Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 30. SZÁM - 2010. augusztus 6.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A Telegraph információi szerint Phenjanban igen eredeti módon kérték számon az észak-koreai labdarúgó-válogatott tagjaitól, hogy miért is nem teljesítették a futball-világbajnokságon azt, amit elvártak tőlük. A hír szerint a világbajnoki keret összes tagjának meg kellett jelennie a phenjani kulturális központban, ahol a sportminiszter, valamint 400 kormányhivatalnok, továbbá újságírók és diákok nyilvánosan bírálták a csapat játékát.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

– Az új kormány, mintha még észhez sem tért volna a nagy választási siker után, fel sem fogja, mik is a valós problémák, nemhogy még megoldást is keressen rá. A közelmúlt árvizeit is nagyobb megmozdulás nélkül, félig csukott szemmel elnézte. Folyamatosan nevezi ki magas pozíciókba saját embereit, mintegy bebiztosítva egyeduralmát. Káros és baljós előjelnek tartom intézkedéseit.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Október 3-án önkormányzati választások lesznek. Képviselőket kell választani, akik a következő években majd eldöntik, hogy mi történik a falvainkban, városainkban. Ők határoznak majd arról, hogy mi lesz a 4-es metróval Budapesten, eladják-e a kórházakat a vidéki városokban, jut-e elég pénz az iskolákra. A mi életünkről döntenek.

[tovább a teljes cikkre]

A Munkáspárt Elnöksége és megyei elnökei július 26-án úgy döntöttek, hogy a párt elindul az idei önkormányzati választásokon. Ez azt jelenti, hogy a Munkáspárt mindenütt állít jelölteket, ahol ez lehetséges.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Több mint 500 állampolgár vehette kézbe a „Megérte? Ezt akartad?” szórólapot és A Szabadság bemutató példányait kedden délelőtt. Jutott a várakozó buszvezetőknek és a takarítóvállalat munkásainak is. A munkáspárti aktivisták az Árkád üzletközpont előtt találkoztak sétálgató emberekkel, akik a közeli padokra ültek Szabadságot olvasni. Többen megálltak és beszélgettek.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

Az Egyesült Államok és Dél-Korea közös haditengerészeti gyakorlatot kezdett a múlt héten: a Sárga- és a Japán-tengeren rendezett flottamanőverek célja – mint azt Robert Gates amerikai védelmi miniszter megfogalmazta – üzenetet küldeni Észak-Koreának.

[tovább a teljes cikkre]

Szeptember 26-án Venezuelában parlamenti választásokat tartanak. Megválasztják a Nemzetgyűlés 156 képviselőjét. Ezen a választáson vesz részt először a Chávez elnök vezette Venezuelai Egyesült Szocialista Párt. Többséget, jelentős többséget akarnak szerezni a parlamentben annak érdekében, hogy folytatódjék a Bolivári forradalom, az ország demokratikus, baloldali-forradalmi átalakítása.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

1933 március végén az MSZDP főtitkára, Mónus Illés levelet intéz a tagsághoz: „Legmesszenőbb óvatosságra hívjuk fel elvtársainkat, mert a jelszavak mögött titkos bolsevik agitáció rejlik.” Majd így folytatódik: „Nálunk az egységfrontról még beszélni sem lehet, mert ezzel elismerjük a bolsevik párt létjogosultságát.”

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Férjhez ment Chelsea Clinton, Bill Clinton volt amerikai elnök és Hillary Clinton külügyminiszter egyetlen lánya. Választottjával, Marc Mezvinsky befektetési bankárral múlt szombaton a festői szépségű Rhinebeck városkában mondták ki a boldogító igent.


[
tovább a teljes cikkre]