Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 20. SZÁM - 2008. május 16.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

AHOL A HAZA KEZDŐDIK

Harc kis falu Tolnában. A magyar emberek többsége szerintem úgy hal meg, hogy életében egyszer sem jut el ide. Én szerencsés vagyok. Eljutottam. Pár éve a faluban megtelepedett egy rendőrtiszt, Bódi Zoltán a családjával. Kíváncsi is volt, közösségi ember is volt, így eljárogatott az önkormányzat üléseire. Nem tetszett neki, hogy folyton csak halogatják mindazt, amit szerinte azonnal meg lehet csinálni. Barátai végül meggyőzték, hogy induljon el a választásokon.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

„Kovács István pártmunkás” – így szerepel iwiwes adatlapján, és aki ismeri, tudja, hogy a nap szinte 24 órájában hivatásos forradalmárként él, derűsen, telve optimizmussal, ötletekkel és humorral. A héten töltötte be 39. születésnapját, ez alkalomból sok erőt és jó egészséget kívánunk!




 [tovább a teljes cikkre]

 
 
Munkáspárt

A Munkáspárt iránt nő az emberek érdeklődése. A piacoktól kezdve az üzemi látogatásokon át a könyvbemutatókig mindenütt azt érezzük, az halljuk, hogy az emberek bíznak bennünk. Tudják, hogy a munkás, a dolgozó, a szegény mellett állunk húsz éve. Becsülnek bennünket azért, hogy nem adtuk fel elveinket. Ez számunkra óriási lehetőséget jelent.

[
tovább a teljes cikkre]

Hajdú-Bihar megyében sem könnyű a pártmunka, még akkor sem, ha olyan lelkes vezetők állnak az élen, mint Edelényiné Nagy Mária megyei elnök és Gacsó Mihály­né KB-tag. Sőt, még akkor sem lesz könnyebb, ha hozzávesszük a két kitűnő debreceni fiatalt, Szatmári Boglárkát és Dózsa Miklóst. Sok a munka, kevés az ember. A lelkesedés és a kitartó munka azonban ezúttal is megbízható segítőtárs volt.
 [
tovább a teljes cikkre]

 

 

Május9

Ha van ünnep, amely minden orosz a magáénak érez, az a Győzelem Napja, május 9-e. Moszkvában nem kellett buzdítani senkit, hogy ezen a napon ünnepeljen. Több mint ötvenezren voltak a kommunisták felvonulásán is, de az utcákon minden második embernél orosz zászló volt, vagy viselte a győzelemre utaló történelmi narancssárga-fekete illetve vörös szalagot. Nem merült fel egy percig sem senkiben, hogy e napot belpolitikai küzdelmekre használja fel.
[
tovább a teljes cikkre

 
 
Mozgalom


Az Összoroszországi Rendkívüli Bizottság az Ellenforradalom és Szabotázs elleni Harcra, rövidítve a Cseka nem volt úri fiúk gyülekezete, nem is azért hozták létre. 1917-ben szinte a Téli Palota bevétele utáni első napokban nyilvánvalóvá vált, hogy a forradalom győzelme önmagában nem old meg mindent. Nem csak a forradalom ellenségei gyülekeztek, hanem az egyszerű köztörvényes bűnözőkkel is fel kellett venni a harcot. A Vlagyimir Lenin vezette szovjet kormány a szervezet létrehozására Felix Dzerzsinszkijt, egy Vilniusban született lengyel forradalmárt nevezett ki.




[tovább a teljes cikkre]

 
 
Évforduló

Virtuális Marx-szobrot koszorúztak meg a Munkáspárt képviselői május 5-én Marx születésének 190. évfordulóján. Virtuális szobrot, mivel a kézzel fogható egykori Marx-Engels szobrot a rendszerváltás egyik szellemi szégyenébe, a szoborparkba száműzték a rendszerváltók. A munkáspárti koszorúzás résztvevői azonban mindannyian úgy érezték, hogy ez a szobor itt van, vagy legalábbis eljön az idő, amikor itt lesz.
[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Vélemény

Farkasházy Tivadar, Gálvölgyi János, Bajor Imre igazi sztárok hazánkban. Hogy is ne lennének azok, évtizedek óta köszönnek vissza a képernyőről, színpadokról, újságok címlapjairól. Mégis, elegendő, hogy művészi teljesítményükért politikai állásfoglalásukat is elfogadjuk?

[
tovább a teljes cikkre

 

 

Hírek

Sztrájkba léptek a nõvérek
Egy héttel a dán egészségügyben dolgozók sztrájkja után a múlt hétfõn újabb északi országban elégelték meg alacsony fizetésüket a nõvérek. Svédországban több ezer ápoló tette le a munkát, szakszervezetük minimum tízszázalékos béremelést akar elérni. A munkabeszüntetés természetesen nem érintette az elengedhetetlen sürgösségi eseteket.
[
tovább a teljes cikkre