munkás-megmozdulást?
Mikor téptél le Te utoljára egy Jobbikos plakátot?

[tovább a teljes cikkre]

AZ MSZP ISMÉT BALOLDALT HAZUDIK!

Miért szüntette meg az MSZP a 13. havi nyugdíjat?
Miért a multit és nem a magyar vállalkozót támogatja?
Miért a multi, és nem a szakszervezet mellé áll?
Miért nem lehet igazi baloldali egység?
Miért küld katonákat Afganisztánba,
miért szolgálja ki elvtelenül a NATO-t?

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

A SPORT EGYSÉGET TEREMT

Az államnak sokkal több pénzt kellene adnia a sportra! Az egészség megőrzése sokkal olcsóbb lenne, mint a betegségek orvoslása, ezt tudja mindenki. Ha a sportot jobban támogatja az ország, akkor egészségesebb, jobb kiállású nemzedékek nőnek fel.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

Az én húsz évem - Erdős István

A Szabadság a Munkáspárt 20. születésnapja alkalmából sorozatot indít „Az én húsz évem” címmel. A Munkáspárt története – közös harcunk históriája. Nagygyűlésekről, felvonulásokról és választásokról éppúgy szól, mint a mindennapi munka, a szórólapozás, a kopogtatócédula gyűjtés vagy akár csak egy piaci beszélgetés „apró” pillanatairól. Várjuk mindazon párttagjaink írásait, akik úgy gondolják, hogy a Munkáspárt közös kincsévé tennék az elmúlt húsz év számukra fontos, emlékezetes pillanatait.

Ezúttal Erdős István emlékeit idézzük fel.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Aktuális

ÚJ OROSZ NAGYKÖVET BUDAPESTEN

[tovább a teljes cikkre]

    Bonyolult helyzetben vette át Alekszandr Alekszandrovics Tolkacs a budapesti orosz nagykövetség vezetését. Magyarország soha az elmúlt húsz évben nem volt ilyen nehéz helyzetben, mint ma. Az ország kormányváltás előtt áll. A magyar-orosz viszonyban számos kérdés rendezésre vár.