Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 7. SZÁM - 2010. február 18.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Orbán Viktor még december elején Kínába is elment, s fogódzkodj meg, a Fidesz nevében hivatalos pártközi kapcsolatot létesített a Kínai Kommunista Párttal. Az a Fidesz, amely pár éve rendre kivonult a parlamentből, ha jött a kínai külügyminiszter.
 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

Családom egy egész kis közösség, kilencen voltunk testvérek. Ebben a népes famíliában sok mindent megtanultam, ami életem során végigkísért. Elsősorban az önzetlenséget. Szüleim – de én magam is – mindig a közért tenni akaró és lehetőségeimhez mérten tenni tudó, hittel, optimizmussal munkálkodó emberek voltak. A munka szeretetét, a becsületességet tőlük tanultam.

 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

NINCS MEGÁLLÁS!

Időnk még van, ezt kell kihasználnunk. Újra és újra tudatosítani kell önmagunkban, hogy nincs más lehetőségünk. Meg kell állítani a jelölteket, össze kell gyűjteni a kopogtatókat, ha törik, ha szakad. Ezt várja a Párt minden egyes tagjától, ezt várják a dolgozók a Párttól. Ne csüggedjünk! Még van időnk, még van sok kopogtató az embereknél! Nem csüggedünk és belehúzunk a munkába!

 

 [tovább a teljes cikkre]

 

A KOPOGTATÓCÉDULÁRA: MUNKÁSPÁRT!

MAGYAR KOMMUNISTA MUNKÁSPÁRT!

A múlt héten vitték ki országszerte az ajánlószelvényeket Magyarországon. Ezek az első hetek a döntőek jelöltállításban. Ezekre a hetekre, aki dolgozik, vegyen ki szabadságot, aki nyugdíjas, tegye félre teendőit. Mert tíz nap alatt kell összegyűjteni választókörzetenként 750-800 ajánlószelvényt, ezt követően már szinte lehetetlen többet szerezni, mindent elvittek a nagy pártok.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Magyarország

VEGYÜK VISSZA, AMI A MIÉNK! ÁLLAMOSÍTÁST ÚJRA!

Visszavesszük, amiért apáink és nagyapáink dolgoztak, amiért mi is fizetünk. Az OTP, a Mol, a közszolgáltató energiacégek újra az ország vagyonát gyarapítják. Nem elveszünk, hanem a privatizációs áron visszaveszünk. Erre még ma is van számos kapitalista, német vagy francia példa.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Magyarország

A VÁLSÁGÉRT AZOK OKOZÓI FIZESSENEK

1.  Luxusadót vetünk ki a százmilliomosokra és a milliárdosokra! Luxusadót      az uszodás villákra, magánkastélyokra, luxusautókra.
2. A személyi jövedelemadót progresszívé tesszük. A kis jövedelműek      adóterheit csökkentjük, a nagy jövedelműeket jobban megadóztatjuk.
3.  Elbocsájtási moratóriumot vezetünk be a válság idejére.
4.  Lakbérkedvezményt vezetünk be a munkanélküliek és a fiatalok számára.      Visszaállítjuk a szociálpolitikai kedvezményeket.
5. Megtiltjuk, hogy a kölcsönök nem fizetése miatt bárkit is az utcára      tegyenek.
6.  Befagyasztjuk a törlesztéseket azoknál a dolgozóknál, akik elvesztették a      munkájukat!

[tovább a teljes cikkre]

ANTIFASIZMUS KAMPÁNYRA

Mesterházy Attila képes volt kijelenteni: „A kirekesztés és a gyűlöletkeltés minden demokráciát veszélyeztet”. Hát tényleg, miniszterelnök-jelölt úr, avagy ahogy a saját pártodban hátadat sem bevárva becéznek, „öcsisajt”, nem kellett volna ezt a demokrácia-félét veszélyeztetni! Nem kellett volna fasiszta pártot teremteni! Nem kellett volna tönkretenni Magyarországot!

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

A LEGDEREKABB TÜNDÉR

Én egy politikus mellé szegődtem. Húsz évig fáradoztam, mire sikerült rábírnom, hogy a nyilvánosság előtt legalább egyszer, életében először és utoljára, igazat beszéljen: „Eladtam magam népem szipolyozóinak. Ők juttattak hatalomra, ezért az ő érdekeik szolgálata szabta meg minden lépésemet. Amit csak mondtam és cselekedtem politikai pályámon, az mind-mind hazugság volt, teljes hazugság, és semmi más, mint hazugság.”
 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

GÖRÖGORSZÁG SZTRÁJKBA LÉPETT!

A sztrájk keretében több ezer közalkalmazott nem vette fel a munkát a múlt héten, ami hatással van több tucat állami intézmény és kórház működésére is. A sztrájkhoz csatlakoztak a reptéri légiirányítók is, s emiatt megbénult a légiforgalom az athéni nemzetközi repülőtéren.

[tovább a teljes cikkre]

VÁLASZTÁS IDEJÉN NINCS MAGÁNPROGRAM!

„Bekopogtatni a lakásokba, szórólapozni, plakátot ragasztani, pénzt gyűjteni, embereket meggyőzni! Választások idején nincs taggyűlés, nincs semmilyen elsőbbséget élvező magánprogram!” – vallja Yigit Günay, a Török Kommunista Párt párttanácsának tagja. A fiatal kommunista politkus segíteni jött Budapestre, hazájának tapasztalatai nálunk is megfontolandóak.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

POLITIKAI REKLÁMPÉNZEKET
A KILAKOLTATOTTAKNAK ÉS NYUGDÍJASOKNAK

  A Munkáspárt ezért felszólítja a választásokon induló pártokat, hogy a televíziós reklámokra, óriásplakátokra, újsághirdetésekre szánt tíz- és százmilliókat helyezzék egy, Sólyom László köztársasági elnök felügyelete alatt álló alapba.
  Ebből az alapból adjanak hosszú távú, kamatmentes kölcsönt a kilakoltatás előtt állóknak, illetve egyszeri juttatással támogassák a 100 ezer forint alatti nyugdíjból élőket!

[tovább a teljes cikkre]