Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 29. SZÁM - 2007. augusztus 16.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Drágább lesz az élelmiszer!
Drágább lesz az élelmiszer! Nagyjából ez az egyetlen dolog világos az összes nyilatkozatból, ami a szárazság következményeiről elhangzik. A szerepek le vannak osztva, és a média is ehhez alkalmazkodik. Az MSZP-SZDSZ- kormány hősi erőfeszítésekről számol be, amelyeket állítólag a gazdák érdekében tett.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Szolidaritási akció a Hankook gyár munkásai mellett
A Magyar Kommunista Munkáspárt szakszervezeti munkacsoportja szolidaritási akcióval egybekötött nyíltszíni sajtótájékoztatót tartott 2007. augusztus 8-án a dunaújvárosi HANKOOK gyárnál.
[tovább a teljes cikkre]

 

A Hankook gyárnál terjesztett röplap
A Hankook gyár munkásai! Magyar munkások!Meddig tűrjük még, hogy a mi adóinkból támogatott, idecsábított multinacionális cégek azt csináljanak a melóssal, amit akarnak?
[tovább a teljes cikkre]

 
Választás

"Ferikém, hoztunk neked ajándékot"
Az egykori bányásztelepülés bányász-nyugdíjasai a múlt heti választási kampánygyűlésen Gyurcsány miniszterelnök színe elé járultak, és valódinak tűnő őszinteséggel fordultak hozzá: Ferikém, hoztunk neked ajándékot! És elénekelték a bányászindulót.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Ki mellett áll Gyurcsány Ferenc?
A Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége határozottan elítéli, hogy ismét ledöntötték Ságvári Endre, a magyar antifasiszta ellenállás kiemelkedő személyiségének emléktábláját.
[tovább a teljes cikkre]

 

Dombiratosi csoda?
Kérdőjellel írom, mert manapság minden csodát meg kell kérdőjelezni. Igen, csoda az, hogy egy lelkes asszony néhány hónap alatt képes a semmiből 29 fős alapszervezetet teremteni. Ez még akkor is csoda, ha a közös rendezvényre nem jön el mindenki, talán azért, mert óriási eső vonult át a Viharsarkon.
[tovább a teljes cikkre]

 

Folytatódik a bírósági csata
Szeptember 21-én, Székesfehérvárra figyel a Munkáspárt, de talán sokan mások is Magyarországon. Ilyen még nem volt! Egy egész párt egész vezetését idézték bíróság elé vádlottként.
[tovább a teljes cikkre]

 

Kommunistaellenes támadás Európában
A tőkét zavarja a kommunisták jelenléte Európában. Zavarja annak ellenére, hogy az európai szocialista országok megszűntek, és a kommunista mozgalom enyhén szólva apályidőszakát éli.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

Szíriai-Iráni csúcs Damaszkuszban
Bashar Al-Assad szíriai és Mahmoud Ahmadinejad iráni elnök találkozója július közepén Damaszkuszban nem egy a szokásos nemzetközi találkozók közül.
[tovább a teljes cikkre]

 

A kubai forradalom ünnepe
A Baloldali Front és a Munkáspárt képviselői a kubai forradalom évfordulóján tartott megemlékezésen.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
A lekváros kenyér és az illegális pártmunka
Boldog, békés, nyugodt és dolgos idők voltak. A múlt század 60-as éveinek legelején történt, hogy párttitkárként ültem az MSZMP egyik VIII. kerületi alapszervezetének irodájában, s ha jól emlékszem, egy párttaggyűlés anyagát készítettem elő a vezetőségi ülésre.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

A Kínai Kommunista Párt 4. kongresszusa:
Indítsuk el a parasztforradalmat!
A Kínai Kommunista Párt 3. kongresszusa 1923-ban elvi fontosságú kérdésben döntött: a kommunisták beléphetnek a Kuomintangba, vagyis részt vehetnek egy nemzeti-polgári párt tevékenységében, éppen abból kiindulva, hogy a különbségek ellenére lehetőség van a közös cselekvésre a külföldi tőkével és a belső feudális nagyurak elleni küzdelemben.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszéles
Bíróság kontra Munkáspárt Köztudott, hogy a Fővárosi Bíróság még 2005 nyarán feljelentette a Munkáspárt teljes Elnökségét. A feljelentésből 2006 tavaszán, a választások előtti hónapokban rendőrségi kihallgatások lettek, majd a választások után ügyészi vádemelés. Az ügyben előbb-utóbb bírósági ítélet is születik. A napi aktualitások mellett a kérdés felveti a jog és a politika, a jog és a hatalom elméleti összefüggéseit is.
[tovább a teljes cikkre]