Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 12. SZÁM - 2007. április 5.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Andrássy ma
Orosz gázvezeték vagy EU-gázvezeték?  E körül robbant ki vita minap az MSZP-vezette kormány és a Fidesz között.  Gyurcsány nyilatkozott, hogy mindkettőt támogatja. A Fidesz elnöke az EU 50. évfordulóját használta ki arra, hogy a magyar kormány Oroszország-politikájával kapcsolatos ellenérzéseit megossza az európai közvéleménnyel. Nincs evvel különösebb baj. A gond mással van.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Elindult a borsodi hadjárat
"Borsodi hadjáratra" indult Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Az elmúlt évek ugyanis megviselték az itteni szervezeteket. Az egykori pártellenzék bomlasztó tevékenysége itt különösen jelentős volt. Vessük be minden erőnket!  A következő másfél hónapban szeretném végigjárni az összes borsodi választókerületet. Rázzuk fel az embereket!- javasolta a párt elnöke a megyei pártmunka áttekintésekor. Ezzel elindult a borsodi hadjárat, amelynek első állomása március 29-én Miskolc volt.
[tovább a teljes cikkre]

 

Balszemmel - könyv alakban
A párt lapja mostanáig csak az interneten jelent meg, másolásban terjedt. Az új Szabadságban indította útjára Thürmer Gyula a Balszemmel című rovatát. A rovat a visszhangok szerint az olvasók egyik kedvencévé vált. A magyar politika mostani válságának időszakában sokan kapaszkodónak tekintették ezeket az írásokat a káoszban való eligazodáshoz.
[tovább a teljes cikkre]

 

Mi kommunisták küzdünk a tőke ellen
A Portugál Kommunista Párt (PKP) meghívására március 21. és 25. között Vajda János alelnök vezetésével munkáspárti küldöttség járt Lisszabonban.
[tovább a teljes cikkre]

 

Látogatás a portugál ifjúkommunistáknál
A Munkáspárt delegációja felkereste a Portugál Kommunista Ifjúsági Szövetség főhadiszállását is lisszaboni tartózkodása során.
[tovább a teljes cikkre]

 

A Munkáspárt támogatja a PDSZ aláírásgyűjtését!
A Magyar Kommunista Munkáspárt nyilatkozatban üdvözölte és cselekvően is támogatja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének aláírásgyűjtő akcióját a pedagógusok kötelező óra-számának visszaállításáért.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Ami nem kell a Népszavának, kell nekünk
Szili Katalin február 23-án, közvetlenül az MSZP kongresszusa előtt cikket jelentett meg a Népszavában. Azok számára jegyezzük meg, akiknek nincs pénzük megvenni ezt az újságot. A Népszava már réges-régen nem a szakszervezet lapja, hanem az MSZP propaganda-szócsöve.  Szili Katalin cikke vitaírás volt, amelyre nyilván sok ember szeretne reagálni.
[tovább a teljes cikkre]

 

Merjünk cselekedni!
Szili Katalin megírta cikkét. (Népszava. 2007. február 23). Nyilván nem azért, hogy másnap, az MSZP kongresszusán elnyerje a miniszterelnök leplezetlen rosszallását és párttársainak kitaszító közömbösségét.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Kié Kádár János?
A kérdés költőinek tűnhetne, de nem az, mert a "pozitív" válasz a szocialisták felől érkezett: "Kádár olyat tett meg, amit kevés magyar politikus… biztonságot teremtett.  A megélhetés biztonságát". Ezek a szavak Horn Gyulától származnak (Magyar Szocialista Párt Nyugdíjas Tagozatának tolnai fórumán, 2007. március 8.).
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

A költészet napja elé
József Attila azok közül való, akikbe rendszeresen belerúg a nagytőke, akik nem tudják kifizetni a villanyt és a lakbért, akiket egy vers, egy gondolat miatt kirúgnak az egyetemről, akik senkinek tekintendők a gazdagok kapzsi és ostoba világában.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes!
Stratégia és taktika Az 1990-es évek elején taktikai feladatunk a tőkés rendszerváltás fékezése, a szocializmus értékeinek védelme volt. Az 1990-es évek második felében Magyarország NATO-tagságának megakadályozását tűztük ki taktikai célnak.  Az új évezred első évtizede elején új taktikai feladatunkká a kórházak eladásának megállítása vált. A taktikai feladatnak megfelelően változtak módszereink, az együttműködő partnerek, miközben stratégiai feladatunk, a szocializmus kivívása nem változott.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Megalakul a Baloldali Front Salgótarjánban és Miskolcon
Április 7-én, szombaton megalakul a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség helyi szervezete Salgótarjánban és Miskolcon.
[tovább a teljes cikkre]