Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 7. SZÁM - 2008. február 14.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Két nagy pofon
Elképzelni nem tudom, miért gondolják a szocialisták, hogy a magyar nép már teljesen elhülyült. Miért gondolják, hogy írni-olvasni nem tudó, a világhálót nem használó szellemi korlátozottak veszik őket körbe?
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Folytatjuk az aláírást
A Munkáspárt szervezetei február 8-ig 30 ezer aláírást gyűjtöttek az egészségbiztosítás privatizálása elleni népszavazáshoz. Az íveket Thürmer Gyula, a párt elnöke és Vajda János alelnök nyújtotta át Gaskó Istvánnak, a LIGA szakszervezet elnökének. A kezdeményezők és az együttműködő civilszervezetek is köszönettel fogadták a Munkáspárt eddigi hozzájárulását a népszavazás ügyéhez.
[tovább a teljes cikkre]

 

Újbudán is az utcán
A múlt szerdán mentünk ki harmadszor gyűjteni Újbudán, a „Skála-Piac“ bejárata előtti téren, a Fehérvári út sarkánál. Aktivistáinkkal korábban már két alkalommal a XI. kerület Városközpont területén állítottuk fel asztalunkat és néhány figyelemfelhívó plakátunkat. A módszer bevált, ugyanezt követtük most is. A délelőtti és déli órákban, négy óra alatt 160 aláírást kaptunk.
[tovább a teljes cikkre]

 

Számítanak a párt nagyobb aktivitására
Mohácson az elmúlt években duplájára nőtt a munkanélküliség. Ennek oka a kormány adópolitikája, amely tönkreteszi a magyar vállalkozókat - mondta Szekó József, Mohács polgármestere Thürmer Gyulának, a Munkáspárt elnökének, aki az elmúlt héten látogatott a térségbe.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

Mi lesz veled Olasz Kommunista Párt
Április 13-14-én parlamenti választások lesznek Olaszországban. A választásokra azért kerül sor, mert a Prodi vezette középbal koalíció a parlamentben megbukott.
[tovább a teljes cikkre]

 

Korea ünnepén
A Koreai Munkapárt vezetőjének neve jól ismert a magyar közvélemény előtt. A polgári média igyekszik ugyan negatív szereplőként bemutatni, de még ők sem tagadhatják, hogy a most 66 éves Kim Jong Il az elmúlt két évtized nemzetközi életének egyik markáns egyénisége.
[tovább a teljes cikkre]

 
Belföld

Mit kell tudni az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésről
Az ÉSZT egy a magyar szakszervezeti tömörülések között. 1989. szeptember 20-án alakult az oktatási, tudományos és egyéb értelmiségi területeken dolgozókból.
[tovább a teljes cikkre]

 

Tudja-e, hogy...
Tudja-e, hogy a kapitalista kizsákmányolás egyik leghatékonyabb eszköze az, amikor Önnek a bank hitelt ad?
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Beszélgetés Kozák Andrással, Budapest 1. választókerületének KB-képviselőjével
"Csak annak jusson fény és szabadság, ki mindennap maga küzdi ki!"
Mostani számunktól kezdve bemutatjuk a Központi Bizottság egy-egy képviselőjét. Ezúttal Kozák Andrással, Budapest 1. választókerületének KB-képviselőjével ismerkedhetünk meg.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

A Fratanolo-Vajnai párt az MSZP mellett, a nép ellen
A 2006-os párt megint kitett magáért. Közzétették álláspontjukat a március 9-ei népszavazásról. Jelest érdemelnek az MSZP, és persze vele együtt a nagytőke támogatásából.
[tovább a teljes cikkre]

 
Mozgalom

Világifjúsági Találkozó Helsinkiben
A VII., ausztriai Fesztivál után a VIT Nemzetközi Előkészítő Bizottsága úgy határozott, hogy ismét egy kapitalista országban rendezik meg az ifjúság hagyományos világtalálkozóját.
[tovább a teljes cikkre]

 

Védnökség mártírsírjaink felett
Mező Imre
A Munkáspárt nagy-budapesti szervezetei védnökséget vállaltak a Fiumei úti sírkertben, a Munkásmozgalmi Panteonnál található mártírsírok gondozása felett. A Szabadság újságban ezen a héten Mező Imrét mutatjuk be. A magyar munkásmozgalom mártírja. Egész életével teljes joggal vált az ellenforradalommal vívott küzdelem, a kommunista helytállás jelképévé.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes!
Mit jelent tőkésnek lenni?
Ha gazdag vállalkozóval beszélgetünk, gyakran hallani az ismert érvüket: ezt a gyárat két kezem munkájával építettem, ebben a cégben az én munkám van. Mivel saját munkája gyümölcsének tekinti, úgy véli, hogy ez csak az övé. Nekünk azonban tudnunk kell valamit: ahhoz, hogy valakinek gyára legyen, nem elég a személyes tehetség, az egyéni elszántság.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Döntött a DIVSZ a következő VIT helyszínéről
2009-ben Belarusszia várja a fiatalokat
A Demokratikus Ifjúsági Világszövetség február 1-3-ig Lisszabonban, Portugáliában tartotta fő döntéshozó szervének, az Általános Tanácsának (GC)
[tovább a teljes cikkre]

 

KISZ-kiállítás
A Baloldali Front márciusi kongresszusán szeretne megnyitni egy KISZ-kiállítást, amit a későbbiekben mozgó kiállításként az ország minden területén bemutatnánk. Már eddig is sok anyagot kaptunk, amit nagyon köszönünk az elvtársaknak.
[tovább a teljes cikkre]