Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 35. SZÁM - 2010. szeptember 10.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A Fidesz semmit sem tanult, semmit sem felejtett – hirdeti az MSZP egyik szerencsétlen választási plakátja. Szerencsétlen, ugyanis nem igaz. Lehet, hogy a Fidesz semmit sem felejtett, és ez nem negatívum, azonban az biztos, hogy tanult, és ráadásul sokat tanult. Nem kell dicsérni a Fideszt, de az ellenfelet nem szabad alábecsülni.....

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

2006-ban elveszítettük az állami támogatást, azóta a párttagság, illetve a szimpatizánsok tartják el a szervezetet. Pozitívumként értékelhető, hogy képesek vagyunk fenntartani egy forradalmi központot, de ez a pénz rendkívül kevés, ami meglátszik a napi politikai munkánkban is, arra elég, hogy a lángot őrizzük. Sajnos el kell mondanom, hogy a teherviselés egyenlőtlen, a pártot a tagság egyharmada tartja el.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Tisztességgel helytálltak szervezeteink – mondta Thürmer Gyula, a párt elnöke a Központi Bizottság múlt szombati ülésén az idei önkormányzati választások első szakaszáról, a jelöltállításról. Megváltozott a törvény, jóval nehezebb volt az ajánlószelvények gyűjtése, s ennek ellenére a Munkáspárt 175 jelöltet tudott állítani, köztük 5 polgármester-jelöltet. Megyei listát Nógrádban tudott állítani a párt.  ...

[tovább a teljes cikkre]

A Központi Bizottság áttekintette a 2010. évi önkormányzati választásokra való felkészülést, és döntött a Munkáspárt politikai irányvonaláról.

[tovább a teljes cikkre]

A Munkáspárt polgármester és képviselő-jelöltjei

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

A magyar kommunista mozgalom története során sokszor kellett újjászervezni a pártot, újraindítani a munkát, sokszor a nulláról kezdve. A kommunisták között mindig voltak olyanok, akik nem adták fel hitüket sem a külső tőkés nyomás, sem a belső viták hatása alatt. Mindig voltak olyanok, akik országosan és helyi szinten az újjászervezés élére álltak.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

Történelmi ugródeszkák – hasznos fegyverek

Húsz esztendeje keressük a legjobb módszert, a legjárhatóbb ösvényt, hogy eljussunk, nemcsak az emberek szívéhez, hanem a gondolatok szövevényes erdejébe is.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

Fidel Castro múlt pénteken nyilvános beszédet tartott – az elsőt 2006-os műtéte óta. Ráadásul ismét katonai egyenruhában jelent meg a nyilvánosság előtt – 2006 óta szintén első ízben. A comandante egyenruhájának és beszédének az üzenete egyértelmű: senki sem temetheti a kubai forradalom vezérét, Fidel újra ott áll a vártán.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

„Itt van egy csaj, akinek fekete a haja, ha feljön hozzám, abból nem lesz baja” – énekelte az MSZP salgótarjáni kampánynyitóján kórusban Mesterházy Attila pártelnök és Dóra Ottó polgármester-jelölt.

[tovább a teljes cikkre]