Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 35. SZÁM - 2007. szeptember 27.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Hankook
A magyar kormány végre lépett valamit. A Hankooknál nincs szakszervezet, nincs munkaszünet augusztus 20-án, de cserébe lépten-nyomon figyelik a munkásokat, rendszeres a túlmunka, nem is beszélve a munkatörvénykönyv egyéb megsértéséről. A magyar kormány ezt eddig is tudta. Mégsem küldtek rendőrt a gyárba, nem állították le a magyar állami támogatást.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Szombathelyen van mit keresnünk
Újjászervezzük a Munkáspártot Vas megyében - jelentette ki Thürmer Gyula, aki a múlt héten Szombathelyre látogatott.
[tovább a teljes cikkre]

 

Tüntetés a diósgyőri kórházért
Két miskolci kórház összevonása ellen demonstráltak Miskolcon szeptember 21-én a Munkáspárt városi szervezetének kezdeményezésére. Az MSZP-SZDSZ vezette önkormányzat a múlt héten ugyanis 24 igen, 15 nem szavazati aránnyal úgy döntött, hogy összevonja a városi kórházakat. Diósgyőr ugyan Miskolc része, de sok szempontból sajátos helyzetben van. A diósgyőri kórház bezárása különösen hátrányos helyzetbe hozza az itt élőket.
[tovább a teljes cikkre]

 
Per

November 6. - Újabb tárgyalás!
Küzdöttünk a bíróságon és az utcán is!
Szeptember 21-én valóban Székesfehérvárra figyelt a Munkáspárt és még sokan mások. Már a kora reggeli órákban ott voltak a Munkáspárt szervezeteinek képviselői és a Baloldali Front fiataljai az ország minden pontjáról a bíróság épületével szemben lévő parkban - transzparensekkel és vörös zászlókkal.
[tovább a teljes cikkre]

 

Olasz szenátorok interpellációja a Munkáspárt elleni per ügyében
31 olasz közép-baloldali szenátor a Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége elleni per kapcsán szeptember 20-án az alábbi kérdéseket intézte Prodi olasz miniszterelnökhöz és a külügyminiszterhez:
[tovább a teljes cikkre]

 

Nem vagyun egyedül!
Széles nemzetközi szolidaritás a Munkáspárt mellett
Az előző lapszámainkban már adtunk hírt a Munkáspárthoz érkezett levelekről, táviratokról. A Munkáspárt elnöksége elleni szeptember 21-ei pert rendkívül széles nemzetközi szolidaritás kísérte.
[tovább a teljes cikkre]

 

A brit kommunisták kampánya
A brit kommunisták figyelemmel követik a Magyar Kommunista Munkáspárt vezetése ellen kezdődött pert, és a magyar kormánynak küldött petíció átadása után fontolóra veszik a tiltakozó kampány kiszélesítését - mondta Nagy-Britannia Kommunista Pártjának főtitkára Londonban a Magyar Távirati Irodának.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

A siker tanulságai
Örülünk a Görög Kommunista Párt sikerének. Felmerül bennünk a kérdés, vajon miként érték el a sikert, és a mi magyar viszonyaink között van-e mód ilyen siker elérésére?
[tovább a teljes cikkre]

 

Baloldali minicsúcs Bystrán
A szlovákiai Bystrá adott otthont szeptember 23-án több európai baloldali párt találkozójának. A kezdeményező Jozef Hrdlicka, a Szlovák Kommunista Párt elnöke volt. Jelen volt Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, Karel Klimsa, Cseh- és Morvaország Kommunista Pártjának alelnöke és Ivan Migovics, az Ukrán Kommunista Párt Kárpátaljai Bizottságának első titkára. Képviseltette magát a német Bal Párt is.
[tovább a teljes cikkre]

 
Mozgalom

Baloldaliak és keresztények közös kiútkeresése
A közelmúltban, szeptember 11-én tartotta a Magyar Szociális Fórum (MSZF) az Igazságosabb és testvériesebb társadalomért című konferenciáját, amelynek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Iustítia et Pax Bizottsága adott otthont.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
Kádár János és a ladányi kisfiú titka
Férjem hagyatékában találtam ezekre a képekre. Kádár Jánost és feleségét ábrázolják, egy nagyon-nagyon régi, több mint negyven évvel ezelőtti eseményen.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

a Kínai Kommunista Párt 10. kongresszusa: a régi korszak véget ért, de még nem kezdődött el az új
A Kínai Kommunista Párt 10. kongresszusa 1973. augusztus 24-28 között Pekingben tartotta ülését. 28 millió párttagot 1249 küldött képviselt. A ";Kulturális Forradalomnak" már vége, és nyilvánvaló volt, hogy lassan új szakasz kezdődik a szocialista Kína életében.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes!
A nagy október A Magyar Kommunista Munkáspárt Központi Bizottsága a közelmúltban irányelveket fogadott el az oroszországi Nagy Októberi Szocialista Forradalom 90. évfordulójának megünneplésére.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Várjuk a további jelentkezőket!
A Baloldali Front őszi tábora
Már eddig is sokan jelentkeztek a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség őszi táborába. Az eredetileg tervezett ötven fő már megvan. Eddig az ország 11 megyéjéből jönnek fiatalok. Sokan még nem ismerik személyesen a Baloldali Frontot, de reméljük ez a tábor még jobban felkelti bennük az érdeklődést, lökést ad, hogy a jövőben is aktívan részt vegyenek a szervezet munkájában.
[tovább a teljes cikkre]