Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 42. SZÁM - 2009. november 12.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Orbán Viktor a múlt heti kecskeméti beszédében ezúttal óvatosan fogalmazott, nem ragadtatta el magát a Fidesz esélyeit illetően. „A Fidesz vezetésével a jobboldal elnyeri a magyar választók olyan mértékű bizalmát, hogy egyedül, rossz kompromisszumok nélkül is képes legyen kormányt alakítani és a parlamenti többség támogatását megnyerni” – mondta, miközben a csodák birodalmába sorolta a kétharmados többséget.
[tovább a teljes cikkre]

 

Interjú

– Fiatalon kezdtem politizálni, az általános iskola 8. osztályában már voltak politikai jellegű vitáim a tanáraimmal. Mindig a baloldalon kerestem a helyem, először az MSZP szimpatizánsa voltam. Miután megbuktatták Medgyessyt, nem tudtam elfogadni, hogy egy milliárdos gazember, Gyurcsány Ferenc képviselje a baloldaliak széles táborát. Kerestem egy olyan pártot, amely nemcsak szavakban, hanem a tettek szintjén is a munkások, a dolgozók, a baloldali értelmiségiek érdekeiért küzd.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

Hosszú idő, több éves nehéz munka eredményeként a Heves megyei alapszervezet önállóvá vált a Magyar Kommunista Munkáspárt adminisztrációjában. November 4-én, Egerben, a fiatal helyi párttagság megtartotta a megyei alakuló gyűlést, melyen megszavazták a tisztségeket, s kijelölték a megyei pártszervezet számára az elsődleges, valamint a hosszú távú célkitűzéseket egyaránt.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Magyarország

A Munkáspárt Elnöksége úgy döntött, hogy a hétfői elnökségi ülések előtt egy-két órát az utcán tölt. Mutassunk példát tagjainknak, győzzük meg szervezeteinket, hogy most az utcán a helyünk! – nyilatkozta a döntésről Thürmer Gyula, aki Karacs Lajosnéval és egy kis csapattal ezentúl minden hétfőn Újbudán, a Móricz Zsigmond körtéren lesz. A budapesti vezérkar, élén Kajli Bélával a Józsefvárosban, a 32-esek terén foglalt „harcálláspontot”.

Jó ötlet, érdemes követni!

  [tovább a teljes cikkre]

Milyen Magyarországot akarunk?

Ezt a kérdőívet nyomtasd ki, sokszorosítsad, kérdezd meg környezetedben az embereket, Ők milyen Magyarországot akarnak. Az összegyűjtött információkat juttasd el a központba.

Klikk a képre ---->

 
 

Munkáspárt

„Valamikor 1989 februárjában, az egyik utolsó alkalommal, amikor Kádár János még be-benézett a Házba, a mostani Képviselői Irodaházba, egyik este egyedül ültem Grósz Károly titkárságán. A lányok már hazamentek, rám maradt az ügyelet is. Egyszer csak benyitott Kádár János. Felálltam. Jelentkezem, Kádár elvtárs!

[tovább a teljes cikkre]

 

 

 

 
 

Vélemény

„Aki a proletárforradalmat csak azzal a feltétellel tartja megengedhetőnek, ha könnyen és simán megy végbe… ha a forradalom útja széles, szabad, egyenes, ha nem kell győzelem felé haladva időnként a legsúlyosabb áldozatokat vállalni… az nem forradalmár.”

Lenin

Magyarország urait el kell söpörni! Ez elsősorban jelenti a Magyar Szocialista Pártot. Vezetőit, megalkuvó tagságát, tolvaj gazdasági embereit. A rendszerváltás elsősorban az ő bűnük, az, hogy Magyarország összeroppan a világválság idején, az ő felelősségük. A mai magyar kapitalizmus az ő termékük. Nem csak loptak:

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Történelem

Az én húsz évem – A sok Szabó család egyike

A Szabadság a Munkáspárt 20. születésnapja alkalmából sorozatot indít „Az én húsz évem” címmel. A Munkáspárt története – közös harcunk históriája. Nagygyűlésekről, felvonulásokról és választásokról éppúgy szól, mint a mindennapi munka, a szórólapozás, a kopogtatócédula gyűjtés vagy akár csak egy piaci beszélgetés „apró” pillanatairól. Várjuk mindazon párttagjaink írásait, akik úgy gondolják, hogy a Munkáspárt közös kincsévé tennék az elmúlt húsz év számukra fontos, emlékezetes pillanatait.

Ezúttal a sok szabó család egyikének emlékeit idézzük fel.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Mozgalom

Most őszelőn megláthattam e két világvárost a Kínai Nemzetközi Rádió vendégeként, köszönet nekik érte. Amit láttam, az az élmény erejével rögzült, sokrétű üzenetek tárházaként, sokáig fog tanulságokat közvetíteni, remélhetőleg nem csak nekem.
 Shanghaiban és Pekingben az új épületekkel, a jövőt idéző várostervezéssel az emberi környezet új minősége született. Ezek a városok valóban megszépítik az életet, mert a tudomány és technika sikerei a szocialista társadalom emberközpontú értékrendjével párosulva példa értékű eredményt hoztak.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

A gyárak, üzemek előtt elengedhetetlen a jelenlétünk, hiszen az ott dolgozókat így szólíthatjuk meg közvetlenül. Vannak néhányan, akik rendszeresen részt vesznek ezekben az akciókban, de gyakran szembesülnek a problémával: van hová, van kivel menni, csak a helyszínre eljutni nincs mivel.
 Ezért kérjük minden gépkocsival rendelkező párttagunkat, szimpatizánsunkat, hogy segítsenek, jelentkezzenek a gyári akciókra Fogarasi Zsuzsannánál a 30/307-1166-os telefonszámon.

[tovább a teljes cikkre]