Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 13. SZÁM - 2007. április 12.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Last minute utazás
Göncz Kinga elég feltűnő egyéniség. Tavaly októberben, Miamiban is feltűnt, nem annyira személyes tulajdonságaival, hanem azzal az egyszerű ténnyel, hogy rajta kívül ott, se közelben, se távolban, egy darab külügyminiszter se volt. Hát igen, vannak nálunk szerencsésebb országok! Miamiban a kubai átmenetről beszéltek. Magyarul arról, hogy miként lehetne megdönteni Fidel Castro szocializmusát.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Felszabadulásunk ünnepe
A Magyar Kommunista Munkáspárt idén is megemlékezett felszabadulásunk ünnepéről, április 4-ről.
[tovább a teljes cikkre]

 

Nem sikerült a provokáció!
Az idei készülődésünk máshogy volt mint eddig. A szélsőjobboldali hőzöngők már április 3-án megzavarták az antifasiszták megemlékezését.
[tovább a teljes cikkre]

 

A szír küldöttség a Munkáspártnál
A Munkáspártot és a szíriai Baath Arab Szocialista Pártot hagyományos szálak kötik össze. A Baath az idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, és ebből az alkalomból szír küldöttség látogatott el a Munkáspárthoz Mohammad Habash úrral, a Baath Arab Szocialista Párt Kommunikációs Iroda vezetőjével.
[tovább a teljes cikkre]

 

Balassagyarmat: vissza az önkormányzatba!
Nemrégiben másfél ezer balassagyarmati lakos tüntetett a városi kórház bezárása ellen. A szónokok között volt Medvácz Lajos, a város polgármestere és Frankfurter Zsuzsa is, a kórház orvosa, aki egyben a Munkáspárt Központi Bizottságának tagja. Itt született a gondolat: jöjjön el a Munkáspárt elnöke is, mondja meg véleményét is a balassagyarmatiaknak.
[tovább a teljes cikkre]

 

Költözzünk Szlovákiába?
Én már átköltöztem Szlovákiába. - mesélte Thürmer Gyulának Szabó Endre, a Balassagyarmati Televízió riportere.
[tovább a teljes cikkre]

 

Elszántan tüntettek a postások
Mintegy 150 kézbesítő tüntetett április 3-án, az ÁPV ZRt. Pozsonyi úti székháza előtt. A megmozduláson, melyet a Postai Érdekvédelem 92 (PÉV 92), és a Kézbesítők Szakszervezete (KÉSZ) rendezett, felszólaltak a Liga Szakszervezetek, és az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének képviselői is.
[tovább a teljes cikkre]

 
Baloldali Front

Ülésezett a Baloldali Front vezetősége
2007. március 31-én, szombaton a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség vezetősége ismét összeült megtárgyalni a jövőbeli feladatokat.
[tovább a teljes cikkre]

 

Eger - Salgótarján - Miskolc – Keszthely
A Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség vezetősége április 3-án, kedden Egerbe látogatott, ahol új egyetemista fiatalok jelentkeztek a Baloldali Frontba.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Rákosi Mátyás és a munkásmozgalom
A Tanácsköztársaság 88. évfordulón tartott emlékünnepségen Thürmer Gyula, beszédében méltatta Rákosi Mátyásnak a magyar és nemzetközi munkásmozgalomban játszott szerepét.  Ezúttal nem bűneiről esett szó, hanem érdemeiről. Kik horkantak fel a hír hallatán?
[tovább a teljes cikkre]

 
Külpolitika

Európa kommunista pártjainak felhívása
Európa kommunista és haladó pártjainak közös felhívása az Európai Gazdasági Közösség (EEC) alapításához.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Ideges hatalom
A kormány propagandakiadványai a hatalom érzéseit, félelmeit is tükrözik. Az utóbbi hetekben jól felizgatták magukat a hivatásos magyarázóemberek és beszéd-visszaböfögők. A gyurcsány-brancs talpnyalói.
[tovább a teljes cikkre]

 

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes!
Az új Szabadság a miénk! Április elejétől megjelenik az új színes, nyomtatott Szabadság. Óriási dolog! A Munkáspárt tagsága talált önmagában emberi és anyagi erőt arra, hogy a lapot megjelentesse. Nem csupán megoldottuk a feladatot, hanem új módon oldottuk meg.
[tovább a teljes cikkre]

 
Lapszemle

Laoszi fiatalok a miami ötökért
Laoszi fiatalok és diákok követelték az USA-ban fogvatartott öt kubai hős szabadon bocsátását a napokban. Véleményük kifejezésére több programot is szerveztek Vientiane fővárosban.
[tovább a teljes cikkre]

 

Walesi kommunisták sikere
"A walesiek nagy részének most lesz először lehetősége arra, hogy szavazzon a kommunistákra, ez történelmi esemény"
[tovább a teljes cikkre]

 

Cseh kommunisták és Vietnam
Vojtech Filip, Cseh- és Morvaország Kommunista Pártjának elnöke április negyedikén Hanoiban találkozott Nguyen Van Sonnal, a Vietnami Kommunista Párt külügyi osztályának vezetőjével.
[tovább a teljes cikkre]

 

Tömeges bolíviai kivándorlás
A bolíviai kormány súlyosnak ítélte a lakosság tömeges kiutazását Spanyolországba, amit feketén működő ügynökségek intéznek.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Gratulálunk!
2007. március 23-án egy már régóta várt esemény vált valóra Gilicze Attiláéknál. a munkáspárt elnöksége legfrissebb tagjának most született meg a második kislánya.
[tovább a teljes cikkre]