Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 17. SZÁM - 2010. április 29.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Tudták azt Önök, hogy az Egyesült Államok még mindig tart Európában amerikai atomfegyvereket? Pedig már véget ért a hidegháború, már nem csak szovjet atomfegyverek nincsenek Európában, de a Szovjetunió sem létezik. Jogosan kérdezzük: miért és milyen alapon vannak még ilyen fegyverek Európában?

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

15 éves korom óta veszek részt a munkásmozgalomban. Minden közösségi oldalon jelen vagyok, és terjesztem a kommunista propagandát. Megtapasztaltam a kapitalizmus által okozott sötétséget, kilátástalanságot – ez ellen kívánok tiltakozni minden lehetséges módon.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

A PÁRT JELKÉPEI

A név önmagában jelkép. 1989-től megújult MSZMP-nek neveztük magunkat. Aztán lettünk Munkáspárt, mondván, hogy mindenki „nagyon szocialista” és „nagyon magyar”, „csak” két dolog nem kell senkinek: a munkás és a nép. Nekünk viszont kell!
 

[tovább a teljes cikkre]

KI KICSODA A MUNKÁSPÁRTBAN?

A Magyar Kommunista Munkáspárt néhány ismert arca, akiket illik ismerni.

[tovább a teljes cikkre]

A JÖVŐÉRT MEG KELL DOLGOZNUNK

Május elseje előestéjén Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét kérdeztük az országról, a pártról, önmagáról:
"
A rendszerváltáskor el akarták törölni május elsejét. Nem lehetett! Azért nem lehetett, mert az emberek ragaszkodnak hozzá. Erre kitalálták, hogy más tartalmat kell neki adni. A harci és szolidaritási ünnepből a hatalom így csinált majálist, Európa Napot, meg ki tudja, még mit..."

[tovább a teljes cikkre]

NYERJEN A SZABADSÁG TOTÓN!

A megfejtők között 20 darab, egy hónapra szóló Szabadság-előfizetést és 10 darab
„Az elsikkasztott ország” című könyvet sorsolunk ki.
A totóban a Munkáspárt tagjai nem vehetnek részt. (Hozzátartozók, barátok igen)

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

GÁRDISTÁK A PARLAMENTBEN?

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért elnöke egy minapi interjújában megígérte, hogy pártja képviselői a Gárda formaruhájában fognak a magyar parlamentbe bevonulni.

[tovább a teljes cikkre]

HÚSZ ÉV ALATT TÍZSZERES

Szeged – Míg televíziót ugyanannyiért vehetünk ma is, mint a rendszerváltáskor, csak jóval korszerûbbet, addig a földgázért 30-szor többet kell fizetni. Vannak cikkek, amelyek árát összehasonlíthatjuk a 20 évvel ezelõttivel, és vannak, amelyekét nem érdemes.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

 

Az 1920-as években a magyar kommunista mozgalomnak még igazából nincsen múltja. A munkásmozgalom Magyarországon évtizedek óta csak a szociáldemokráciát és a vele szinte azonos szakszervezeteket jelenti.

 

 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Egy kommunista kitüntetése

Idén az Orosháza Város Sportjáért kitüntetést Gomb­kötő Lajos, pártunk ismert tagja nyerte el azért az önzetlen, segítőkész munkáért, melyet Orosháza város sportegyesületeiben fejtett ki az elmúlt fél évszázadban.

 

[tovább a teljes cikkre]