Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 14. SZÁM - 2008. április 03.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

ELADÓ EGY ÁLLAM

Együttérzek Gyurcsány miniszterelnökkel. De tényleg, gondolj csak bele! Egy ember, aki minden haverjának ígért valamit a közös vagyonból, most éjjelente álmatlanul forgolódik, mert már nincs mit eladni. Mi lesz ennek a vége? A laktanyákat már régen nem katonák őrzik, hanem civil őrzővédők. A rendőrséget dettó. A múzeumokban, a kórházakban, a minisztériumokban a takarítástól kezdve az étkeztetésig minden magánkézben van.

[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

Míg kapitalizmus van,
kommunisták is lesznek

Szabó Tamás 21 évesen, a legalkalmasabb korban és remélhetőleg a legjobb időben lett a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség elnöke. Forradalmi terveiről, elképzeléseiről, a Front jövőbeni feladatiról beszélgettünk.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

 

TAGÉRTEKEZLET BUDAPESTEN

Fegyelmezettebb munka, fegyelmezettebb tagdíjfizetés, legalább kétszáz új Szabadság előfizető, és az ifjúsági szervezet hatékony segítése – a Munkáspárt múlt szombati Nagy-Budapesti tagsági értekezlete ezeket a célokat tűzte ki maga elé. Az aktíván kritikusan értékelték az elmúlt egy évet, a tavaly februári pártaktíva vállalásaiból kevés teljesült. 
[tovább a teljes cikkre]

MUNKÁSPÁRTI JELÖLT RÁKÓCZIÚJFALUN

Rákócziújfalu kétezres lélekszámú falvacska 12 kilométerre Szolnoktól. A Munkáspárt Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete nagy fába vágta a fejszéjét: Rákócziújfaluban, az időközi polgármester-választáson önálló jelöltet állított Bencsik Mihály személyében.
tovább a teljes cikkre 

 
 
Interjú

Jöjjön meg az emberek józan esze!

Kőszeginé Benedek Anna élete Csepelhez kötődik. Itt lett tagja a pártnak, itt lett képviselőjelölt. Itt lett a Munkáspárt helyi vezetője, a csepeli közélet ismert és elismert tagja. Lelkes, elszánt, dolgozni akaró és tudó asszony. A beszélgetés elején megkér minket, mindenképpen írjuk le a csepeliek Internet címét: mpcsepel@gmail.com. Van blogjuk is, szeretettel várják az érdeklődő leveleket és bejegyzéseket.

[
tovább a teljes cikkre]

 

 

Évforduló

FÉLNEK A FELSZABADULÁSTÓL

Április 4.: a mai huszonéveseknek ez a dátum már semmit sem jelent. 1945 tavaszát a polgári sajtó és történelemtanítás is felejtené és jelentéktelenítené, hiszen a felszabadító szovjet csapatok teremtettek lehetőséget a második magyar szocialista kísérlethez.

[
tovább a teljes cikkre

 
 
Vélemény

OLIMPIAI-BIZNISZ

Gyurcsány Ferenc a pekingi nyári olimpia bojkottját fontolgatja. Angela Merkel német kancellár már be is jelentette, nem utazik el nyáron a kínai fővárosba. Hasonlóan nyilatkozott a francia elnök is.

MERCEDES, RIPACSBESZÉD, LIBAMÁJ

Egy örökifjú zenész-táncdalénekes, aki gyakran nevezi magát megrögzött antikommunistának, azt mondta, hogy a szocializmusban nem lehetett kapni semmit. A kiégett művészeknek is meg kell élni... Nem szégyen ősz halántékkal a bolondok kanoszszáját járni. Pénz beszél. Csak a pénz beszél. A többi mind másodlagos, harmadlagos, utolsó.
[
tovább a teljes cikkre]

 
 
Pártélet

ELMÉLETI SAROK: VIGYÁZAT, VESZÉLYES!

Konzervativizmus napjainkban

A magyar tőkésosztály egyes csoportjai féltik helyzetüket a multik egyeduralmától, félnek a kiszolgáltatottságtól. A kistulajdonosi rétegek, a középosztályok ideológiájává válik a konzervativizmus, amely a család, a kisebb-nagyobb közösségek megőrzését, a nemzeti érdekek és értékek védelmét, az állam felelősségét hirdeti. Politikailag ez a FIDESZ ideológiája.
[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Krónika

FEDEZZÜK FEL MÚLTUNKAT!

A RENDSZERVÁLTÁST TÚLÉLT 1919-es EMLÉKTÁBLA SZOLNOK VÁROSÁBAN

A szolnoki kommunisták olyan emléktáblára találtak a városukban, amely a magyar munkásmozgalomhoz, a Tanácsköztársasághoz kötődik, és
valahogyan túlélte az elmúlt két évtizedet is.
 
[
tovább a teljes cikkre]