Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 16. SZÁM - 2009. április 23.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A Bajnai-kormány alapvető baja nem az, hogy kikből áll, hanem, hogy egyáltalán létrejött. Bárki bármit is mondjon, egy szabályos parlamenti választás tisztább helyzetet teremt. Nem is értem, hogy az MSZP miért ragaszkodott ehhez a megoldáshoz
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Sokáig aktívan leveleztem a Fronttal. Ott és akkor ragadt rám a Szputnyik név is. Ennek előzménye, hogy már 13 évesen érdekeltek a világban végbemenő események, mondhatni folyamatosan formálódtak, majd alakultak ki véglegessé nézeteim.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Belföld

A lent olvasható számokról senkinek ne legyen illúziója. 2010 nem egy távoli fogalom, csak kicsivel több, mint fél év választ el bennünket a megvonások húsba vágó hatásaitól. A szegényeket vigasztalni fogja a miniszterek 10 százalékos fizetés-csökkentése? Dehogy!

  [tovább a teljes cikkre]  

 

 

Munkáspárt


Az értékelés és az aktívának kiküldött felszólítás lényege: gyorsítani kell a munkát, mert nem engedhetjük meg, hogy veszélybe kerüljön az EP-választáson való részvételünk. A tényekről: az elmúlt hét végén az ajánlószelvények gyűjtésének majd félidejében voltunk, s a párt központjában még nem volt a kezünkben a cédulák fele

  [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Mozgalom

Az Európai Baloldali Párt (EBP) 2004 májusában jött létre. Ne szépítsük, nem magas erkölcsi érdekek vezették a megalakulást, azok csak a dokumentumokban voltak – akkor még ott, legalább. Az uniós pártot az egykor volt „nyugati nagy kommunista pártok” hozták létre.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Kuba

Kém vagy hírszerző, ügynök vagy hazafi? Az öt kubai férfit bő egy évtizede tartóztatták le Kaliforniában, ahol a szigetország elleni terrorakciókra készülő szervezetekbe épültek be. Az amerikai demokratikus bíróság a „kubai ötöket” egy kémhálózat részeként, 2001-ben ítélték el elsőfokon, a floridai Miamiban.

 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

„Hivatalosan” persze szinte nincs is tulajdonuk, minden a közeli rokonok, barátok senki által sem vizsgált lapjain szerepel. Hát ennyit a mai hivatalosságról…
  Reklám szempontból nézve Bajnai Gordon tökéletes választás. A hölgyek többsége szerint jó kiállású, őszintének tűnik. Még beszélni is tud, meggyőzően. Kár, hogy rá is igaz, mint az egyszeri viccben: csak akkor hazudik, ha mozog a szája.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

A szovjet csapatok magyarországi állomásoztatásának hátterében több tényező állt. Egyrészt, a Szovjetunió és az USA 1944-es jaltai megállapodása, amely Nyugat-Európát az amerikai, Kelet-Európát a szovjet befolyási övezetbe sorolta. Ez azt is jelentette, hogy a Szovjetunió hallgatólagosan tudomásul vette az amerikai csapatok jelenlétét Németországban, Törökországban, Japánban, Koreában és másutt, míg az USA lenyelte a szovjet jelenlétet Magyarországon és más kelet-európai országokban. Ez a helyzet 1990-91-ig megmaradt.

[tovább a teljes cikkre 

 

 

Aktuális

MÁJUS ELSEJÉN ITT A HELYED!

.       9 órától: gyülekező a Kodály köröndön – májusi köszöntő

.       10 órátor: felvonulás

.       10.30-tól  a Munkáspárt majálisa a városligeti Paál László sétányon

A ligetben felszólal Thürmer Gyula, bemutatkoznak a Munkáspárt EP-listájának vezetői, utána politikai és kulturális programokra várjuk a budapestieket,  a Baloldali Front-Kommunista Ifjúsági Szövetség ismét megnyitja Kuba-sátrát.

Munkás! Dolgozó!

Május 1. a Te ünneped! A Munkáspárt a Te pártod!

[tovább a teljes cikkre