Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 12. SZÁM - 2009. március 26.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Jó döntést hozott Gyurcsány Ferenc. Nagyon jót! Mindenekelőtt jó neki. Úgy vonul vissza, hogy benne marad a partiban. Még az sem kizárt, hogy neki ajánlják ismét a koronát, mondván: Feri, te vagy a legjobb, a legszebb! Jó az SZDSZ-nek, és az általuk megtestesített hazai és külföldi nagytőkének. Megint ők választhatják a miniszterelnököt, ami nem rossz egy kiesésre ítélt párt esetében.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Szinte a kezdetektől – mióta társadalmi-politikai kérdések érdekelnek – a Munkáspárt felé orientálódtam. Szüleim jó kapcsolatot ápoltak a helyi párttagsággal a rendszerváltás után is. Segítettük munkájukat plakátozással, szórólapok kihordásával, delegáltként a választások alkalmával. A családi örökségből eredően 2003 februárjában úgy gondoltam, hogy hivatalossá teszem kapcsolatomat a Munkáspárttal. Így kerültem a harkányi szervezetbe, melynek jelenleg elnökhelyettese vagyok.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Tanácsköztársaság

 Kilencven éve, mi, magyarok a Tanácsköztársaság 133 napjára a világhaladás élvonalába kerülünk. Oroszországban tanácsköztársaság, Bajorországban tanácsköztársaság, Szlovákiában tanácsköztársaság, Magyarországon tanácsköztársaság. Felvillan előttünk a világforradalom lenyűgöző perspektívája. Megvalósíthatjuk mindazt, amiről egykor álmodott Geyer Flórián és Dózsa György, Petőfi és Táncsics, Marx és Frankel Leó.

 [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Munkáspárt

A Munkáspárt Budapest 8. számú régiójának körében is hagyomány, hogy tagjai minden év márciusában elhelyeznek egy koszorút a Tanácsköztársaság dicső napjainak tiszteletére, a X. kerületi Újköztemetőben.

  [tovább a teljes cikkre]  

 

Kunhegyesen Szabó András polgármester tájékoztatta a nyolc és fél ezer lakosú város életéről. A rendszerváltás előtt a lakosok száma meghaladta a kilencezret. A város arculatát olyan nagy cég határozta meg, mint a BHG. Mára néhány kis üzem jelenti az ipart, és a munkanélküliek aránya 18 százalék.

 

 

  [tovább a teljes cikkre]  

 

 

Belföld

Az elmúlt hónapokban folyamatosan agitáltunk a gyárak előtt. Több alkalommal jártunk az esztergomi Suzukinál, ahol legutóbb munkástömegek hallhatták Thürmer Gyula beszédét és a Munkáspárt felhívását.

 

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Vélemény

Országunk egyes számú pojácája ismét nagyot alakított. Kiállt a kevéssé sem tisztelt, ám szájtátó publikum elé, és vicceket mesélt.
  Na jó, nem túl vidám vicceket, de ők egymás közt jót röhögtek rajta.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

Az MSZMP egészen 1988 májusáig kommunista párt volt, amelyet fegyelmezett, hatékony harci szervezetnek hoztak létre. A hatékonyság elérését a demokratikus centralizmus segítette, amely két dolgot jelentett. A döntéseket a párt tagjai és szervezetei demokratikus vitában hozzák, a vitát döntés követi, amely kötelező mindenkire.

[tovább a teljes cikkre

 

 

 

Aktuális

[tovább a teljes cikkre