Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 4. SZÁM - 2009. január 29.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A Bethesda Gyermekkórház remek létesítmény. Nem sok ilyen van Budapesten. Pontosabban szólva nem csak ilyen. Már általában gyermekkórház is alig van, csupán csak kettő. Bölcs kormányunk úgy döntött, hogy nem kell több, pontosabban nem ad többre pénzt. Nem tudom, hogy mi teszi, az emberek tisztessége, a református hit jelenléte, vagy mindkettő együtt, de tény, hogy a Bethesdában értékekkel lehet találkozni.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– 1976-ban vettek fel az MSZMP-be. 1990-ben, a nagy változások idején fenntartásaim voltak az átalakulással kapcsolatban, így nem léptem be a szocialista pártba. Szemlélődtem, érdeklődtem, eltelt néhány év párton kívül. Az újságosnál vettem egy Szabadságot, melynek tartalma megfogott, korábbi párttagságom fontosságára emlékeztetett. Felhívtam a szerkesztőséget, ahol szívesen tájékoztattak a Munkáspárttal kapcsolatos helyzetről.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Munkáspárt

A magyar kapitalizmus válságban van, amit most súlyosbít a világkapitalizmus válsága. A jelenlegi helyzetben három út látszik lehetségesnek a megoldásra.
  Egy, a forradalmi út, a szocializmus megteremtése, amely az egyedüli igazi megoldás a munkástömegek számára.
  Kettő, a nemzeti tőke erősítésének útja, együtt azzal, hogy az ország javaiból többet kell adni a dolgozó tömegeknek is.


[
tovább a teljes cikkre]

A Munkáspárt sem az MSZP-vel, sem a Munkáspárt 2006-tal, sem a Fidesszel, sem más párttal nem kíván szövetséget kötni. Ennek politikai okai nyilvánvalóak.
  Küzdeni kell! Úgy, ahogyan az időközi választásokon teszik jelöltjeink Bácsalmáson, a Ferencvárosban, a Rákosmentén, Nagymaroson. Úgy, ahogy a fiatalok tették Esztergomban a Suzuki gyárnál.

[tovább a teljes cikkre]

A munkáspárti csapat felkereste a zuglói televízió szerkesztőségét, a kerületi művelődési központot, a Cserepesházat, és jutott idő arra is, hogy bekukkantsanak egy kerületi könyvtárba és egy fodrászüzletbe is. A pénteki csúcsforgalomban sorukra váró vendégek igencsak meglepődtek, de szívesen fogadták el A Szabadság példányait.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Belföld

 Havonta átlagosan 300 órát dolgozom, 470 forintos órabérért, hogy meg tudjak élni. Az itteni takarítónő az 500 forintos órabérével többet keres, mint én. Minimálbérre vagyok bejelentve, a fennmaradó részt „természetesen” zsebből fizetik. Nálunk nincs olyan, hogy betegállomány, ha nem bírod, van helyetted más. Soroljam, hogy még mi nincs? Nincsenek pótlékok, nincsenek fizetett ünnepek, nincsenek hétvégék.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

Radics Katalin, a KB Tudományos, Kulturális és Oktatási Osztályának vezetője 1988 novemberében javaslatot terjeszt a Politikai Bizottság elé a Tiszatájjal kapcsolatos döntések felülvizsgálatára. „A Politikai Bizottság meghaladottnak tekinti azt a gyakorlatot, hogy állami szervek működésének konkrét ügyeivel – ez esetben egy folyóirat megjelenésének szünetetetésével, szerkesztő bizottságának átalakulásával – foglalkozzék” – olvasható a határozatban.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Aktuális

Ferencváros: tovább dolgozni!

A ferencvárosi időközi választásokat több mint 60 százalékot kapva a Fidesz nyerte. Az MSZP a visszalépett SzDSz-jelölt szavazóival elérte a 27 százalékot. Visszaesett a Jobbik, a Humanista Párt és a Munkáspárt lényegében megismételte az első fordulós, két héttel ezelőtti eredményt. A nagyobb részvétel miatt ez most 0,6 százalékos eredményt jelentett a Munkáspárt jelöltjének, Paulik Péternek.

[tovább a teljes cikkre