Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 24. SZÁM - 2007. július 5.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Kitüntetési műbalhé
Újabb nyári politikai műbalhé. A miniszterelnök kitüntetésre terjesztette fel Horn Gyulát 75. születésnapja alkalmából. A köztársasági elnök viszont kontrázott: ő nem írja alá, mert Gyulánk 1956-ban karhatalmista volt. Ez a jellegzetesen műbalhé, mert amíg az embereknek napi megélhetési gondjai vannak, addig nem az a kérdés, hogy a politikai elit kitünteti-e egymást vagy sem. Ne mondd, hogy túlzok!
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Kádár János minden magyar munkásé!
A Magyar Kommunista Munkáspárt július elsejei gyűlésén méltósággal emlékeztünk meg Kádár János halálának 18. évfordulójáról.
[tovább a teljes cikkre]

 

Részletek Thürmer Gyula ünnepi beszédéből
Az alábbiakban részleteteket olvashatnak Thürmer Gyula beszédéből. A teljes szöveg a Munkáspárt honlapján, awww.munkaspart.hu oldalon olvasható.
[tovább a teljes cikkre]

 

Szolnok: jó lehetőségek és kitartó munka
Munkáspárt benne van a megye és város politikai szöveteiben. Jók most a lehetőségeik, használják ki őket! Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere Thürmer Gyulát, aki a múlt héten tett látogatást Jász- Nagykun-Szolnok megyében.
[tovább a teljes cikkre]

 
Belpolitika

Gyurcsány a nagytőkének védi a MOL-t
Az osztrák OMV olajcég az elmúlt héten tíz százalékról tizennyolcra növelte részesedését a MOL-ban. Az elmúlt napokban a bécsiek tovább vásároltak, reális az esélye annak, hogy többségbe kerülnek a társaságban, átveszik annak irányítását.
[tovább a teljes cikkre]

 

Elítéljük a korrupt szakszervezeti vezetőket!
A Magyar Kommunista Munkáspárt elfogadhatatlannak tartja a MÁV Zrt, és három vasutas szakszervezet, valamint a BKV vezetése, és azok szakszervezetei között létrejött megállapodást.A szerződések értelmében a szakszervezetek vezetői –közpénzen - havi 600 -700 ezer forintos fizetésre jogosultak.
[tovább a teljes cikkre]

 

Védjük meg a társadalombiztosítás szolidaritási rendszerét!
A Munkáspárt is támogatásáról biztosította az Egészségügyi Kerekasztal felhívását, amelyben a szolidaritási rendszer megvédésére szólította fel a lakosságot. Az állásfoglalás kibocsátói között vannak többek között: a Magyar Orvosi Kamara, a Vasútegészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Szociáldemokrata Párt, a Professzorok Batthyány Köre,, az Országos Civil Fórum és a TB privatizálása ellen népszavazást kezdeményező Albert Zsolt is.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

A kommunisták a belarusz nép mellett
Az idén november elején Minszkben lesz a kommunista és munkáspártok nemzetközi tanácskozása. A résztvevők a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 90. évfordulójáról emlékeznek meg, s megvitatják, hogy mit lehet ma tenni az imperializmus elleni harcban.
[tovább a teljes cikkre]

 

Részvétnyilvánítás a kubai nagykövetségen
Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, Vajda János alelnök, Székely Péter nagy-budapesti elnök és Kalocsai Kinga, a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség elnöke látogatott el a Kubai Köztársaság budapesti nagykövetségére, hogy részvétüket fejezzék ki Raúl Castro Ruznak és a kubai népnek Vilma Espin Guillois asszony, Kuba Hőse halála miatt.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
Amikor a levest is lehetett "púposan" szedni
Május elseje és a Munkásőrség összekötődött az én életemben. A Munkásőrség a szocializmus éveiben önkéntes szervezet volt. 1957-ben a munkások legöntudatosabb képviselőiből hozták létre. Legyen a munkásosztálynak fegyveres ereje, amellyel megvédheti hatalmát! Ez volt a cél.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Vihar egy kitüntetés körül
Horn Gyula, egykori miniszterelnök (1994-1998) feje felett már másodszor csaptak össze a hullámok. Először Mádl Ferenc köztársasági elnök utasította vissza a kitüntetésére benyújtott javaslatot, másodszor Sólyom László tette ugyanezt napjainkban.
[tovább a teljes cikkre]

 

Ki állít egérfogót
A Támpont című időszaki kiadvány 2007. április 13-i számának közlése szerint Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke a Tanácsköztársaság 88. évfordulója alkalmából tartott ünnepi beszédében „Rákosi Mátyást a magyar munkásmozgalom legnagyobb formátumú személyiségének nevezte.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes
Az ideológiai harc
Ha a munkás érvényesíteni akarja saját érdekeit, a saját ideológiáját kell képviselnie, hiszen csak az ő saját ideológiája fogalmazza meg az ő érdekeit.Ez pedig azt jelenti, hogy harcolnia kell a tőkések ellen nem csupán gazdasági és politikai téren, de eszmei és ideológiai téren is.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Kommunista kamarai elnök
Talán csak nagyon kevesen lehetnek a Munkáspárt köreiben és környezetében, akik ne ismernék, akár személyesen, de hírből mindenképpen Dr. Gesztesi Ferenc elvtársat. Gesztesi elvtárs több, mint másfél évtizedig vitte a vállán a párt valamennyi jogi ügyét.
[tovább a teljes cikkre]

 

"Balszemmel"-bemutató Csepelen
A csepeli régió élére tavaly új pártvezetés került. Köszeginé Benedek Anna személyében energikus, új utakat kereső elnöke lett a pártszervezetnek. Jó segítőkre talált a tavaly polgármester-jelöltként debütáló Nagy Jánosban és az igen lelkes Pilajeva Marinában.
[tovább a teljes cikkre]