Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 35. SZÁM - 2008. szeptember 04.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Fölösleges volt a múlt szombati nap. Fölöslegesek voltak a tüntetések, a kormánypárti is, az ellenzéki is, a cigányrendezvényről már nem is beszélve. Mindenekelőtt abszolúte fölösleges volt a Magyar Demokratikus Charta meghirdetése. Ritka dolog az, ami felmelegítve is jó. Mondjuk, a töltött káposzta ilyen, de a chartázás biztosan nem. A Demokratikus Charta már 1993-ban sem volt több mint az MSZP és az SZDSZ baráti körének délutáni tombolása,
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

Fontos, hogy részt vegyünk az önkormányzat testületi ülésein. A közmeghallgatásokat a helyi TV élőben adja. Aki ott felszólal, az egész kerület és a szomszédos kerületek lakói is látják. Így is lehet képviselni a Munkáspárt véleményét az ott élő emberek érdekében – vallja Nagy János, a csepeli pártszervezet vezetőségi tagja.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Munkáspárt
Thürmer Gyula ellátogatott a Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolába, ahol mintegy 1200 diákot képeznek különféle szakmákra. Nádasdi László igazgató bemutatta az iskola sokszínű tevékenységét, és a tanulókkal is mód volt megismerkedni. A leendő magyar munkásokkal való találkozó nagyon fontos nekünk – összegezte köszönetét a pártelnök.
[
tovább a teljes cikkre]

 

 

 

Belpolitika

Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, miközben a Kossuth téren nagy garral beszélt antifasizmusról és törvényességről, minden további nélkül eltűrte, hogy megbecstelenítsék a nácizmust eltipró nemzet emlékművét.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Külföld

1904-ben Jean Jaures alapította a l’Humanité című lapot, amelynek ünnepét, mely egyben a Francia Kommunista Párt ünnepe is, tö bb mint 70 éve minden éven megtartják Párizsban. Az idén, 40 évvel a párizsi diákmegmozdulások után, szeptember közepén a Munkáspárt küldötteként ott lehettem a fesztiválon.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Vélemény

Kicsi faluból származom, annak is a peremkörzetéből: tanyáról. Nem volt nagy élmény hat órakor felkelni, egy kilométert sétálni a buszmegállóig, hogy beérjek időben a becsengetésre. Ma már vigasztal, s tisztelettel tölt el: a tanáraink ugyanezt tették, csak ők a városból buszoztak ki a faluba, tanítani. Minden reggel, pontosan.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

A KISZ a kádári időszak ifjúsági szervezete volt, 1957. március 21-én, az 1919-es Tanácsköztársaság évfordulóján hozták létre, jelezve elkötelezettségét a forradalmi múlt iránt. Az egész ifjúságra kiterjedt, tehát nem voltak rétegszervezetek, másrészt egyértelműen vállalta a kommunista ideológiát és az MSZMP politikáját. Első vezetője a 34 éves Komócsin Zoltán, a szocialista korszak egyik legismertebb politikusa volt, elkötelezett kommunista, lánglelkű szónok, jó tollú újságíró.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Aktuális

ELÉG VOLT! 

OKTÓBER
14.30 órától „Elég volt!” –
a Munkáspárt és a Baloldali Front
közös tiltakozó demonstrációja
az Országház melletti
József Attila szobornál

[tovább a teljes cikkre