Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 15. SZÁM - 2008. április 10.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A BÉRGYILKOSNŐ ÉS HITLER

Biztos látták már „A bérgyilkosnő” című filmet. Mi, férfiak imádjuk benne a szép Bridget Fonda-t, a hölgyek pedig, különösen bizonyos kor felett, odavannak a férfi hősért, Gabriel Byrne-ért. De most nem ez a lényeg.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Igazi falujárást szervezett a Munkáspárt Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöksége. Egy röpke nap leforgása alatt Thürmer Gyula, a párt elnöke felkereste Martfűt, Cserkeszölőt, Öcsödöt, Tiszakürtöt, sőt az estét még sikerült Szolnokon tölteni.
[
tovább a teljes cikkre]

A MUNKÁSPÁRT A TE PÁRTOD!
TÁMOGASD, SEGÍTSD!
 
Megszoktuk, hogy csak a gazdag pártok, az SZDSZ, az MSZP vagy a FIDESZ képes látványos tévé-reklámok előállítására. Az egri kommunisták ezt cáfolták meg most:
 [tovább a teljes cikkre]

 
 
Interjú

BESZÉLGETÉS DR. HAJDÚ JÓZSEFFEL, BUDAPEST 21.
VÁLASZTÓKERÜLETÉNEK KB-KÉPVISELŐJÉVEL

[
tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

Az Európai Baloldali Párt (EL) és a Spanyol Kommunista Párt (PCE) közös konferenciát tartott április 5-6-án Barcelonában „Nők, politikai részvétel, bizonytalanság és erőszak” címmel.

[
tovább a teljes cikkre

 
 
Külpolitika


1990 után a Munkáspárt és a Baath Arab Szocialista Párt felújította az együttműködést összhangban az új feltételekkel. A forma változott, a lényeg azonban nem. A kért párt ma is szolidáris egymással az imperializmus, a cionizmus elleni küzdelemben.

[tovább a teljes cikkre]

 
 
Belpolitika

„Szabadság” szerkesztőségétől felkérést kaptam, hogy mint BKV-dolgozó, írjam meg, hogyan éltük meg mi az április 7-i sztrájkot, mit akarunk ezzel elérni, mi is a célunk.
[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Vélemény

A kerek évforduló kapcsán ismét forgalomba került egy tíz éve, az egyébként kitűnő műveket közreadó Scolar Kiadó gondozásában megjelent kötet, amely alkalmas lehet a jóhiszemű olvasók megtévesztésére.
[
tovább a teljes cikkre

 

 

Elmélet

Marx Károly 1818. május 5-én Trierben (Poroszország Rajna-melléki tartományában) született. Atyja zsidó származású ügyvéd volt, aki 1824-ben áttért a protestáns hitre. A család jómódú és művelt volt, de nem forradalmi érzületű.
[
tovább a teljes cikkre

 

 

Mozgalom

Egyik legtragikusabb sorsú ifjú kommunista harcosunk. 23 esztendős volt mindössze, amikor Horthy pribékjei fondorlatos és kegyetlen módon meggyilkolták. Rö­vid élete a mozgalomé volt, s maradandó emléke példaként állítható a munkásosztály és hazája javáért tenni akaró fiatalságunk elé.
[tovább a teljes cikkre 

 

 

Hírek

MÁJUS ELSEJÉN ITT A HELYED!

       9 órától: gyülekező a Kodály köröndön – májusi köszöntő

       10 órátor: felvonulás

       10.30-tól  a Munkáspárt majálisa a városligeti Paál László
           sétányon

[tovább a teljes cikkre