Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 44. SZÁM - 2008. november 6.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Nem értem! Nem értem, hogy kapitalizmus van Magyarországon is, Ausztráliában is, a tőke mégsem egyformán áll a dolgokhoz. Magyarországon befagyasztják a béreket, nem lesz 13. havi nyugdíj. Az ausztrál munkáspárti kormány viszont 10,4 milliárd ausztrál dollárt oszt vissza a dolgozó családoknak, és mintegy két és fél millió nyugdíjasnak még karácsony előtt. Továbbá 21 ezer dollár támogatást ad minden első lakásvásárló fiatalnak.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Beleszülettem. Kora ifjúságomtól kommunistának és materialistának tartottam magam, mert példaképeim, a szüleim is azok voltak. Apám a Magyar-Szovjet Baráti Társaság titkára, majd a Hazafias Népfront Győr városi titkára volt. A gimnáziumban KISZ-propagandistának választottak, a sorkatonaságnál üteg-propagandistának.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Munkáspárt

A Fővárosi Bíróság elnöke azért tett büntetőfeljelentést a rendőrségen, mert álláspontja szerint a Munkáspárt elnökségének közleménye – amely szerint egy korábbi pártvitát eldöntő ügyben a bíróság „politikai ítéletet” hozott – sértette a Fővárosi Bíróság jó hírnevét.
[
tovább a teljes cikkre]

 

Békés mintegy húszezer lakosú kedves város Békés megyében. A Munkáspárt itteni elnökének, Fábri Istvánnénak a szervezésében az idén harmadik alkalommal ünnepelték meg a Nagy Október ünnepét. A jó hangulatú politikai vacsorán ezúttal is részt vett Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. A pártelnök kora reggel a békési piacon találkozott a helyiekkel, majd Békéscsabán felkereste a Csabahús Kft-t.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

– A pártfegyelem egyik alapja a rendszeres tagdíjfizetés, nagyon fontos, hogy a párt tagjai ezt megértsék. A Német Kommunista Párt az egyetlen olyan németországi párt, amelyik sosem kapott semmilyen támogatást az államtól, azaz a párt működését teljes egészében a tagdíjakból kell finanszírozni. Ha a párt pénzügyi alapjai meginognak, ellehetetlenül a politikai munka, a párt működése.

 

 

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

 

Magyarország

– A BKV állam az államban. Évek óta csak a pénzt pumpálják bele – főváros, állam, jegybevétel... Ráadásul, ami igazán hozta a pénzt, a reklámok – na azt a részt már több éve eladták évi 500 millióért, ami azért nevetségesen kevés. A BKV-nál az jut, jutott feljebb, aki befogta a száját az itt zajló pazarlásról, visszaélésekről. Ezért van, hogy aki távozott, jó pénzt kapott a hallgatásért – ezért vannak a “végkielégítések”.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

A különböző arab hírszolgálatok jelentése szerint október 26-án, vasárnap a kora délutáni órákban az iraki határ irányából négy amerikai harci helikopter közeledett az Esz-Szukarijja falu határában levő építkezési területre.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Vélemény

Joggal lehet megint a világ ura! Joggal lehet újra neki hódolni!
  Mert ez a történet lényege.
  Barack Obama az Amerikai Egyesült Államok fekete bőrű elnöke, ilyen még nem volt az államok történetében. De nem volt olyan sem, hogy valaki a kampányára több mint 600 millió dollárt – 120 milliárd forintot – költhessen. Az amerikai nagytőke tehát Obama mellett tette le a garast a szó legszorosabb értelmében is.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Történelem

Az SZDSZ a 80-as évek két magyarországi ellenzéki irányzata, a népies ellenzék és a demokratikus ellenzék közül az utóbbinak volt a folytatója. Szellemi-történelmi szempontból a két nagy irányzat, a népiesek és az urbánusok közül az urbánusok utódai. A népi erők, ahogyan Németh László nevezte ezt az irányzatot, a trianoni Magyarország gondjainak megoldását a nemzet felemelkedésében látták. A radikális urbánus irodalom pedig ilyen vagy olyan ideológián nyugvó társadalmi átalakítást akart.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Aktuális

A Kommunisták Magyarországi Pártja megalakulásának 90. évfordulójára a Munkáspárt ismét kiadta a párt első lapjának, a Vörös Újságnak az első számát. Az ezer számozott példányból még néhány megvásárolható 500 forintos áron a Munkáspárt Baross utcai központjában.  

[tovább a teljes cikkre