Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 21. SZÁM - 2009. JÚNIUS 5.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Nem tudni pontosan, hogy mit hoznak a június 7-i választás eredményei. Persze sejthető, hogy a Fidesz nyer, az MSZP veszít. Már az MSZP pécsi csúfos veresége után is lehetett hallani olyan hangokat, hogy „bajban van a baloldal”, s „mi lesz, ha jön a Fidesz?” Az MSZP megérdemelte a pécsi vereséget, ezen belül Szili Katalin is azt kapta, amit megszolgált. Kormányzásuk alatt a Lánchidat is eladták volna, ha nem lenne olyan feltűnő helyen.
[tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Születésem óta abban a szellemben neveltek szüleim, hogy megkülönböztessem az igaz értéket a hamistól. Édesapám nem kommunista, de nyíltan vállalja és hirdeti, hogy a rendszerváltás előtt mennyivel jobb volt élni az egyszerű, dolgozó embernek.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

EP-Választás

A legtöbb fiatal jelölt a Munkáspárt európai parlamenti listáján szerepel, vannak köztük debreceni, egri, miskolci és soproni egyetemisták – közölte Thür­mer Gyula, a Munkáspárt elnöke múlt hétfőn Debrecenben.

  [tovább a teljes cikkre]  

 

Gazdag médiaprogramot készítettek az EP-kampányra a Nógrád megyei szervezet tagjai. Egy nap alatt Rétság, Balassagyarmat, Szécsény, Salgótarján, Pásztó, mindenütt helyi televíziók és más sajtóorgánumok.

     

[tovább a teljes cikkre]  

 

– Magyarország az unió tagja, ráadásul ezt a döntést a magyar nép hozta. Öt esztendővel ezelőtt nekünk is az volt a véleményünk, hogy lépjünk be az unióba. De felhívtuk a kormány figyelmét arra, hogy az ő felelősségük mindent megtenni azért, hogy a vesztesek száma kisebb legyen.

  [tovább a teljes cikkre]  

 

Válasszák meg az üllői önkormányzatba Szűcs Attilát és a Munkáspártot az Európai Parlamentbe! – ajánlotta Thürmer Gyula a múlt héten az üllői vasútállomás előtt. Június 7-én az EP-választások mellett időközi önkormányzati választásokra is sor kerül, amelynek a Munkáspárt is részese.

  [tovább a teljes cikkre]  

 

Sokan mondják a pártunkról, hogy öregek társasága, semmi esélyük, komolytalanok, stb. Ez azonban távol áll a valóságtól: dübörög a tőkés propaganda. Az elmúlt 20 év alatt megtettünk mindent a nehéz sorsúakért, és ez most sincs másképp, ugyanakkor az a lejáratás is folyik a mai napig (talán eddig még nem látott mértékben), ami ellenünk irányul.

  [tovább a teljes cikkre]  

 

 

Vélemény

Sok éven keresztül bizalmat szavazott számukra a választópolgár, mert reménykedett baloldali érzelműségükben, az elnyomott tömegek iránti szolidaritásukban. Napjainkig óriási csalódást okozott a népnek, hogy az elévülhetetlen felelősséggel tartozó, köpönyegforgató rendszerváltókkal együtt a rablókapitalizmus kialakulását segítették,

  [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

Az orosz nyelv oktatásának megszüntetése politikai döntés volt. Ugyanilyen politikai döntés volt a kötelező oktatás bevezetése 1949-ben. Az „orosz nyelv a szocialista kultúra megszerzésének legfontosabb eszköze” – olvashatjuk a Magyar Dolgozók Pártja Titkárságának 1950. februári anyagaiban. Persze, az 1949-es döntés mögött állt egy racionális megfontolás is.

[tovább a teljes cikkre 

 

 

Aktuális

Teljes foglalkoztatást!

A Munkáspárt több új elemet használt fel a mostani európai parlamenti választást megelőző politikai kampányban, és ezek kedvező fogadtatásra találtak az emberek körében – közölte Thürmer Gyula Jász-Nagykun-Szolnok megyei látogatásának utolsó állomásán, Szolnokon.
 A kampányra készülve értékelték az elmúlt húsz esztendőt, mérlegre tették, mi volt két évtizeddel ezelőtt, és mi lett mára, megérte-e a rendszerváltást véghezvinni – mondta el példaként a pártelnök.

[tovább a teljes cikkre]