Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 23. SZÁM - 2010. júnis 11.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Már csak ilyen az élet, Miniszterelnök Úr! Minden csoda három napig tart, és bizony a forradalom sem tart örökké. Egyszer csak jönnek a hétköznapok. Ilyenkor derül ki igazán, hogy volt-e forradalom igazából. A hadsereg vezetésének leváltását nem nevezném forradalmi tettnek, de Miniszterelnök Úr szerintem is helyesen járt el.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

– 11. osztályban kötelező tantárgyként szerepelt a politikai alapismeretek, ennek keretein belül ismerkedtem meg a marxista eszmékkel. „Természetesen” a tanóra keretein belül tanárunk megpróbált minél kevesebbet a témával foglalkozni, és a lehető leggyorsabban továbblépni, így kénytelen voltam a

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

A MAGYAROK TÖBBSÉGE SZERINT: IGEN!

Nagyon elégedetlenek vagyunk a demokráciánkkal, derült ki az amerikai Pew Reserch Center (PRC) 2009 őszi kutatásából. A felmérés a magyarok, valamint a többi európai poszt-szocialista ország lakosainak az országuk jelenlegi helyzetéről alkotott véleményével foglalkozik.  

 [tovább a teljes cikkre]

 

 

Magyarország

A Sony Corporation megszünteti a termelést magyarországi gyártóbázisán, Gödöllőn, a vállalat közép- és délkelet-európai kereskedelmi tevékenysége azonban a Sony holdingvállalatán keresztül továbbra is Magyarországon marad. Az intézkedés 540 munkavállalót érint, és a cég valószínűleg eladja a gödöllői ingatlant.

[tovább a teljes cikkre]

A Tesco-Global Áruházak Zrt. rendkívüli felmondással szüntette meg két alkalmazott munkaviszonyát. A cég szerint Bubenkó Csaba és Ivony László, akik a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének vezetői tisztségét is betöltik, a Tesco egy súlyos balesetet szenvedett dolgozójára és annak családtagjaira etikátlan és tisztességtelen módon igyekeztek nyomást gyakorolni

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Társadalom

„Ne hagyjuk, hogy a szomszédból ellenség váljon” – szól a felirat a szlovák nacionalisták választási plakátján. A jótét bajuszosból fenyegető gárdistává váló képjáték üzenete egyértelmű: rettegj szlovák választó, mert jönnek a magyarok.

[tovább a teljes cikkre]

Az igazságtalan trianoni békediktátum életbe lépése óta, tehát immár 90 éve állandó napirenden tartott kérdés az elszakított területeken élő magyarság sorsa.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

Az 1929-es válság a nemzetközi munkásmozgalom előtt ismét felveti a forradalmi út lehetőségét. A Kommunista Internacionálé VI. kongresszusa már 1928 júliusában arra a véleményre jutott, hogy „új forradalmi hullám kezdetén vagyunk”.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

„A pálinkafőzés felszabadításával kilencven éves küzdelmet zárunk le. Lehet nevetni ezen, de én inkább azt mondanám, hogy ez a szabadságharc kilencven év után a felkelők teljes győzelmével zárult!” – ha Orbán Viktor megelégedett volna gazdasági akció-csomagja bejelentésekor ezzel a két mondattal, alighanem az ország zöme is boldogan kacagna.....

[tovább a teljes cikkre]