Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 36. SZÁM - 2007. október 4.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Szakszervezeti szerepzavar
Most már, dőzs! - mondaná Hofi Géza. A múlt héttől már van saját különbejáratú "a feketegazdaság kifehérítéséből származó bevételeket elemző és értékelő bizottságunk".
[tovább a teljes cikkre]

 
Per

Nemzetközi visszhang a Munkáspárt elleni perről
A magyar szpartakisták üldöztetése
A The Guaedian című brit lap 2007. szeptember 25-i számában jelent meg egy cikk a Munkáspárt elleni perről. A The Guardian Nagy-Britannia harmadik legnagyobb napilapja, napi 355.750 példányszámmal. Tavaly megnyerte az év nemzeti újságja címet, és megnyerte a legjobb újság címet is, ahol megelőzte a New York Times-t. Olvasói főleg függetlenek, liberálisok.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

A Munkáspárt közleménye az MSZP-SZDSZ rabló-megállapodásról
Az MSZP–SZDSZ kormány - szakmai- és civilszervezetek folyamatos tiltakozása ellenére - megállapodást kötött az Egészségbiztosítási Pénztár kirablásáról. A megállapodás az SZDSZ politikai nyomására, az MSZP vezérkarának asszisztálása mellett jött létre.
[tovább a teljes cikkre]

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt is kikérte a GKM-től a Hankook-kal kötött szerződést!
Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke az alábbi levéllel fordult Kóka János liberális gazdasági miniszterhez, kérve a Hankook dél-koreai céggel kötött szerződés kiadását. A Munkáspárt az Állami Számvevőszék elnökéhez kíván fordulni az ügyben.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

Ukrán választások: kommunista siker
Az ukrajnai parlamenti választások pontos eredménye - lapzártakor - még nem ismert, de a szavazatok 93 százalékának összeszámlálása után a végeredmény nagy pontossággal kikövetkeztethető.
[tovább a teljes cikkre]

 

Kommunista választási kongresszus 2007-ben
Minden hatalmat a szovjeteknek!
Véget ért az Orosz Föderáció Kommunista Pártjának 12. soronkivüli kongresszusa. Választási kongresszus volt a javából, ahol a küldöttek döntöttek a párt választási listájáról.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
Az óra és a rakéta
Kádár János nem volt katonaember. Sokszor elmondta, hogy katonai ismereteit valamikor az 1950-es években szerezte, amikor szokás volt a pártmunkásokat is hosszabb-rövidebb katonai tanfolyamra küldeni, és beosztásuktól függően tiszti rangot is kaptak.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

A Kínai Kommunista Párt 11. kongresszusa: az első kongresszus Mao nélkül
A Kínai Kommunista Párt 11. kongresszusa 1977. augusztus 12-18. között ülésezett Pekingben. 35 millió párttag képviseletében 1510 küldött jött össze. Az első kongresszus Mao nélkül.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

„Miért nem dolgoztok, miért nem szóltok bele a város életébe?“
A Központi Bizottság tagjaként sok mindent megtanultam pártunkról, az országról, de amióta a párt elnöke mellett dolgozhatom, megértettem, hogy milyen sok mindenre vagyunk mi, kommunisták képesek, és mennyi mindenre lennénk képesek, ha jobban odafigyelnénk.
[tovább a teljes cikkre]

 

Nemzeti baloldal
Mi itt Európának ennek a fertályán-mert nemcsak Magyarországon probléma - nehéz helyzetben vagyunk. A helyzetet mi is csináltuk magunknak. Részben. A nemzeti kérdésről van szó: a magyarságtudatról, a jelképeink használatáról, a szóhasználatról, az életvitelünkről. Arról, hogy mi, kommunisták mit mondhatunk a nemzettel kapcsolatban és mit nem, mennyire lehetünk magyarok, hogy ne sértsünk másokat. Bocsánat, de a világ számtalan országában, aki ilyen kérdésekkel hozakodik elő, hülyének nézik.
[tovább a teljes cikkre]

 

Már megint igazunk van!
Napok óta arról harsog a tévé, hogy emelkedni fognak az élelmiszerárak. Maga Gráf József agrárminiszter is elismerte. Átlagosan 15 százalékról beszélt, ami még szerinte is NAGYON SOK. Ugyanis hiánygazdálkodás van a zseniális EU-bürokratáknak hála! Ez pedig már megint a multiknak jó, túlzás nélkül nagyot fognak kaszálni.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes!
Új módon 1945-ről A Munkáspárt Központi Bizottsága a közelmúltban irányelveket fogadott el a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 90. évfordulójának megünneplésére. A dokumentum hamarosan megjelenik A Szabadságban.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Könyvajánló
Haypál Tibor - Munkásőr emlékeim…
2007 az 1957-es újrakezdés évfordulójának éve. Az évfordulós esztendőre, a hozzá kapcsolódó eseményekre sem a sajtóban, sem a könyvkiadásban nem sok figyelem hárult. A Szabadság írásban emlékezett meg a KISZ megalakulásának ötvenedik évfordulójáról. Szerkesztőségünk most szerzett tudomást Haypál Tibornak, a Munkásőr című egykori folyóirat volt főszerkesztőjének idén megjelent könyvéről. A hiánytpótló írást ajánljuk minden olvasónk, munkáspárti tag, s volt munkásőrök figyelmébe.
[tovább a teljes cikkre]

 

Meghívó
isztelettel meghívunk Benneteket 2007. október 13-án, szombaton 13.00 órára a Munkáspárt Belvárosi Munkás Kulturális Körében tartandó rendezvényre!
[tovább a teljes cikkre]