Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 27. SZÁM - 2009. JÚLIUS 16.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Már jelentkeztél? Húzz bele, hátha még eléred! Az MSZP ugyanis nyilvános pályázatot hirdetett az EP-képviselői iroda titkári teendőinek ellátására. Van egy halom követelmény, példának okáért kell tudni angolul, szeretni kell az MSZP-t. Az angol még hagyján, de ez utóbbi komolyan megszűri a jelentkezőket.
[tovább a teljes cikkre]

 

Interjú

– Mindig kommunista érzelmű ember voltam, de párttag nem lettem. A rendszerváltás előtt szétnéztem az MSZMP-ben, de nem léptem be. Sok karrierista ismerősöm volt ott. 1990 után teljesen megdöbbentem.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

A Munkáspárt nem várhat arra, hogy csoda történik. Nem fog! Nem lesznek tömegével nagy támogatóink, nem fog a nemzetközi és a hazai helyzet hirtelenjében a mi javunkra fordulni. Két dolog van, amit ki tudunk használni.

 

[tovább a teljes cikkre] 

MUNKÁSOK! DOLGOZÓK!

A gyárakat sorra zárják be. Felszámolás alatt a magyar termelés. Emberek tízezrei kerülnek kilátástalan, megalázó helyzetbe. Előbb-utóbb mindenkire sor kerül. Ne gondoljátok, hogy kivételezettek maradtok!

[tovább a teljes cikkre]

 

 

 

Magyarország

Az elmúlt majd’ húsz évben akár havi több milliót is felvehettek költségtérítésként a magyar parlament képviselői. Volt – például Dávid Ibolya, az MDF „tisztakezű” elnöke –, aki ugyan rendelkezett budapesti lakással, s ideje zömét ott is töltötte, mégis elszámolt egy „szolgálati lakást”. A képviselőasszony ugyanis hivatalosan egy balatoni ingatlanba van bejelentve.

 

  [tovább a teljes cikkre]


 

A hitelező bankok és pénzintézetek megközelítőleg hatezer lakásból és lakóházból lakoltatták ki az embereket az elmúlt hetekben azért, mert a devizaalapú hitelt felvevők nem tudták törleszteni megnövekedett adósságukat. A közüzemi díjhátralékosok feje fölül is elvettek otthonokat.

 [tovább a teljes cikkre]

 
 

Vélemény

Soviniszták mindenütt vannak: Magyarországon, Szlovákiában, Németországban és az afrikai törzsek között is. A nemzetek egymásnak ugrasztása jól bevált imperialista „biológiai fegyver”. Mocskos eszköz! Jó példa rá Trianon és az apartheid.
 Szlovákiában hoztak egy nyelvtörvényt, amin jól elrágódnak egy darabig, ahelyett, hogy a kapitalista kizsákmányolás ellen harcolnának együtt: szlovákok és magyarok.

 

 [tovább a teljes cikkre]

 
 

Történelem

Az 1988-90-es eseményeket nem lehet másként vizsgálni, csak a rendszerváltással összefüggésben. A Magyar Néphadsereg önmagában nem jelentett nagy kihívást a Nyugat számára, de bizonyos területeken Magyarország igenis fel tudott mutatni eredményeket a szocializmus évtizedei alatt. Ilyen volt a Conrad-ügy, amelynek során a magyar katonai felderítésnek sikerült egy olyan embert beszervezni, aki nagyon sok értékes információval látta el a magyar vezetést, és természetesen a Varsói Szerződés országait.

[tovább a teljes cikkre 

 

 

Aktuális

Fidel Castro azt jósolja, hogy Latin-Amerikában jobboldali katonai államcsínyek hulláma várható, ha nem helyezik vissza tisztségébe a hatalmából és országából június 28-án erőszakkal eltávolított Manuel Zelaya hondurasi elnököt.
 A kubai vezető azt írta a kormány honlapján közölt cikkében, hogy „az Egyesült Államok által kiképzett jobboldali katonai vezetők” felbátorodhatnak és fegyvert ragadhatnak kormányaik ellen, amennyiben a hondurasi válság várakozásaik szerint alakul.

[tovább a teljes cikkre]