Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 8. SZÁM - 2008. február 21.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A hülyeségre nincs mentség
A Fidesz utálja Oroszországot. Kis országunk nagy ívű történelmében persze nem állnak egyedül. Andrássy Gyula gróf, az Osztrák-Magyar Monarchia külügyminisztere példának okáért közismert volt oroszellenességéről. Horthy Miklóst azért nem hoznám fel példaként, mert neki úgy amblokk az oroszokkal nem volt baja. Ő a kommunistákat utálta, de őket nagyon.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Aláírásgyűjtés Csepelen
A csepeliek három hete - a szombat és vasárnap kivételével - kint vannak az utcán. Gyűjtik az aláírásokat a társadalombiztosítás üzletesítése ellen. Főleg a csepeli SZTK előtt szólítják meg az embereket. A feladat nem nehéz, mivel a vizitdíj és a hosszas várakozás beszédessé teszi az embereket.
[tovább a teljes cikkre]

 

Sikeres kampány Egerben
A Munkáspárt és a Baloldali Front egri szervezete február 4-én és 5-én közösen tartott aláírásgyűjtéssel és sajtótájékoztatóval egybekötött kitelepülést Heves megye központjában, a híres és forgalmas Dobó téren. Az akció nagyon sikeresnek bizonyult.
[tovább a teljes cikkre]

 

Fegyelmezett munka - jó teljesítmény
Az aláírásgyűjtés első ütemében a legtöbb aláírást - 15 nap alatt mintegy 4
[tovább a teljes cikkre]

 

Jó irányba haladunk, de lassan
A Munkáspárt Központi Bizottsága az idei esztendő kiemelt feladataként szabta meg, hogy a Munkáspárt elnöke keresse fel valamennyi országgyűlési választókerületet, és segítse a KB-képviselőink megismertetését, a párt politikai jelenlétének erősítését.
[tovább a teljes cikkre]

 

Beszélgetés Tóth Krisztiánnal, Budapest 7. választókerületének KB-képviselőjével
Egy gépkocsivezető vagy ápoló is űzheti hivatását művészi szinten
Az elmúlt hetekben gyakran láttunk egy fiatalembert a párt központjában. A beérkezett népszavazási aláírások rendezésében segített. Felelős munka. Egy elmaradt irányítószám, egy rövidített városnév, és máris érvénytelen lehet az aláírás. A fiatalember Tóth Krisztián, Budapest 7. választókerületében a Központi Bizottság képviselője.
[tovább a teljes cikkre]

 
Belföld

Három munkáspárti igen
Március 9-én, a népszavazáson három kérdés lesz. A Munkáspárt válasza: HÁROM IGEN!
[tovább a teljes cikkre]

 

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal 2008. február 15-ei határozata
A NEK felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a 2008. március 9-ei népszavazáson vegyenek részt, és az élet, az egészség és a tudás mellett szavazzanak.
[tovább a teljes cikkre]

 

Mit hoznat Önnek az üzleti biztosítók
1. Igaz-e, hogy a magánbiztosítók olcsóbbá teszik az orvosi ellátást? Nem, nem igaz. Az orvosi ellátás drágább lesz, mivel:
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

Szíriát fenyegeti az USA
Az Egyesült Államok ismételten Szíriát fenyegeti. Bush elnök az elmúlt héten bejelentette, hogy szankciókat vezet be Szíria ellen, mert szerinte „Szíria továbbra is destabilizáló szerepet játszik Libanonban.“ Gordon Johndroe, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője még azt is hozzátette, hogy Szíria „továbbra is a fő útvonal az Irakba tartó terroristák számára“.
[tovább a teljes cikkre]

 

Bush az egyik legrosszabb elnök
Nem kevesebbet állít most megjelent könyvében Madeleine Albright, mint hogy „Bush az egyik legrosszabb amerikai elnök“.
[tovább a teljes cikkre]

 

Mit kell tudni a megszállt arab területekről?
Az 1967-es arab-izraeli háborúban Izrael megszállt és katonai irányítás alá vont több olyan területet, amely valamelyik arab országhoz tartozott. Összesen 66642 négyzetkilométert.
[tovább a teljes cikkre]

 
Mozgalom

Világifjúsági Találkozó Szófiában
1968-ban Szófiában, a bolgár fővárosban rendezték meg a IX. VIT-et. Ezen 142 ország 20000 küldöttje vett részt a „Szolidaritásért, békéért és barátságért“ jelszó alatt.
[tovább a teljes cikkre]

 

Védnökség a mártírsírok felett
Kossa István
A Munkáspárt nagy-budapesti szervezetei védnökséget vállaltak a Fiumei úti sírkertben, a Munkásmozgalmi Panteonnál található mártírsírok gondozása felett. A Szabadság újságban ezen a héten Kossa Istvánt mutatjuk be.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes!
Mi kell a szocializmushoz?Tamás Gáspár Miklóstól és hittársaitól mást se hallani manapság, mint hogy a magyar szocializmus nem is volt szocializmus, hanem államkapitalizmus. A nyugati baloldali pártok azt sugallják, hogy nem osztályharcra van szükség, hanem „új európai politikai kultúra kialakítására“. Ezek zavaros nézetek, amelyek az egyéni szándékoktól függetlenül a tőke érdekeit szolgálják, hiszen bennünket akarnak meggyőződésünktől és a tényleges harctól eltéríteni. Marx és Engels leírják nekünk, hogyan lesz a kapitalizmusból szocializmus és azt is, hogy mi a szocializmus lényege.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Megjegyzés a "Hibáztunk Budapesten" című cikkhez
Mi, csepeliek tevőlegesen részt vettünk a XI. kerületi kopogtatócédula-gyűjtésben. Az eredmény siralmas volt. Volt térképünk, (ha nem is „dizájnos“), de a célnak megfelelt. Nem a hozzáállásban volt a hiba. Megkaptuk, melyik területen gyűjthetünk.
[tovább a teljes cikkre]

 

Egy megyei pártvezető gondolatai
Valamelyik választás utáni megyei elnöki értekezleten - amikor „ernyedten“ ültünk - azt mondta a párt elnöke, hogy (nem idézet) nem szabad önsajnálkozásba és a választási munka utáni „semmittevésbe roskadni“. A párt is olyan, mint a hadsereg. Ha a katona nem kap feladatot, magától biztosan nem tesz semmit, és ezt hamar meg lehet szokni. Feladatot kell adni, állandó munkával kell, illetve kellene mozgásban tartani a pártot, hogy éljen.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Munkáspárti polgármesterjelölt
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákócziújfaluban időközi polgármester-választást tartanak kora tavasszal, egészen pontosan március 30-án. A megyeszékhely közelében fekvő, kétezres lélekszámú településen lemondás miatt üresedett meg a polgármesteri tisztség.
[tovább a teljes cikkre]

 

Megemlékezés Budapest felszabadulásáról
A Munkáspárt Nagy-budapesti tagsága idén is megemlékezett február 13-ról, a főváros 1945-ös felszabadulásáról.
[tovább a teljes cikkre]

 

Meghívó
A Magyar Kommunista Munkáspárt Központi Bizottsága a Kommunista Kiáltvány megjelenésének 160. évfordulója alkalmából ünnepi ülést tart.
[tovább a teljes cikkre]