Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 24. SZÁM - 2010. júnis 18.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Orbán Viktor 29 pontos programja sokakat meglepett. A trianoni emléknap és a kettős állampolgárság lehetőségét megadó törvény után sokan hitték, hogy nem lesz itt más, csak múltba tekintés, érzelmi hangulatkeltés. Láss csodát! Orbán konkrét intézkedésekkel állt elő. Jó ötlet a társasági adó csökkentése. A magyar vállalatok erőre kaphatnak tőle. Persze, nem a munkás jár vele jobban, hanem a magyar középosztály....

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

– Sokat tanultam tőle, kitartást, állóképességet, versenyszellemet, máig végigkísér életutamon. Akkoriban nehéz munkát végeztem az erdőgazdaságban, vízhordó voltam, 1.48 fillér volt az órabérem. Aztán egy nádas céghez mentem. Itt megtanultam a precíz, aprólékos munkát.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Támad a tőke

Tiltakozunk a barbárság, az emberi butaság, a demokrácia korlátozásának újabb megnyilvánulása ellen! Lengyelországban betiltották a munkásmozgalom jelképeit. Egy újabb ország politikai egét borítja el a középkori sötétség, egy újabb – magát európainak nevező – állam sorakozik fel a modernkori boszorkányüldözők közé.

 [tovább a teljes cikkre]

A multinacionális tőke és a magyar nagytőke tisztában van azzal, hogy a gazdasági válságnak még nincs vége. Az embereket ismét sikerült félrevezetni a 2010. áprilisi választásokon, és elhitetni, hogy a tőkés pártok jobb életet fognak teremteni a dolgozóknak. Az emberek fokozatosan ráébredhetnek a valóságra. A tőke erői ezért igyekeznek megfélemlíteni mindenkit, aki szót emel a kapitalizmus ellen.

 [tovább a teljes cikkre]

A kommunista és munkáspártok világszerte tiltakoztak a lengyel jelképtörvény és a Büntető Törvénykönyv magyarországi módosítása ellen. A legaktívabbak a görög és az orosz kommunisták voltak, Athénban és Moszkvában tüntettek is. „El a kezekkel a kommunistáktól!”

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

Úgy gondoltam, megírom a kedves olvasóknak tapasztalataimat, amelyeket a Munkáspárt népszerűsítése terén szereztem. Mint az köztudott, a jelenlegi politikai helyzetben ugyan nem sok babér terem pártunk számára, viszont ha ügyesek vagyunk, és jól ki tudjuk használni lehetőségeinket, nagyon sokat nyerhetünk. Egy pillanatra se felejtsük el, hogy a mi térfelünkön pattog most a labda, és nekünk kell lecsapni.

[tovább a teljes cikkre]

Túrkevén az országban egyedülálló, a munkás szolidaritást nevében is kifejező kispályás labdarúgó torna tizenhatodik alkalommal biztosított egész napos juniálist a focikedvelők népes táborának. Jóllehet, az árvízvédelmi készültség és a hőségriadó visszatartott néhány benevezett csapatot a részvételtől, de a megjelentek lelkesedését semmi sem nyomhatta el. ...

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

A munkásmozgalom erősödésére a tőke reakciója szinte mindig azonos: ellentámadás. Így van ez ma is, amikor a válság Európa-szerte nyomorítja el az embereket, és sokan fordulnak a kommunista erőkhöz. A válasz ma a munkásmozgalmi jelképek betiltása, vagy éppenséggel most a BTK 269/C paragrafusának megváltoztatása a tőkés érdekek alapján.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

A hétvégén parlamenti választásokat tartottak Szlovákiában. A kommunista párt közel 21 ezer szavazatot kapva 0,8 százalékot ért el – a tavalyi uniós választáson a párt 1,6; négy éve 3,6 százalékot szerzett.

[tovább a teljes cikkre]