Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 32. SZÁM - 2007. szeptember 6.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Bontsuk le a parlamentet!
A parlament minden szempontból terhes lett a hazánkat ideiglenes vezető liberális-szocialista klikknek. Maga az épület is kész égés. Janesch Péter, 54 éves belsőépítész (sic!), a kormányzati negyed építési jogát elnyerő konzorcium vezetője már nyilatkozott is:
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Petíció Lampert Mónikának
A HANKOOK gyár munkásaiért
A Munkáspárt elnöksége és szakszervezeti munkacsoportja augusztus 30-án nyílt levélben fordult Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszterhez a dél-korei tulajdonú Hankook gumigyárnál tapasztalt súlyos munkaügyi szabálytalanságok sűrgős kivizsgálása, a szakszervezet működésének biztosítása, az állami támogatás megvonása ügyében.
[tovább a teljes cikkre]

 

Válasz a Munkáspártnak a Szociális és Munkaügyi Miniszter Asszonyhoz írt petíciójára
Az Alkotmány 4. paragrafusa szerint "A szakszervezetek és más érdekképviseletek védik és képviselik a munkavállalók, a szövetkezeti tagok és vállalkozók érdekeit." Az Alkotmány szerint a Magyar Köztársaságban az egyesülési jog alapján mindenkinek joga van a törvény által nem tiltott célra szervezeteket létrehozni, illetőleg azokhoz csatlakozni.
[tovább a teljes cikkre]

 

Utóirat
A Minisztérium válaszolt. Ezt köszönjük. A válasz gyors volt - talán ez a legfőbb erénye. A tartalmát illetően - hogy más kifejezést ne használjunk -, erre szokták mondani, hogy jól felmondta a leckét, a kötelező penzumot. E jogaikat ismerik a Hankook munkásai és a szakszervezet is. Éppen e jogok semmibevétele ellen emelt szót a Munkáspárt. Ezeket a legalapvetőbb törvényes jogokat sérti meg az a dél-koreai tulajdonú cég, amelynek a kormány összesen 26 milliárd forint támogatást kíván nyújtani a magyar adófizetők pénzéből.
[tovább a teljes cikkre]

 
Baloldali Front

Mozgalom, ami soha nem öregszik meg
A Demokratikus Ifjúsági Világszövetség (DIVSZ) 2007. augusztus 23-25 között, a Venezuelai Bolivári Köztársaság fővárosában, Caracasban ünnepelte a világifjúsági találkozók mozgalmának 60. évfordulóját. A rendezvényre a világ 80 országából mintegy 130 szervezettől érkeztek résztvevők. A Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetséget Kupi László vezetőségi tag képviselte.
[tovább a teljes cikkre]

 

A közösségek: közös érdek, közös munka
A Caracast övező hegyeken az utazó amerre a szem ellát épülő vagy félkész házakat láthat. Joggal merül fel a kérdés: kik és milyen körülmények között laknak itt? Nos, itt laknak az úgynevezett "közösségek". Ezek a közösségek olyan lakóközösségeket jelentenek, amelyek egymást segítve, közös munkával és a bolivári kormány támogatásával igyekeznek kilábalni az ország lakosságának többségét sújtó több évszázados nyomorból.
[tovább a teljes cikkre]

 

Megbeszélés az új VIT-ről
A VIT-ek mozgalmának 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségek után a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség tagszervezeteinek képviselője konzultációs tanácskozást tartott a következő, 17. VIT megrendezésének helyéről. Két ország jelentkezett erre a nem könnyű, de annál fontosabb feladatra: a Belarusz Köztársaság és Líbia.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Testvérszervezetek a Munkáspárt elleni perről
Az elmúlt napokban már több testvérszervezet kifejezte a Magyar Kommunista Munkáspárt iránti szolidaritását.
[tovább a teljes cikkre]

 

Szeptember 21-én ott a helyed
Szolidaritás és tiltakozó akció Székesfehérváron
A Munkáspárt elnöksége elleni per az egész párt ügye. Ezt a párt aktívájának és tagságának értenie kell. S érti is. A napokban egyre többen érdeklődtek: mikor és hol lesz pontosan a per, mit tesz a párt?
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
Miért gazdagok a svédek?
A múlt század 70-es éveiben indult meg az a folyamat, amelyet akkoriban enyhülésnek hívtak.A hidegháború még nem ért véget, a berlini fal még állt, de Vietnamban véget ért a háború, s a Szovjetunió és az USA, illetve a szocialista és a tőkés országok között egyre több kérdésben indultak meg a tárgyalások, a rendszeres látogatások.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

A Kínai Kommunista Párt 7. kongresszusa: a háború befejezése, és az új kína megteremtése
A Kínai Kommunista Párt 7. kongresszusa 1945. április 23. - június 11. között ülésezett Yananban. A háborús viszonyok miatt 17 évig nem hívtak össze pártkongresszust. A 20-as évek végétől - mint láttuk a korábbi folytatásokban - megszakadt a kommunisták és a nacionalisták (Kuomintang) közötti együttműködés.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes
Média a mai világban Napjaink egyik meghatározó tényezője a média. A média a médium szó többes számú alakja, és mindazon eszközök összességét jelenti, amelyek alkalmasak tények, vélemények, szórakoztató anyagok és más információk tömeges terjesztésére. Ma legelterjedtebb médiaeszközök közé tartoznak az újságok, a televízió, a rádió, a film, az Internet, a könyv, a film, a CD, a DVD, a videó.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

A dunaújvárosi Pentele-híd közelnézetben
Arról többet is lehet hallani, hogy tömegesen szüntettek meg vasúti szárnyvonalakat az országban, de arról jóval ritkábban esik szó, hogy az SZDSZ-es gazdaságpolitika a közúti személyszállítás terén is érezteti a hatását.
[tovább a teljes cikkre]

 

Marásra született viperák
Ennek a témának az ad időszerűséget, hogy a Jobbik Magyarország ifjú-titán vezetője, Vona Gábor, ország-világ előtt bejelentette: pártja létrehozza a Magyar Gárdát. 25-én a Várban megtörtént a kiválasztottak felavatása.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Laosz köszönetet mondott a magyar népnek
Choummaly Sayasone, a Laoszi Népi Forradalmi Párt Központi Bizottságának főtitkára, a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság elnöke augusztus 30-án Vientianeban fogadta Thürmer Gyulát, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnökét, aki küldöttség élén hivatalos látogatást tesz Laoszban és Vietnamban.
[tovább a teljes cikkre]