Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 35. SZÁM - 2008. szeptember 04.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Hol vannak már az MSZP pulóveres hétvégéi! Ég és föld! A múlt szombaton az MSZP szép nagy kongresszust tartott. Eleinte arról volt szó, hogy megvitatják, vajon miért is vagyunk szoaréban, és szeretjük-e holnap is Gyurcsányt. Aztán kiderült, hogy ez már nem is kérdés. Válság van, ilyenkor nem vitatkozni kell,  inkább gyönyörködni vezetőinkben.
  Feri most is lenyűgözte szolganépét. Ki tudja miért, egy szál ingben volt. Hosszú ujjúban, ez most trendi.

[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Rendőrkoromban vettek fel a pártba. Rendszerváltás után kiléptettek, mert ezen a pályán nem lehet párttagként dolgozni. Nyugdíjba vonulásom után arra gondoltam, hogy folytatom, ahol abbahagytam. Nem én változtam meg, csak a világ fordult más színűre körülöttem.
  Az igazság szeretete és a cselekvési kényszer hozott-tart itt. Lépnünk kell és nyitni az önkormányzatok és a civilek felé. Itt Esztergomban is. Csak akkor tudunk előrelépni, ha tájékozódunk, és a sűrűjéből merítünk az információknak.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Nato

Addig szorítom, amíg nem ad katonát. Jaap de Hoop Scheffer NATO főtitkár és Gyurcsány Ferenc
[
tovább a teljes cikkre]

 

 

 

Munkáspárt

 „Én még csak megvagyok valahogy a nyugdíjból, de a gyerekeknek nincs munkájuk.” Így panaszkodott egy helyi lakos Tokaj sétáló utcáján Thürmer Gyulának, aki a múlt héten Tokajba és Szerencsre látogatott.
  Az idegenforgalom fejlődik, de még nem az igazi. Nehéz munkahelyeket teremteni – mondták el a város életéhez értő szakemberek.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Csepel

Állok a Csepel Művek felújított I. kapuja előtt. Megváltozott itt minden. Sivár, gondozatlan, koszos, gazos a környék. Szomorú látvány.
  Ahol egykor tömött sorokban jöttek-mentek a munkások műszakváltáskor, most csak néhány leszegett fejű, szomorú arcú munkás lézeng a gyár területén.

[tovább a teljes cikkre] 

Ma Magyarországon az elszegényedés mellett az egyik fő gond, hogy nagyon kevés gyermek születik. A nyugdíj-korhatár megemelésének is ez az egyik oka. Igen, kevés, mert a fiataloknak nincs lakása, soknak nincs munkahelye, drága a gyermekholmi, drága a megélhetés.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Munkáspárt

Néhány hete felhívással fordultunk mindenkihez. Mindenkihez, aki nem milliárdos, aki nem haszonélvezője a kapitalizmusnak! Mindenkihez, aki nem rokona, nem barátja, nem üzletfele a mostani kormánynak! Mindenkihez, akinek elege van mindenből, ami körbevesz bennünket.

[tovább a teljes cikkre] 

Árulók! Rendszerváltók! Tőkés kizsákmányolók! Fiatal munkáspártiak ezzel a transzparenssel mentek ki az MSZP kongresszusa elé. Látta őket és elsomfordált Kapolyi László egykori ipari miniszter, ma milliárdos képviselő, látta az „egyszerű” szocialista kongresszusi küldött is. Volt, aki odament, s dühből okádta: ti vagytok az árulók, nem álltok a kormány mellé.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Aktuális

A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség fiataljai a múlt pénteken reggel hattól este hatig álltak kint a hevesi utakon. A kistályai és a kerecsendi úton a kórházvédőkkel közösen gépkocsikkal zárták le az utakat félpályán, hogy fölhívják a figyelmet az egri kórház helyzetére. Az emberek nagy lelkesedéssel és elismeréssel fogadták a munkáspárti fiatalokat.

[tovább a teljes cikkre