Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 44. SZÁM - 2010. november 13.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Úgy tűnik, tényleg semmi sem. A hírek szerint jövőre a szabályszegő autósokra kiszabott bírságokból 16 milliárdos bevételt remél a költségvetés. A különbség csak annyi, hogy nem a rendőrségnél landol a pénz, hanem magánál a belügyminisztériumnál. Tényleg, hova is tartozik a rendőrség?

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

Orbán Viktor Kínai útja után, és várható moszkvai vizitje előtt a keleti országok erős világgazdasági befolyására hívta fel a figyelmet.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Magyarország

A magyarok többsége ellenzi afganisztáni szerepvállalásunkat – mondta Simó Endre, az MSZF szervezője nyitóbeszédében, és bejelentette, hogy készek társadalmi támogatást nyújtani a kormánynak abban, hogy kivonják a magyar csapatokat a hazánktól több mint négyezer kilométerre fekvő országból. Simó több érvet is felsorakoztatott a kormány külpolitikájának megváltoztatása mellett.

[tovább a teljes cikkre]

Egy valamin azonban nem takarékoskodnak a képviselő urak és hölgyek: saját magukon. Mintegy 3,6 milliárd forintot szán ugyanis a kormány jövőre az országgyűlési választásokon legalább egy százalékot elért pártok és pártalapítványaik támogatására.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Ha azt mondjuk 1917, Szentpétervár, bolsevik párt, a Föld minden kommunistájában ugyanazok a gondolatok ébrednek. 93 évvel ezelőtt a távoli Oroszországban, ahol a nép nyomora soha nem látott méreteket öltött, megcsillant egy reménysugár.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

Az első kérdés, hogy legyen világos program. A kommunistáknak van. Enni kell adni az embereknek, stabilizálni a gazdaságot. Ebben a többi politikai erő is egyetért.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Külföld

„Elég!”, „Nem a bérek ellopására!”, „Elég volt a hazugságokból!” – ilyen és ehhez hasonló jelszavakat tartalmazó transzparenseket tartottak a magasba tüntetők, akik múlt szombaton vonultak fel Lisszabon központi sugárútján.

 [tovább a teljes cikkre]

A vasárnapi görög önkormányzati választások elsőfordulójában a Görög Kommunista Párt vezetett Népi Szövetség országosan a szavazatok 10,9 százalékát szerezte meg. A főárosban, Athénban az eredmény közelített a 15 százalékhoz, a magyar turisták által is kedvelt Korfu szigetein 15,3 százalékot értek el a görög kommunisták. A tisztán turizmusból élő így ha úgy tetszik a „munkásmozgalmilag gyenge” Krétán is 6,93 százalék szavazott a Népi Szövetségre.
 
[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

A volt Szovjetunió szinte összes tagállamában megünnepelték az 1917-es szocialista forradalom 93. évfordulóját.
Moszkvában több mint ötvenezren vonultak fel vörös zászlók alatt, Péterváron az Auróra cirkáló előtt tartottak forradalmi nagygyűlést az orosz kommunisták.

[tovább a teljes cikkre]