Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 17. SZÁM - 2009. április 30.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Bajnai úr bejelentette, hogy 15 százalékkal kevesebb fizetést fog adni a minisztereinek, mondván, hogy ez a kormány istenigazából meghúzza a nadrágszíjat. Szerintem az egész úgy, ahogyan van, ámítás, szemfényvesztés, duma. Vegyük példának okáért Bajnai úr eddigi miniszteri fizetését. 2007-ben havi bruttó 1,2 millió forintot keresett, 2008-ban 1,3 milliót. Elnézést a kerekítésért, de így egyszerűbb olvasni.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Miért léptél be a Munkáspártba?

–Azért, mert borzalmasan elegem van a kormány kizsákmányoló politikájából. Elegem van abból, hogy emberek ezrei-százezrei dolgoznak évtizedekig, és nincs annyi nyugdíjuk, hogy megéljenek belőle. A fiataloknál is hasonló a helyzet: nincs munka, nincs lakás, nem tudnak megélni.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Szakszervezet

 A kapitalizmusban a tőkés erők célja, hogy megakadályozzák a munkásosztály szerveződését, fékezzék és korlátozzák az osztályharcot. Az elmúlt húsz évben ennek érdekében számos intézkedést tettek.
  A magyar szakszervezeti mozgalom húsz évvel a rendszerváltás után gyenge, szervezetileg, politikailag megosztott, mégis, a mintegy 700 ezer dolgozót tömörítő konföderációk még mindig komoly erőt képviselnek.

  [tovább a teljes cikkre]  

 

 

Munkáspárt
 

Név

Szül.
év

Foglalkozás

1. Thürmer Gyula

1953

alkalmazott
2. Gilicze Attila

1974

postás
3. Frankfurter Zsuzsanna

1953

orvos
4. Szabó Tamás

1987

egyetemi hallgató
5. Belovitz Károly

1952

erdész
6. Váncsa Csaba

1974

munkás
7. Fléger Tamás

1953

munkás
8. Bencsik Mihály

1943

ny. művezető
9. Fogarasi Zsuzsanna

1969

alkalmazott
10. Juhász Norbert

1989

tanuló
11. Váli Zoltán

1954

ny. BM alkalmazott
12. Gál Ferenc

1964

biztonsági őr
13. Gulyás János

1956

polgármester
14. Kovács István

1969

alkalmazott
15. Gulyás László

1955

ny. postamester
16. Varga Szabolcs

1985

egyetemi hallgató
17. Kovács Balázs

1987

egyetemi hallgató
18. Kőszeginé Benedek Anna

1945

ny. alkalmazott
19. Dózsa Miklós

1983

adatrögzítő
20. Winkler Károly

1953

vállalkozó
21. Vida János

1953

fordító
22. Göntzöl Gábor

1972

vállalkozó

A Magyar Kommunista Munkáspárt Európa Parlamenti listáján nincsenek milliárdos „sztár-közgazdászok”, magukat magyar hazafinak csúfoló Habsburg-ivadékok. Nem szerepel a munkáspárti listán „dísz-kisebbségi”, „dísz-fiatal”, s nem jelölünk valakit csak azért, mert éppen kettessel kezdődik a személyi száma.

  [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Megérte?
Ezt akartad?

Húsz esztendeje, 1988-89-ben ment végbe az, amit kegyesen rendszerváltásnak szoktak nevezni. Sokan hitték, hogy ez az új világ jobb lesz, jobban fogunk élni, csupa becsületes ember fog bennünket vezetni. Sokan hitték, hogy minden marad a régiben, visszük magunkkal azt, ami jó volt a szocializmusban, és hozzátesszük azt, ami jó a kapitalizmusban. Nem ez történt! Gondold végig, mit veszítettél és mit nyertél! Gondold végig, hogy megérte-e! Ezt akartad?

  [tovább a teljes cikkre] 

A MUNKÁSPÁRT PROGRAMJA

[tovább a teljes cikkre] 

 Munkáspárt
programja

 

 

 

 

 

 

 

 

Munkáspárt

A Munkáspárt Központi Bizottsága április 25-én ülést tartott. Thürmer Gyula elnök köszöntötte a Központi Bizottság mostanság jubiláló tagjait. Karacs Lajosné és Hajdú József 60. születésnapjukat ünnepelték a közelmúltban. Budai Ferenc 65. életévét töltötte be. A Központi Bizottság legifjabb tagja, Juhász Norbert pedig most volt 20 éves.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Interjú

– Hogyan kerültél a mozgalomba?

– Szüleim iskolázott, könyvet szerető, művelt munkásemberek voltak, és abban az időben nekünk is hasonló értékrendet közvetítettek. Édesapám a makói Kísérleti Gazdaság raktárosaként dolgozott, majd az ötvenes években ugyanott párttitkár volt.

 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Május 1


1886. május 1-én Chichágóban nem volt sör, virsli és lufi. Sztrájkoltak a munkásszakszervezetek a 8 órás munkaidő bevezetéséért, aminek a tőkés hatalom 4-én vetett véget. Anarchista provokátorokat küldtek a munkások közé, hogy bombát dobjanak a rendőrökre, akik erre tüzet nyitottak. Ezt az eszközt mindig szívesen beveti a kapitalista diktatúra.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

Az MSZMP Politikai Bizottsága április 5-én véglegesen dönt az ünnepségekről. „A munkásmozgalom hagyományaihoz méltóan, sokszínű, változatos program” készül. A hagyományos elem az, hogy ezúttal is megtartják a felvonulást. Új elem, hogy az ország vezetői nem dísztribünön fogadják a felvonulókat, hanem maguk is részt vesznek a felvonulásban, amelyet politikai nagygyűlés zár, ami szintén újítás.

[tovább a teljes cikkre 

 

 

Aktuális

Magyarok vagyunk. A magyar dolgozót védjük a külföldi tőkésekkel szemben. A magyar termelőt és a magyar kereskedőt védjük a külföldi bevásárlóközpontokkal szemben. A magyar nyelvet, a magyar kultúrát védjük az amerikai kultúrszeméttel szemben.

[tovább a teljes cikkre