Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 9. SZÁM - 2010. március 4.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken? – kérdezte Dávid Ibolya éveken át médiatükröcskéjét. Te vagy az! – hangzott a válasz. Jó, akkor nyomás fel a plakátokra, kalapban, kalap nélkül, nevetve, komolykodva, mindegy!

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

Ipari tanulóként KISZ-tag lettem, 1975-ben léptem a párt soraiba. Ez természetes esemény volt nálam: ebben a formában és ezen a helyen szolgálhattam az emberek érdekeit. Ma is ezt teszem. Mikor az MSZMP-t „megszüntették”, nem találtam a helyem. Idegesen járkáltam fel-alá. Egy idős párttag mondta, hogy megalakult újból a párt – én azonnal odamentem.
 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

GYŰJTENI KELL! MÉG VAN ESÉLY!

Hétfőn Budapestre voltak hivatalosak a Munkáspárt megyei elnökei. Számot adtak az elvégzett munkáról és egyeztették a továbbiakat. Egyetértés volt abban, hogy a választási kampány az idén szinte valóságos háború jellegét öltötte.

 [tovább a teljes cikkre]

A KOPOGTATÓCÉDULÁRA: MUNKÁSPÁRT!

MAGYAR KOMMUNISTA MUNKÁSPÁRT!

Tudtuk, hogy nehéz gyűjtésre számíthatunk. Tudtuk, hogy mennyi aktivistája, és mennyi pénze van a nagy pártoknak a miénkhez képest. Mégsem lehet csüggedni! Gyűjteni kell, amíg lehet, most ez legyen az első a Front tagjainak is!

 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Magyarország

NÉPHADSEREGBŐL GENGSZTERSZERVEZET

A rendszerváltás utáni húsz év alatt a magyar honvédség elveszítette harckészségét, ma legfeljebb egyes NATO-missziókban való részvételre alkalmas, az ország védelmére egyáltalán nem. A zsoldos hadseregre való áttéréssel odalett a hadsereg honvédő jellege...

[tovább a teljes cikkre]

 

MIT TENNE A MUNKÁSPÁRT?

• Nem a NATO-t és az Európai Uniót szolgáljuk, hanem a nemzet érdekeit!

• Kilépünk a NATO-ból, hazahívjuk külföldről a magyar katonákat, Magyarország semleges lesz.

• A NATO érdekekeit szolgáló zsoldos hadsereg helyett, Magyarország védelmére képes honvédséget teremtünk. Szükség esetén – más demokratikus európai államokhoz hasonlóan – visszaállítjuk a sorkötelezettséget.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Külföld

KOMMUNISTÁK A SZTRÁJK ÉLÉN

A múlt hét közepén szinte teljesen megbénult az élet Görögországban az általános sztrájk miatt, amit a kormány szigorító intézkedései elleni tiltakozásul hirdettek meg a szakszervezetek.

[tovább a teljes cikkre]

 

Második német megszállás

„Németország fizessen jóvátételt Görögországnak a II. Világháború idején elkövetett bűneiért. Fizessen a megszállásért, az ország kifosztásáért, a görög aranykészlet elhurcolásáért!” – követelték az athéni parlamentben a görög kommunisták.

 

[tovább a teljes cikkre]

 

MÉDIAHÁBORÚ KUBA ELLEN

Kuba, a latin-amerikai térség egyetlen szocialista országa nagyon zavarja az amerikai és más tőkés erőket. Fidel Castro kubai vezető megbetegedése után az USA nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy sikerül végre elérni azt, amit 1959 óta egyetlen amerikai elnöknek sem sikerült, nevezetesen: megbuktatni a kubai szocializmust.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

FORRADALMI MÁRCIUSOK

  Az, hogy nagy forradalmaink nyitányai márciusra estek, nem egy égi rendező teátrális mestermunkái voltak. A naptári egybeesés a véletlen műve: éppen ekkor értek be kitörésük feltételei.
   1848, 1919. Két olyan évszám, mely meghatározta hazánk további fejlődését. Ezen forradalmak között szoros összefüggés volt: amit az egyik nem tudott befejezni, vállalta a másik.
 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

 

Aktuális

THÜRMER GYULA KÖNYVE
PÁR HÉT ALATT ELFOGYOTT
A POLCOKRÓL, 3000 PÉLDÁNYBAN.
MEGJELENT A MÁSODIK KIADÁS,
A KÖNYV ÚJRA KAPHATÓ
A KÖNYVESBOLTOKBAN
ÉS A MUNKÁSPÁRT
BAROSS UTCAI KÖZPONTJÁBAN.


[
tovább a teljes cikkre]