Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 19. SZÁM - 2009. május 21 .

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Egyébként van más tragikusan komikus is a mi kis világunkban. A magyar választási rendszer. Ha azt hiszed, hogy a választási rendszer azért van, hogy a nép akarata érvényesüljön, tévedsz. Ha még azt is gondolod, hogy az egész herce-hurca azért történik, hogy a te életed szebb legyen, már jobb, ha haza se mégy: kórházi eset vagy. A választási rendszer a mi kis polgári demokratikus rendszerünkben három dologért létezik.
[tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Egy barátomtól hallottam először a Frontról. Ő mutatta meg a miskolci szervezet irodáját és ismertetett össze a helyi tagokkal. A valódi útmutatást azonban az egri elvtársaknak és Szabó Tamásnak köszönhetem. Ők ismertették a szervezet működését, vázolták fel céljait, számoltak be eredményeiről.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

EP-Választás

A kapitalizmus válságban van, a megoldás a szocializmus – mondta Aleka Papariga, a Görög Kommunista Párt főtitkára a párt athéni kampánynyitóján. A rendezvényen részt vett Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke is. Mindenben segítjük egymást. Köszönjük, hogy a görög párt képviselői is részt vesznek a magyarországi kampányban, és mi is csatlakozhatunk a görög akciókhoz – emelte ki Thürmer Gyula.

  [tovább a teljes cikkre]  

A magyar-szlovák viszony megromlásáért nem a magyar vagy a szlovák dolgozók felelősek! – hangoztatta a múlt héten Békéscsabán Josef Artim, a Szlovák Kommunista Párt alelnöke. Köszönjük a szlovák kommunisták politikai bátorságát, mondta Thürmer Gyula, utalva arra, hogy a szlovák belpolitikában nem mindenkinek tetszik, hogy a kommunisták a magyarok mellett kampányolnak az EP-választások idején.

  [tovább a teljes cikkre]  

 

 

Magyarország

Az Európa Parlamenti választással egy időben, Üllőn időközi önkormányzati képviselőválasztást tartanak. A Munkáspárt aktivistái gyorsan összegyűjtötték a szükséges kopogtatócédulákat – közben az EP-listához is összeszedett az alapszervezet több mint 200 darabot. A Munkáspárt jelöltje Szűcs Attila,

  [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Munkáspárt

Göntzöl Gábor, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje a szavazatok tíz százalékát kapta az előrehozott piliscsabai önkormányzati választásokon. Kétezer emberből 202-en bíztak a kommunista jelöltben. A tíz százalék ezúttal nem volt elég ahhoz, hogy a Munkáspárt jelöltje bekerüljön az önkormányzatba, az eredmény azonban ennek ellenére több mint kiemelkedő és üzenetértékű.

  [tovább a teljes cikkre] 

 
  EP-Választás

Nincs más értelmes lehetőségünk, mondtuk. Ma kint maradni nagyobb veszéllyel jár, mint belépni. A nemzetközi integráció objektív folyamat, amelyből Magyarország sem maradhat ki. Az Unió tagállamai között – már csak a gazdasági összefonódás okán is – a háború kizárt. Az emberek könnyebben és szabadabban utazhatnak Európában.

 

  [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

„Nem nevezhető szocializmusnak az a rendszer, amelyik ezeket az embereket kivetette magából”.
 A tőkés ellenforradalom óta eltelt 20 évet látva a mi következtetésünk egészen más:

[tovább a teljes cikkre 

 

 

Aktuális

Az Orosz Föderáció Kommunista Pártjának leningrádi – a várost május elsõ napjaiban aligha hív­ta bárki másképp – felvonulásán ezúttal a magyar kommunista fiatalok is ott voltak. A debreceni Vári Andrea és a pécsi Somogyi Dávid az orosz komszomolistákkal együtt vitte a vörös zászlókat. A több ezres gyûlésen Andrej Tyerentyev, a Kommunista Ifjúsági Szövetség városi elnöke külön is köszöntötte a magyar fiatalokat.

[tovább a teljes cikkre