Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 25. SZÁM - 2010. júnis 25.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A Btk. ismert módosítása után a Munkáspárt nyilatkozatot adott ki, amelyben elítélte a törvényt. Egyik ismerősöm, hozzáteszem, kedves ismerősöm, akit szakmai tudása mellett azért is tisztelek, mert kifejezetten polgári származása ellenére tud megértést tanúsítani irántunk is, üzent nekem. Nézzünk szembe a történtekkel, tartsuk meg, ami vállalható és lépjünk túl azon, ami nem vállalható! Ne vállaljunk közösséget azzal, amihez „vér és szenvedés tapad”! Egy hét óta ezen gondolkodom.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Magyarország

Már csaknem ezer aláírás összegyűlt Felsőzsolcán az ügy kivizsgálása érdekében. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település lakói azt szeretnék elérni, hogy egy, az önkormányzattól független vizsgálat tisztázza, mi vagy ki a felelős a településen a két héttel ezelőtti árvízért.

[tovább a teljes cikkre]

Felháborítónak, méltánytalannak és meg­engedhetetlennek tartja, hogy a magyar rendőrséget ilyen és hasonló cselekedetekre felhasználják! Harcoljunk a bajbajutottak megsegítéséért!

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

Húsz év telt el a rendszerváltás óta. Húsz kőkemény év, melynek során minden, magát baloldalinak valló parlamenti politikusról és pártról kiderült: köze nincs a szocialista rendszerhez, a kommunista ideológiához. Bebizonyították: semmi máshoz nincs közük, csak az önös érdekhez, a hazugsághoz, a lopáshoz, az áruláshoz.

[tovább a teljes cikkre]

EGY SZÁL VIRÁGGAL!

ITT A HELYED!

KÁDÁR JÁNOSRA, A XX SZÁZAD LEGNAGYOBB MAGYAR ÁLAMFIJÁRA

EMLÉKEZÜNK HALÁLÁNAK 21. ÉVFORDULÓJÁN, JÚLIUS 4,

VASÁRNAP 10 ÓRAKOR A FIUMEI ÚTI NEMZETI SÍRKERTBEN

[tovább a teljes cikkre]

Több mint négy évtizeden keresztül nem beszéltünk Trianonról, de a forradalmi ifjúsági napok keretében a szocialista Magyarországon megemlékeztünk a Tanácsköztársaság dicsőséges 133 napjáról, az első népköztársaságról, amelyet Lenin lelkes szavakkal és aggodalommal üdvözölt, akár saját hazájának forradalmát. Mert a magyar proletárok az új magyar szovjet-köztársaságért harcoltak, egy jobb világért, a munkások hatalmáért, amiért mi is napjainkban.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

A világforradalom eszméje a munkásmozgalom egyik legszebb eszméje. A tőke világméretekben szervezkedik, legyőzni csak akkor lehet, ha a munkásság is világméretekben szervezi meg erőit. 1917. november 7-én Oroszországban győz a szocialista forradalom. Az orosz kommunisták kezdettől fogva úgy vélik, hogy a forradalomnak világméretekben kell folytatódnia. Részben azért, mert ez a világ dolgozóinak érdeke, részben azért is, mert a tőke könnyen szétzúzhatja a szocializmust, ha csupán egy országban létezik.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

„A legkisebb is számít” – a Tesco jelszava kétségkívül tükrözi az igazságot. A brit multinak valóban a legkisebb bevétel avagy annak kiesése is számít. A szupermarket-lánc Magyarországon is a legtöbbet akar kifacsarni dolgozóiból: szabálytalan munkaszerződést kötnek velük, nem vagy késve fizetik ki számukra a különböző pótlékokat, s a pénztárnál dolgozókat még a vécére se engedik ki. Egyszóval a munkavállalói jogokat minden létező módon csonkítják. Aki ezeket szóvá teszi, mehet más munkahelyet keresni.

[tovább a teljes cikkre]