Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 26. SZÁM - 2007. július 19.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Álbaloldali összefogás
Figyelmesen elolvastam a 2006-os párt és MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozata Heves megyei és egri vezetőinek közös nyilatkozatát. Nem poénnak szánom, tényleg érdekel, hogy miben közösek e szervezetek.
[tovább a teljes cikkre]

 
Belpolitika

Nyári tábor helyett Tesco vagy Cora?
Évek óta hallani, hogy igény hiányában nem éri meg régi gyerektáborainkat üzemeltetni.Privatizálni kell! Naná, hogy olyan veszi meg, aki az aktuális kormány rokona, barátja, üzletfele. A táborok hiányában, hova menjen a gyerek?
[tovább a teljes cikkre]

 

A multik bűnlistájáról
Tudta-e, hogy a multik azonos márkanéven nem azonos minőségű terméket szállítanak a nyugat-európai bevásárlóközpontokba és a magyarokba? Ha nem tudta, próbálja meg egyszer a Milka csokit vagy a Nescafét a határ magyar oldalán, majd az osztrákon! Ég és föld!
[tovább a teljes cikkre]

 

Trónfosztás szocialista módra
Az MSZP mostani vezetésének óriási gyakorlata van trónfosztásból. Ki ne emlékezne 2004 nyarára, amikor az MSZP vezetése az egyik nap letette a nagy esküt, hogy Medgyessy Péterrel mindhalálig, de legalább is a következő választásokig. Két napra rá viszont az egész csapat átállt Gyurcsány oldalára.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

Új egyenruhában a Népi Felszabadító Hadsereg
Július elején Pekingben bemutatták a kínai hadsereg új egyenruháit. Az egyenruha Kínában is - mint mindenütt a világon - fontos kifejezője a nép történelmi identitásának.
[tovább a teljes cikkre]

 

Gratulálunk, nagykövet elvtárs!
A Vietnami Szocialista Köztársaság távozó budapesti nagykövete, Tran Huu Tung a magyar közélet ismert szereplője volt. A nagykövet egy olyan Vietnamot képviselt Magyarországon, amely az elmúlt évtizedben óriásit lépett előre a fejlődésben, s népe szinte elfelejtette az éhezés, sőt a nélkülözés emlékét.
[tovább a teljes cikkre]

 

"Kövessük Ho Chi Minh erkölcsi elveit!"
A vietnami kommunisták ma a gazdasági és politikai reformok érdekes és felelősségteljes időszakában vannak. Az embereknek érteniük kell, hogy mi miért történik.
[tovább a teljes cikkre]

 
Történelem

150 éve született Clara Zetkin
Tanárnak tanult, 1874-től kezdve kapcsolatokat épített ki a német nőjogi mozgalommal és a munkásmozgalommal. 1878-ban csatlakozott a Szocialista Munkáspárthoz. 1890-ben nevüket Német Szociáldemokrata Pártra (SDP) változtatták, mely jóval modernebb elnevezés.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
Nu, pogogyi!
Közismert, hogy Kádár János péntek délutánonként moziba járt. No, nem a szó szoros értelmében vett pesti mozik egyikébe, hanem az akkori Filmfőigazgatóság vetítőtermébe, a Báthory utcába.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Tőkés baloldal
Hol a baloldal? Teszik fel sokan és egyre többen a kérdést mostanában. Történelmileg a baloldal és annak mozgalmai, pártjai a polgári társadalom, a kapitalizmus létrejöttével egyidőben jöttek létre.
[tovább a teljes cikkre]

 

Következmények nélkül?
A Magyar Köztársaságnak sem a jogrendje, sem a biróságok jogszolgáltató gyakorlata nem teszi lehetővé a bizonyított bűncselekmények, munkahelyi fegyelmi vétségek sundám bundám elfülelését; jelesül, hogy a bűncselekmények és fegyelmi vétségek elkövetői részére nem alkalmazható diszpenzáció a jogszabályok alól.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes
Védekezésből támadásba A Munkáspárt tagjai közül vannak még néhányan, akik félnek felvenni a kesztyűt a propagandamunka terén a mai ellenfelekkel. Pedig fel tudjuk venni, mert van mai korszerű mondanivalónk. A Munkáspárt ideológiai-propaganda támadásának két fő kérdése van: mit mondjunk, és hol, milyen eszközökkel mondjuk.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Újra lesz munkáspárti ünnepség augusztus 20-án
Augusztus 20-a éveken át a Munkáspárt egyik legszebb ünnepsége volt. Sok helyütt rendeztünk nagygyűléseket, találkozókat ezen a napon. Az elmúlt két évtizedben azonban átalakult a falu. Megszűntek a szocialista kor termelőszövetkezetei, a tőkés gazdálkodás vette át helyüket.
[tovább a teljes cikkre]