Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 24. SZÁM - 2008. június 12.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

OBJEKTÍV FELELŐSÉG

Az Autóklub az Alkotmánybírósághoz fordul ebben az objektív felelősség ügyben. Okosok kitalálták ugyanis, hogy a tulajdonos felelős mindenért. Mindegy, hogy ki hajt gyorsan a kocsival, ki megy át vele a piroson, a tulaj a hunyó. Szerintem az autósoknak van némi igazuk abban, hogy ilyen helyzetben minek tartjuk el a rendőrséget.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Választás

Önök közül sokan megállítanak az utcán. Panaszkodnak: kevés a fizetés, minden egyre drágább, nincs remény! Mikor lesz már vége ennek? Mikor lesz már végre változás? Megmondom: ha ott leszünk a parlamentben, lesz változás, mert mi nem fogjuk hagyni, hogy újra és újra becsapják a dolgozó embereket. Tegyük meg ehhez az első lépést most! Kérem Önöket, hogy június 29-én szavazzanak a Munkáspártra!

 [tovább a teljes cikkre]

 
 
Munkáspárt

Békésben nagyon belejöttek a vidéki programok szervezésébe. Ennél jobb eszközünk egyelőre nincs arra, hogy hatékonyan eljussunk az emberekhez, és nagyon szükséges ahhoz is, hogy a helyi politikai erőkkel jó személyes kapcsolatban legyünk – mondta Gál Ferenc megyei elnök.
Ennek jegyében szervezték meg Thürmer Gyula múlt heti békési programját.

[
tovább a teljes cikkre]

 

 

Belföld

Valamit már az elején tisztázzunk: a kenyér, a tej, a hús ára nem azért magas, mert így kell lennie. Azért magas, mert Magyarországon kapitalizmus van. Leegyszerűsítőnek tűnne? Akár, de gondolkozzunk!
  Magyarországon húsz éve működő mezőgazdaság volt. A termelőszövetkezeteken alapuló agrárium munkát adott a vidéknek és hasznot a nemzetgazdaságnak.

[
tovább a teljes cikkre

 
 
Interjú


Kerezsi László mindig rohan. Az utolsó percben érkezik és az utolsó percben elszalad, de ottléte alatt óriási nyugalommal és figyelemmel dolgozik, csakis arra a bizonyos egyetlen dologra összpontosít. Az ember az ottléte alatt azt hinné, ő az örök ráérős. Minden rendezvényen részt vesz, és nem mindig egyedül jön! Van egy nagy szenvedélye: emberfüggő!

[tovább a teljes cikkre]

 
 
Vélemény

Mihail Szergejevics idős és megfáradt ember, életpályája során sikerült tönkretennie egy országot, egy eszmét, egy lehetőséget a világ népeinek. Ezt szocializmusnak hívták, ám Mihail Szergejevics úgy látta, az egész nem ér annyit, mint egy bűbájos szereplés a BBC késő esti slágerműsorában, egy kósza kézfogás Maggie Thatcherrel, vagy egy brill az asszonynak a milánói belvárosból.




[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Évforduló

ALIG MÚLTAK HARMINC ÉVESEK

Fiatal emberek voltak. Átlagéletkoruk 33 év volt. Kun Béla, a párt vezetője 32 éves volt 1918 novemberében. Néhány hónappal később ő lett Magyarország külügyminisztere, azaz népbiztosa, s valójá­ban a Tanácsköztársaság lelke.

 


[
tovább a teljes cikkre

 

 

Mozgalom

1948 márciusában a Magyarországi Szociáldemokrata Párt XXXVII. Kongresszusa úgy döntött, hogy a pártvezetőség „haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a Magyar Kommunista Párt vezetőségével az egységes munkáspárt megalakításához még szükséges ideológiai, politikai, szervezeti feltételek megteremtése céljából”.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Hírek

JÚLIUS
A Magyar Kommunista Munkáspárt július 5-én, szombaton rendezi hagyományos megemlékezését a XX. század legkiemelkedőbb magyar államférfiának halála évfordulóján a budapesti Fiumei úti temetőben.

 


[
tovább a teljes cikkre