Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 22. SZÁM - 2007. június 21.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Bankbörtön
1998 nyarán mi, a Munkáspárt adtunk otthont az Európai Jövő Kongresszusnak. Máig emlékszem Ulla Klötzer finn tanárnőre, aki nemcsak határtalan dühvel bírálta az Európai Uniót, hanem egyenesen börtönnek nevezte.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Ülésezett a Központi Bizottság
Elindulnak a KB-képviselők
Az elmúlt szombaton a leendő a leendő KB-képviselőkkel kibővített ülést tartott a Munkáspárt Központi Bizottsága. A tanácskozáson a belpolitikai helyzet értékelése, a párt időszerű feladatai szerepeltek.
[tovább a teljes cikkre]

 

Boglárkáért Debrecenben
A Munkáspárt képviselőjelöltjével, Szatmári Boglárkával járta a debreceni utcákat a múlt csütörtökön Thürmer Gyula, a párt elnöke.
[tovább a teljes cikkre]

 

Bács-Kiskun nem marad el
Bács-Kiskun megyében a munkanélküliség meghaladja a tíz százalékot, de Bácsalmás környékén már a húszat is - mondta Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke Thürmer Gyulának, aki az elmúlt héten Kecskemétre látogatott.
[tovább a teljes cikkre]

 

Vendégségben egy munkáspárt alpolgármesternél
Abaúj térségébe, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, de talán egész Magyarország egyik legszegényebb térségébe kalauzolta el Szádváry Gyula, Baktakék munkáspárti alpolgármestere, a választókerület KB-megbizottja Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét.
[tovább a teljes cikkre]

 
Mozgalom

Párizs megér egy misét
Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin a minap azzal a kéréssel fordult a parlamenti pártok elnökeihez, hogy jöjjenek össze egy közös misére a megbékélés jegyében - Nagy Imre, l956-os miniszterelnökre emlékezve.
[tovább a teljes cikkre]

 

Szégyenfolt a szocialista Szegeden
Több szegedi megbotránkozva tapasztalta, hogy május végén meggyalázták a Szegeden a Mars téri (korábban Marx téri) busz- és trolimegállóban lévő ház falán Karl Marx emlékművét.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Megújuló - erősödő pártélet Heves megyében
Az elmúlt évi megyei pártértekezleten a helyzet adta követelménynek megfelelően régiós elnökség került megválasztásra a Nógrád-Heves megyei kommunista mozgalom szervezésére, irányítására.
[tovább a teljes cikkre]

 

Együtt a kemény mag Nagykőrösön
Csak azok tanulhatnak, akik meg tudják fizetni az oktatást. 2007-ben a tandíjfizetést azok a kormányzati emberek sürgetik, akik a Kádár-rendszerben ingyen tanulhattak.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Osztályharc a mai Magyarországon
A polgári társadalomtudományi irodalomból szinte száműzték az osztályharc, az osztályszemlélet fogalmát. Ezen felfogás szerint kiscsoportok ugyan vannak, de osztályok ma már nem léteznek. Ez nem más, mint a marxizmus-leninizmus meghamisítása.
[tovább a teljes cikkre]

 

Agitálni így is lehet
Tisztában vagyok vele, hogy hozzám hasonlóan még sok elvtársunknak szintén az a véleménye, hogy a mai Magyarországon agitálni igen nehéz feladat. Miért is?
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
Ezzel már maga is megbirkózik!
A szocializmus idején az MSZMP is rendelkezett üdülőkkel. Ez nem volt egyedi jelenség, hiszen a szakszervezetek mellett szinte minden minisztérium, minden nagyobb vállalat épített saját üdülőt a Balaton, a Duna mellett vagy a hegyekben, ahova saját dolgozóit utalta be pihenésre. Jó dolog volt.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat veszélyes
Frissítsük fel ismereteinket! Legutóbb láttuk, hogy az emberi társadalom történetében többféle termelési mód volt, ősközösségi, rabszolgatartó, feudális, tőkés, szocialista. Láttuk azt is, hogy a termelőerők fejlődése meghatározza a termelési viszonyokat.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Búcsúzunk Pista Bácsitól
Életének 82. évében elhunyt Kása István elvtárs, akit a budapesti pártmozgalomban nagyon sokan ismertünk, becsültünk és szerettünk.
[tovább a teljes cikkre]