Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 4. SZÁM - 2010. január 28.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A csodához mi megtesszük azt, ami tőlünk függ, Megállítjuk a jelölteket, ahol csak tudjuk, reklámozzuk a pártot. Sok választó pedig már nem kér se a Fideszből, se az MSZP-ből, se a Jobbikból. S ránk szavaznak. Talán csoda sem kell.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

Emberemlékezet óta. Az MSZMP tagja voltam, 1990-ben természetesen csatlakoztam a Munkáspárthoz. A Kádár-rendszerben kisiparos is voltam, soha nem volt emiatt gondom, csak most, mikor nem hajlandóak elismerni a ledolgozott éveimet.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

FEBRUÁR 8-ÁN KEZDŐDIK A GYŰJTÉS!

Április 11-én lesznek Magyarországon az országgyűlési választások. A kopogtatócédulákat február 8-án kezdik kivinni a postások, a Munkáspártnak is ekkor kell elkezdenie az ajánlószelvények gyűjtését. Innentől legalább tíz napra mindenkinek szabaddá kell magát tennie, s csak a gyűjtésre koncentrálni!

 
[tovább a teljes cikkre]

 
 

Magyarország

EGYMÁSRA HAZUDIK AZ MSZP ÉS A FIDESZ

Mit tett a Fidesz?

1. Megváltoztatta a nyugdíjszámítás szabályait: 19 ezer forinttal csökkent a nyugdíj.

2. 1999-ben a tervezett inflációhoz és tervezett bérnövekedéshez igazította a nyugdíjemelést.

3. Nem szavazta meg a 13. havi nyugdíjat.

Mit tett az MSZP?

1. Felemelte a nyugdíjkorhatárt 65 évre.

2. Először 2009-ben megnyirbálta, majd idén eltörölte a 13. havi nyugdíjat.

3. Elhalasztotta a nyugdíjkorrekciót, megszüntette a fűtéstámogatást is.
 

[tovább a teljes cikkre]

NYUGDÍJASOK CÉLKERESZTBEN

Hirtelen mindkét vezető pártunk, az MSZP is, a Fidesz is lélekszakadva a nyugdíjak emelésének, a nyugdíjkorhatár visszaszorításának zászlóvivőjévé váltak. Nem csak ide-oda üzengetnek: máris aláírásgyűjtésbe kezdtek mindkét oldalon, hogy tisztességben megőszült állampolgáraink a lehető legjobb feltételeket kaphassák az államtól.

Mit tenne a Munkáspárt?

1.   Élhető időskort biztosítunk szüleinknek, nagyszüleinknek.
2.   A nyugdíjkorhatár emelését leállítjuk. A nőknél 55 éves        korban, a férfiak 60 éves korban mehetnek nyugdíjba.
3.    Visszaállítjuk a nyugdíjasok kedvezményeit, így a 13. havi        nyugdíjat és a fűtéstámogatást is, amelyeket a válságra        hivatkozva elvettek.
4.    Az egyedül élő időseknek lakóotthonokat építünk.

[tovább a teljes cikkre]

HALDOKLIK A TUNGSRAM

Bezárásra ítélték a váci és nagykanizsai üzemet, a többinek ki tudja, mi lesz a sorsa! A leépítések folyamatosan, ügyesen zajlanak. A dolgozók meghúzzák magukat és félnek. Igaz, már nincs mitől. Hamarosan mindenki az utcán találja magát. Nincsenek személyes egérutak.
 

[tovább a teljes cikkre]

OTTHONRABLÓ CÁPÁK AKCIÓBAN

Otthonaitokban veszélyeztetettek! Hívjátok az Otthonvédőket vagy a Munkáspártot! Mi mellettetek állunk! Nem engedjük, hogy jogtalanul elvegyék fejetek felől a tetőt! Évtizedek munkájának gyümölcsét nem veheti el tőletek a kapitalista csapda!
A törvénytelen kilakoltatásokat minden erőnkkel megakadályozzuk!

 

 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

A GAZDAGOK MEGKÖSZÖNIK

Ha nem tudnád: soha nem fog a szádba repülni a sült galamb, soha nem fog öledbe hullani a lottó-főnyeremény.
Arra viszont igen jók az esélyeid, hogy valami nyomorúságos munkahelyen kínlódd végig az életed. Mégpedig azért, mert a jelek szerint rossz társadalmi osztályba születtél.

 

 

[tovább a teljes cikkre]


 

LENIN ÉS A LENINIZMUS

Lenin meghalt, de nem a leninizmus! A leninizmus a kommunizmus, bolsevizmus, forradalmi marxizmus szinonímája. Aki megtagadja a bolsevik forradalmárt, az megtagadja a kommunizmust.
A történelem még nem „termelte ki” a globális kapitalizmus meghaladásának nemzetközi formátumú vezető teoretikusát, de ha megjelenik, csak úgy boldogul, ha a marxizmus-leninizmus alapjaira építi tanítását és gyakorlati útmutatását.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Gondolkodó Ember
Filmklub

Szovjet Filmévad 2009/10 (közkívánatra!)

SZÁLLNAK
A DARVAK

Időpont: 2010. január 30. (szombat) 16:00 óra
Helyszín: 1174 Budapest, Szabadság u. 24.

 

[tovább a teljes cikkre]